Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Απίστευτό : Κοινή Στρατιωτική Άσκηση «Double Eagle» …Σέρβων και Αμερικανών! (video)

Αν κάποιοι Αναλυτές έλεγαν πριν λίγα χρόνια οτι θα ασκούντο Αμερικανικές και Σερβικές Ειδικές Δυνάμεις σε Αεροπορική Βάση στο Βελιγράδι σίγουρα θα τον
θεωρούσαν παλαβό μετά και τους Αμερικανικούς Βομβαρδισμούς την εποχή του Πολέμου!
Κοινή Στρατιωτική άσκηση με την ονομασία «Double Eagle» στην αεροπορική βάση της Μπατάνιτσα κοντά στο Βελιγράδι συμμετείχαν Αμερικανοί  των Ειδικών Δυνάμεων και Σέρβοι αλεξιπτωτιστές.
Η κίνηση αυτή εκλαμβάνεται ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης ενόψει της μελλοντικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Σερβίας και της Δύσης.
Όπως μας εξηγεί ο σμηναγός Αλεξάντερ Γκέφαρτ:«Οι Σέρβοι Καταδρομείς έπρερε να μας εμπιστευτούν, να τους βάλουμε το αλεξίπτωτό μας, να ανέβω και να τους επιθεωρήσω.
Έπρεπε να εμπιστευτούν τον δικό μας επικεφαλής ότι κάνουν το σωστό. Είχαμε επίσης στο αεροπλάνο και τους Σέρβους επικεφαλής της άσκησης. Δίνουμε τις εντολές και στη συνέχεια θα πρέπει να τις επαναλάβουν αμέσως μετά από μας».
Η Σερβία έχει άριστες σχέσεις και με τη Ρωσία. Το Βελιγράδι παρέλαβε πρόσφατα έξι αεροσκάφη MIG 29 από τη Μόσχα, ως δώρο μια εποικοδομητικής φιλίας στα Βαλκάνια.
Επισήμως, ο στρατηγικός στόχος της Σερβίας παραμένει η προοπτική ένταξης στην ΕΕ εντός της επόμενης 10ετίας.Σύμφωνα με τον ταξίαρχο Ρίτσαρντ Τζέι Μουρ Τζούνιορ:«Στηρίζουμε τις Σερβικές φιλοδοξίες να γίνουν μέλος της ΕΕ.
Σε στρατιωτικό επίπεδο θέλουμε αυτές οι κοινές ασκήσεις να αποτελέσουν σημαντικές διμερείς δεσμεύσεις μεταξύ του στρατού μας και του Σερβικού στρατού».
Μετά τον πόλεμο στο Κόσοβο το 1999, η Σερβία και το ΝΑΤΟ ενίσχυσαν τους δεσμούς τους μέσω της εφαρμογής της εταιρικής σχέσης για την ειρηνευτική συμφωνία και του Ατομικού Σχεδίου Δράσης για τη Σύμπραξη με το ΝΑΤΟ το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις