Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Δραματικές εξελίξεις: Καταζητείται ο Ρ.Τ.Ερντογάν και ο γιος του – Οι ΗΠΑ τους έβαλαν στη λίστα των κατηγορούμενων για την υπόθεση Ζαράμπ

Στο κατακόρυφο η αγωνία για τον Ρ.Τ.Ερντογάν και τον γιο του καθώς οι ΗΠΑ τους ενέταξαν στη λίστα των κατηγορούμενων για την υπόθεση Ζαρράμπ! Οπως θα δείτε
παρακάτω, στα πλαίσια του φακέλου της υπόθεσης , αναγράφονται τα ονόματα  του Ρ.Τ.Ερντογάν και του Μπιλάλ Ερντογάν.
Μετά την δίκη οι Ρ.Τ. Ερντογάν και ο γιος του εφόσον ανακηρυχτούν και επίσημα κατηγορούμενοι , τότε θα ξεκινήσει ένας ανελέητος πόλεμος Ερντογάν-ΗΠΑ με τον Ν.Τραμπ να προχωρά στην επόμενη κίνηση σε μια προσπάθεια δημιουργίας εσωτερικής εξέγερσης στις ΗΠΑ κατά τις οικογενείας Ερντογάν:
H Τουρκία θα ενταχθεί  στο αποκαλούμενο «άξονα του Κακού» , με όλα τα παρεπόμενα μιας τέτοιας κίνησης .
Καθισμένος πίσω από το γραφείο του, στο προεδρικό του παλάτι στην Άγκυρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι πλέον ανήσυχος καθώς βλέπει τη θύελλα που έρχεται.
Ο ΗΠΑ κρατούσαν εδώ και καιρό στα χέρια τους έναν άνθρωπο – κλειδί, ο οποίος μπορεί να «ξηλώσει» την οικογένεια Ερντογάν.
Έναν άνθρωπο, ο οποίος ήταν πολύ κοντά στον Ερντογάν και μετά την σύλληψή του από τις αμερικανικές αρχές αποκάλυψε λεπτομέρειες που θα σημάνουν το τέλος του Προέδρου της Τουρκίας.
Ο Μπέρμαν-δικαστής της υπόθεσης των κρατουμένων στις ΗΠΑ Ρεζά Ζαρράμπ και Χακάν Αττίλα, ανακοίνωσε πως μόνος κατηγορούμενος είναι πλέον ο Αττίλα. Ο Ζαρράμπ συμφώνησε, καταδίδει και πλέον μπήκε στη λίστα μαρτύρων. Μόνο ο Αττίλα θα δικαστεί.
Εγινε δηλαδή αυτό που έτρεμε ο Ερντογάν.
Δείτε εδώ τη λίστα.
Δραματικές εξελίξεις: Καταζητείται ο Ρ.Τ.Ερντογάν και ο γιος του – Οι ΗΠΑ τους έβαλαν στη λίστα των κατηγορούμενων για την υπόθεση Ζαράμπ - Εικόνα0
Οι υπόλοιποι για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης είναι ο πρώην υπουργός Οικονομίας Ζαφέρ Τσαλαγιάν, ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Halkbank Σουλεϊμάν Ασλάν και ο πρώην Γενικός Υποδιευθυντης της Halkbank Λεβέτν Μπαλκάν.
Αυτές οι εξελίξεις ρίχνουν λάδι στη φωτιά που έχει ανάψει μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον, καθώς ο Ρεζά Ζαράμπ που συνελήφθη στο Μαϊάμι πέρσι τον Μάρτιο, διώκεται στις ΗΠΑ επειδή παραβίασε τις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν και η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει εκεί στις 27 Νοεμβρίου.
Ποιος είναι ο Ρεζά Ζαράμπ;
Είναι Τουρκο – Ιρανός έμπορος χρυσού και κρατείται από το 2016 στη Νέα Υόρκη με την κατηγορία ότι παρέκαμπτε το εμπάργκο στο Ιράν μέσω τουρκικών τραπεζών. Η σύλληψη του Ρεζά Ζαράμπ έγινε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στις ΗΠΑ το 2016, όπως και εκείνη τον Μάρτιο του Τούρκου τραπεζίτη Μεχμέτ Χακάν Ατίλα. Και εξόργισαν τον Ερντογάν.
Ο Ρεζά Ζαράμπ, βοηθούσε το Ιράν να διακινεί δισεκατομμύρια δολάρια μέσω λογαριασμών σε τουρκικές τράπεζες και με την ανοχή κυβερνητικών αξιωματούχων της κυβέρνησης Ερντογάν!
Όμως, δεν ήταν μόνο αυτό. Ο άνθρωπος αυτός που θεωρείται ο ταμίας της οικογένειας Ερντογάν, επί των ημερών του τούρκου Προέδρου έβγαλε εκατομμύρια.
«Η οικονομική τζιχάντ της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν αποτελεί θρησκευτικό καθήκον για να εμποδίσει τη χώρα μας να πνιγεί οικονομικά», είπε ο Ζαράμπ.
Μεταξύ των πιθανών ανησυχιών της τουρκικής κυβέρνησης σχετικά με την υπόθεση ένα ενδεχόμενο είναι η κατάθεση του Zarrab θα μπορούσε να υποδείξει υψηλόβαθμους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο σχέδιο επιβολής κυρώσεων.
Οι ισχυρισμοί αυτοί κατέστησαν τον Zarrab σημαντική ευθύνη για τον Ερντογάν. Αν ο Zarrab μιλάει, «πρόκειται να εμπλέξει πολλούς ανθρώπους στην τουρκική κυβέρνηση – ίσως ο Ερντογάν και η οικογένειά του, ίσως ο γιος του», είπε ο Barkey.
Προφητικά λόγια, καθώς πριν λίγο έγινε αυτό ακριβώς!
Σύμφωνα με τα αντίγραφα των τηλεφωνικών κλήσεων που αποτελούν μέρος της υπόθεσης, ο Zarrab ισχυρίστηκε ότι είχε μιλήσει προσωπικά στον Ερντογάν σχετικά με το σχέδιο επιβολής κυρώσεων και έθεσε το σχέδιό του ως μέσο για τον μετριασμό του εμπορικού ελλείμματος της Τουρκίας.
«Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων» στις εξαγωγές του Zarrab φέρεται να είπε σε έναν από τους συνωμότες του το 2013. «Υποσχέθηκα στον πρωθυπουργό» φέρεται να είπε…
Mετωπική Τουρκίας-ΗΠΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ερντογάν έχει δώσει οδηγίες να θωρακιστεί περαιτέρω η χώρα σαν να βρίσκεται σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ σε όλους τους τομείς.
Το γεγονός αυτό της συγκρουσιακής πορείας με το ΝΑΤΟ, το επιβεβαίωσε ανώτατος σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν.
«Είναι η στιγμή να επανεξετάσουμε την συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ».
Το σίγουρο είναι ότι η Τουρκία είναι «χρήσιμη» στην δύση χωρίς όμως τον Ερντογάν στην εξουσία, μετά τις απίστευτες κινήσεις του, και την τακτική του να εξοβελίσει την συμμαχία από την χώρα του.
Αυτό που θα λάβει χώρα το επόμενο  διάστημα στην «γειτονική χώρα», δεν θα έχει προηγούμενο διότι οι Αμερικανοί βιάζονται πολύ , ειδικά  μετά τα σχέδια των Ρώσων για στρατιωτική  βάση στο Σουδάν για τον έλεγχο της Ερυθράς θάλασσας.
Εδώ η λίστα με τους μάρτυρες.
Δραματικές εξελίξεις: Καταζητείται ο Ρ.Τ.Ερντογάν και ο γιος του – Οι ΗΠΑ τους έβαλαν στη λίστα των κατηγορούμενων για την υπόθεση Ζαράμπ - Εικόνα1
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις