Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

Σκληρή κόντρα του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις παραμονές της Επετείου της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ / ΒΙΝΤΕΟ
Σκληρή κόντρα του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις παραμονές της Επετείου της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου 

Λίγες μέρες πριν την 75ή επέτειο της κορυφαίας αντιστασιακής πράξης των Ελλήνων στο ΓοργοπόταμοΒρετανοί και Γάλλοι Ευρωβουλευτές συνεπικουρούμενοι από Γερμανούς και Ρουμάνους συναδέλφους τους υπερψήφισαν κατάπτυστη  τροπολογία με την οποία αφαίρεσαν κάθε αναφορά στις Γερμανικές Αποζημιώσεις από την Έκθεση του Πρόεδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ΕυρωβουλευτήΚαθηγητή Νότη Μαριά.
Ειδικότερα ο Νότης Μαριάς ως Εισηγητής της Έκθεσης για την δραστηριότητα της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το έτος 2016 και μάλιστα στην παράγραφο 16 της Έκθεσής του είχε στηλιτεύσει την απαράδεκτη και παράνομη απόφαση των Συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών  με την οποία θεωρούσαν ότι η υπ’ αριθμόν 2214/2014 Αναφορά των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης – ΔΣΕ για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις δεν ενέπιπτε δήθεν στο πεδίο δράσης της ΕΕ και όλα αυτά παρότι τον Σεπτέμβριο του 2015 μετά από Ένσταση του Νότη Μαριά η παραπάνω Αναφορά είχε κριθεί παραδεκτή.
Μάλιστα το απύθμενο  θράσος των παραπάνω Ευρωβουλευτών  τους οδήγησε στο σημείο να απαιτήσουν και την εξάλειψη αντίστοιχης διατύπωσης στο Αιτιολογικό Σημείωμα της Έκθεσης, το όποιο ως γνωστόν πότε δεν τίθεται σε ψηφοφορία μια και συντάσσεται  αποκλειστικά από τον εκάστοτε Εισηγητή.
Τελικά μετά από απόφαση της Προέδρου της Επιτροπής Αναφορών και αφού προηγήθηκαν έντονες αντεγκλήσεις του Νότη Μαριά με την Πρόεδρο της Επιτροπής και τους Ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος οι όποιοι ενεργούσαν κυριολεκτικά ως κλακαδόροι,αφαιρέθηκε από το Εισαγωγικό Σημείωμα της  Έκθεσης του Νότη Μαριά   η επίμαχη αναφορά στις Γερμανικές Αποζημιώσεις.
Στις τοποθετήσεις του ο Νότης Μαριάς κατήγγειλε  το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τηνΣοσιαλιστική Ομάδα και την Ομάδα των Φιλελευθέρων για την ανάλγητη αντίθεση τους  στην διεκδίκηση εκ μέρους της Ελλάδας των Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων, τουΚατοχικού Δανείου και των Αποζημιώσεων των συγγενών των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.
Κλείνοντας ο Νότης  Μαριάς διαμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο αγώνας για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και για την δικαίωση των θυμάτων του ναζισμού θα συνεχιστεί ακόμα πιο δυνατός.
Ακολουθεί βίντεο με τις τοποθετήσεις του Νότη Μαριά, του Ρουμάνου Ευρωβουλευτή και εκπροσώπου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της Πρόεδρου της Επιτροπής Αναφορών.

*Υπενθυμίζεται ότι ο Νότης Μαριάς, παραμένοντας πιστός στη βασική του θέση για την διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων διοργανώνει διαδικτυακή ψηφοφορία για τη συλλογή υπογραφών, ώστε να πιεστεί η Κυβέρνηση να εγγράψει επιτέλους τις Γερμανικές Αποζημιώσεις στον κρατικό προϋπολογισμό.

Νότης Μαριάς
Ανεξάρτητος ΕυρωβουλευτήςΠρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»Καθηγητής Θεσμών Ευρωπαϊκής Ένωσης Πανεπιστημίου Κρήτης


ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Διεύθυνση: Λεωφόρος Δημοκρατίας 35, ΤΚ 71306

Τηλέφωνο: 2810 300422, 2810 300421
Fax: 2810 300421

ΑΘΗΝΑ
Διεύθυνση: Κόνιαρη 7, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11471
Τηλέφωνο: 210 3254433, 210 3254048
Fax: 210 6432457

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διεύθυνση: Δωδεκανήσου & Πολυτεχνείου 45, ΤΚ 54626
Τηλέφωνο: 2310 522246

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις