Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

EKTAKTO - EIKONA - Αυτός είναι ο 58χρονος δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη

Στα χέρια των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας είναι από το πρωί της Τρίτης, 7 Νοεμβρίου, ο δολοφόνος της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζεμπέρη..


Σοκάρει η αποκάλυψη ότι ο δολοφόνος την σκότωσε για 25 ευρώ, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του πατέρα της Δώρας, Απόστολος Λύτρας στον ΑΝΤ1.
Μέσα στην τσάντα της είχει 5 ευρώ, ενώ για 20 ευρώ πούλησε το κινητό της αργότερα σε κατάστημα στην Ομόνοια.

«Ο δράστης ομολόγησε ότι η τσάντα της άτυχης Δώρας περιείχε μόλις 5 ευρώ και το κινητό της το πούλησε αντί 20 ευρώ», είπε συγκλονισμένος ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος του πατέρα της άτυχης Δώρας.
/////////////
dora2 2 1 Για μερικά ευρώ, τα οποία χρειαζόταν για να αγοράσει τη δόση του σφαγίασε την άτυχη Δώρα Ζέμπερη ο 58χρονος Ελληνας, τοξικομανής ο οποίος συνελήφθη χθες και ομολόγησε το έγκλημα. 

Η ομολογία του σοκάρει: «Πήγα στο νεκροταφείο για να κλέψω. Την είδα τυχαία και την πλησίασα. Είδα το κινητό της. Θα το έπαιρνα να το πουλήσω για να πάρω τη δόση μου. Αντέδρασε, με χτύπησε και προσπάθησε να διαφύγει. Τότε θόλωσα. Έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την χτυπάω. Φοβήθηκα μην με πιάσουν. Πήρα την τσάντα και το κινητό. Μετά πήδηξα τον μαντρότοιχο και με το μηχανάκι πήγα στην Ομόνοια για να πουλήσω το κινητό. Έχω κάνει ληστείες σε άλλα νεκροταφεία, σε αυτό πήγαινα πρώτη φορά» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ο δράστης της άγριας δολοφονίας.

Μάλιστα ο 58χρονος δολοφόνος φέρεται να είπε στην κατάθεσή του ότι πούλησε το κινητό της άτυχης Δώρας για 20 ευρώ και ότι η τσάντα της μέσα δεν είχε τίποτα άλλο πέρα από πέντε ευρώ. 

Δράστης και άλλων ληστειών; 

Με βάση τα όσα κατέθεσε ο δολοφόνος η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το ενδεχόμενο ο 58χρονος να είναι δράστης και άλλων ληστειών μέσα σε νεκροταφεία της Αθήνας ενώ θα κληθεί να καταθέσει και ο ιερέας του Β' νεκροταφείου όπου έγινε το στυγερό έγκλημα. 

Ταυτοποιήθηκε το DNA του 

Ηδη έχει ταυτοποιηθεί το DNA του, καθώς βρέθηκε σε μια χαρτοπετσέτα και σε κάποια αποτσίγαρα στο χώρο του εγκλήματος. Το ίδιο γενετικό υλικό είχε βρεθεί και στον μαντρότοιχο του Β' Νεκροταφείου Αθηνών. 

Την ίδια ώρα υπάρχουν και πληροφορίες για αποτυπώματα τα οποία είχαν στη διάθεσή τους οι Αρχές και τα οποία τους βοήθησαν να βρουν την ταυτότητά του καθώς ήταν σεσημασμένος. Στο παρελθόν είχε μπει στη φυλακή τόσο για υποθέσεις ναρκωτικών όσο και κλοπών. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες ότι του είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης 20 ετών. 




Πώς τον εντόπισαν οι Αρχές

Εχοντας το γενετικό υλικό του δράστη στη διάθεσή τους, οι αστυνομικοί άρχισαν να διερευνούν όλα τα πιθανά σενάρια και να αναζητούν το κίνητρο της δολοφονίας που σόκαρε το πανελλήνιο. 

Ανέλυσαν καρέ-καρέ τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής ενώ παράλληλα εντόπισαν και το «στίγμα» του κινητού της Δώρας Ζέμπερη στην Ομόνοια μετά από το θάνατό της. 

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι το κινητό της Δώρας Ζέμπερη εξέπεμψε τελευταία φορά σήμα από την Ομόνοια, λίγο μετά τη δολοφονία της, κάτι που αμέσως έκανε τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών να πιστέψουν ότι η δολοφονία είχε κίνητρο τη ληστεία και ότι ο δράστης πήγε και πούλησε μετά το έγκλημα το κινητό σε κατάστημα μεταχειρισμένων. 

Οι Αρχές κατόρθωσαν να εντοπίσουν το μαγαζί στο οποίο πούλησε ο δράστης το κινητό και έτσι σιγά-σιγά έφτασαν και στα ίχνη του δολοφόνου. 

Το κατάστημα στην οδό Μενάνδρου είχε κάμερα και έχει καταγραφεί το πρόσωπό του.

Το πρόσωπο του, όμως έχει καταγραφεί και από κάμερες επιχειρήσεων που βρίσκονται απέναντι από το κοιμητήριο. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως o άντρας που καταγράφηκε στην κάμερα του καταστήματος στην οδό Μενάνδρυ στην Ομόνοια ήταν το ίδιο πρόσωπο με αυτό που είχαν δει στο υλικό από τις κάμερες απέναντι από το κοιμητήριο.

Και κάπως έτσι, οι αστυνομικοί άρχισαν σιγά-σιγά να συνθέτουν το παζλ της δολοφονίας της 32χρονης. 

Ο φερόμενος ως δολοφόνος, που σύμφωνα με πληροφορίες διαμένει στα Πατήσια, οδηγήθηκε χθες στη ΓΑΔΑ, μαζί με τρία ακόμη άτομα. Λίγη ώρα αργότερα «έσπασε» και ομολόγησε την πράξη του. 


ΠΗΓΗ

ΜΕ ΕΥΘΗΝΗ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις