Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

“Ο Τραμπ πρέπει να ντρέπεται” λέει ο πρώην διευθυντής της CIA

Ο Ντόναλντ Τραμπ «πρέπει να ντρέπεται» διότι αποκάλεσε «πουλημένους» τους πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών,
οι οποίοι κατέληξαν τον Ιανουάριο στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία αναμείχθηκε στις αμερικανικές εκλογές, δήλωσε σήμερα ο πρώην διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν.

«Μας αποκάλεσε πουλημένους διότι προσπαθεί να απονομιμοποιήσει τα συμπεράσματα» των υπηρεσιών πληροφοριών, επισήμανε ο Μπρέναν, που παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή “State of the Union” του CNN έχοντας στο πλευρό του τον πρώην επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ.
«Δεδομένης της πηγής των επικρίσεων, αντιλαμβάνομαι αυτήν την κριτική ως τιμή» συμπλήρωσε ο πρώην διευθυντής της CIA, τον οποίο είχε διορίσει ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ερωτηθείς χθες Σάββατο μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ρωσίας σχετικά με τις κατηγορίες περί ανάμειξης της Μόσχας στις εκλογές που τον οδήγησαν στην εξουσία, ο Αμερικανός πρόεδρος πρόταξε την κατηγορηματική διάψευση του επικεφαλής του ρωσικού κράτους, σε μια ένδειξη ότι του δίνει δίκιο.

Ένας δημοσιογράφος του υπενθύμισε τότε τα συμπεράσματα των 17 αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών που ομόφωνα συμφώνησαν τον περασμένο Ιανουάριο ότι η Μόσχα είχε αναμειχθεί στην εκλογική διαδικασία.

«Μας ειπώθηκε ότι ήταν 17 υπηρεσίες. Μάλλον είναι τρεις. Η μία εξ αυτών είναι ο Μπρέναν, η άλλη είναι ο… πως τον λένε. Πρόκειται για πουλημένους» απάντησε ο ίδιος.

«Ειλικρινά, έχετε τον Μπρέναν, έχετε τον Κλάπερ, έχετε τον Κόμεϊ» συμπλήρωσε, αναφερόμενος και στον πρώην διευθυντή του FBI, που απολύθηκε, τον Τζέιμς Κόμεϊ.

«Ο Κόμεϊ απέδειξε ότι ήταν ένας ψεύτης και ότι οργάνωσε τις διαρροές».

Το να θέτει υπό αμφισβήτηση την ειλικρίνεια του Τζιμ Κλάπερ, ενός στρατηγού ε.α, την 11η Νοεμβρίου, ανήμερα που τιμώνται οι βετεράνοι στρατιωτικοί, «είναι σκανδαλώδες», δήλωσε ο Μπρέναν.

«Πρόκειται για κάτι για το οποίο ο Τραμπ πρέπει να ντρέπεται όμως φαίνεται πως είναι ανίκανος να νιώσει ντροπή για αυτό που είναι».

Από την πλευρά του ο Κλάπερ επισήμανε την ανησυχία του για την άρνηση του μεγιστάνα να παραδεχθεί την εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

«Ο Πούτιν είναι αποφασισμένος να αποδυναμώσει το σύστημά μας, τη δημοκρατία μας και το εκλογικό μας σύστημα» τόνισε ο πρώην επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών, που εποπτεύει τις 17 υπηρεσίες.

«Ο πρόεδρος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μας αφήνει εμβρόντητους και αντιπροσωπεύει στην πραγματικότητα έναν κίνδυνο για τη χώρα μας».

Σήμερα, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους δήλωσε ότι «πιστεύει» τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, «όπως διευθύνονται τώρα, από πολύ καλούς ανθρώπους».

Ωστόσο τα συμπεράσματα του Ιανουαρίου των υπηρεσιών πληροφοριών «συντάχθηκαν από αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών», όχι από τους επικεφαλής, σημείωσε ο Μπρέναν.

«Κι εγώ είμαι πεπεισμένος ότι οι άνδρες και οι γυναίκες της κοινότητας των υπηρεσιών πληροφοριών θα συνεχίσουν να λένε την αλήθεια στην εξουσία ακόμα κι αν η εξουσία αδιαφορεί για την αλήθεια» πρόσθεσε ο Κλάπερ.

Οι δύο πρώην αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών, εξάλλου, είπαν πως φοβούνται ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χειραγωγείται από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αφού είπε πως πιστεύει ότι είναι ειλικρινής όταν διαψεύδει κάθε ρωσική ανάμειξη.

«Νομίζω ο κ. Τραμπ είτε, για οποιοδήποτε λόγο, εκφοβίζεται από τον κ. Πούτιν, φοβάται απ’ όσα θα μπορούσε να κάνει ή απ’ ό,τι θα μπορούσε να βγει ως συμπέρασμα σε αυτές τις έρευνες… Πρόκειται είτε για αφέλεια, άγνοια ή φόβο αναφορικά με το τι κάνει ο Τραμπ απέναντι στους Ρώσους», υπογράμμισε ο Μπρέναν.

Ο Κλάπερ πρόσθεσε ότι οι ξένοι ηγέτες που απλώνουν το κόκκινο χαλί για τον Τραμπ είναι ικανοί στο να χειραγωγούν τον Τραμπ.

«Πιστεύω ότι τόσοι οι Κινέζοι όσοι και οι Ρώσοι πιστεύουν ότι μπορούν να παίξουν μαζί του».

Στην ίδια εκπομπή του CNN, ο υπουργός Οικονομικών Στιβ Μνούτσιν απάντησε ότι η κριτική σε βάρος του Τραμπ σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίζεται τις σχέσεις με τη Ρωσία και την Κίνα είναι «γελοία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις