Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Επιχείρηση blitzkrieg κατά Β.Κορέας- Ο Τραμπ στέλνει τέταρτο αεροπλανοφόρο ενώ ο Τ.Μάτις ενημερώνει τους Ευρωπαίους…

…για επικείμενο πόλεμο

Τέσσερα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ «έξω» από  την κορεατική χερσόνησο σημαίνει παγκόσμιος πόλεμος…
εδώ και τώρα , προκαλώντας ρίγη ανησυχίας σε εκατομμύρια πολίτες στο δυτικό ημισφαίριο.
Ο Τραμπ «συρόμενος» από τις εξελίξεις στις ΗΠΑ και τις κατηγορίες περί συνεργασίας στελεχών του με την Ρωσία , θα προσπαθήσει να αναλάβει «πρωτοβουλίες» απεγκλωβισμού του,  και η Β.Κορέα του δικτάτορα Κιμ …προσφέρεται άλλωστε.
Όπως είναι γνωστό, αυτήν την στιγμή στην θαλάσσια περιοχή της κορεατικής χερσονήσου κινούνται τρία αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ μαζί με τις αντίστοιχες ομάδες μάχης,  με τα  USS Nimitz, USS Theodore Roosevelt και USS Ronald Reagan.
Σύμφωνα με πηγές στον Λευκό Οίκο …. το  Πεντάγωνο αποστέλλει έναν ακόμη αεροπλανοφόρο  για να υποστηρίξει την πιθανή επίθεση κατά του κράτους της Β.Κορέας , αναφέρει ο ρωσικός τύπος που επικαλείται και πηγές στο ρωσικό υπουργείο άμυνας.
Σύμφωνα με πηγές του στρατιωτικού τμήματος του Υπουργείου στην Μόσχα ,  το αεροπλανοφόρο  USS Carl Vinson θα κινηθεί στην περιοχή για συναντήσει τα υπόλοιπα τρία αεροπλανοφόρα σε μια αναμονή πριν από την παγκόσμια «θύελλα» στην κορεατική χερσόνησο 65 χρόνια μετά τον αιματηρότατο ομώνυμο πόλεμο .
Επισημαίνουμε δε ότι οι  πληροφορίες αυτές έχουν επιβεβαιωθεί και επίσημα.
Εφόσον ο Τραμπ απέστειλε τέσσερα αεροπλανοφόρα, με  εκατοντάδες μαχητικά αεροσκάφη στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, αυτό ερμηνεύεται από έμπειρους πρώην αξιωματικούς του Ναυτικού των ΗΠΑ ως προεόρτια πολέμου.
Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν επιχείρηση μεγάλης κλίμακας με χαρακτήρα blitzkrieg.
Η Ουάσιγκτον, μετά την αποστολή και τέταρτου αεροπλανοφόρου  τερμάτισε την αβεβαιότητα γύρω από την Β.Κορέα και ανακοίνωσε σε όλο τον πλανήτη τον  επικείμενο πόλεμο.
Ακόμα, ο Τραμπ  αποφάσισε να αφήσει το σημάδι του στην ιστορία, ακόμα κι αν δημιουργούσε πυρηνικό ολοκαύτωμα στο δυτικό ημισφαίριο,  εκτιμούν έγκυροι διεθνείς αμυντικοί αναλυτές.
Πολλοί εκπρόσωποι του Πενταγώνου και ανεξάρτητοι αμυντικοί εμπειρογνώμονες παραδέχονται ότι κανένας από τους Αμερικανούς προέδρους δεν έφτασε εκεί που έφτασε ο Τραμπ , τουλάχιστον  τις τελευταίες δεκαετίες.
Όταν στις αρχές του καλοκαιριού του 2017, η Ουάσιγκτον έχει στείλει ένα αεροπλανοφόρο στην περιοχή , τα  τύμπανα του πολέμου στην περιοχή της Χερσονήσου της Κορέας ακούγονταν  πολύ δυνατά , ενώ πολλοί εμπειρογνώμονες και ανώτεροι αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη και «μύριζε» πόλεμο .
Το αμερικανικό ναυτικό σπάνια συγκεντρώνει μαζί τρία αεροπλανοφόρα  με δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη , αντίστοιχες ομάδες μάχης και αριθμό πυρηνοκίνητων υποβρυχίων…….σε ένα μέρος….διότι  δεν προβλέπεται τίποτα καλό.
Ο Τραμπ έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία για κάθε τι  αρνητικό, και κατά πάσα πιθανότητα, θα θέσει  ένα τέλος στην αβεβαιότητα σχετικά με τη σύγκρουση με τη Βόρεια Κορέα,  προκαλώντας τρομερή ανησυχία σε ολόκληρο τον πλανήτη ελέω των πυρηνικών οπλοστασίων των δύο  χωρών.
Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά , ο  Αμερικανός υπουργός Άμυνας Jim Mattis, όπως ανακοινώθηκε  θα μεταβεί  στην Ευρώπη στις 5 Νοεμβρίου «για να επιβεβαιώσει τις εταιρικές σχέσεις-κλειδιά και τις συμμαχίες στην Ευρώπη», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου  Άμυνας των ΗΠΑ.
«Ο συνταγματάρχης. Michelle L. Baldanza δήλωσε ότι ο Mattis θα ξεκινήσει την περιοδεία του στις 6-7 Νοεμβρίου στο Ελσίνκι, σε μια συνάντηση του συνασπισμού  των Βόρειων χωρών, ενός πολυμερούς οργανισμού 12 χωρών που αποτελούνται από : Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γερμανία, Ισλανδία, Λιθουανία,  Κάτω Χώρες, Νορβηγία,  Πολωνία, Σουηδία και  Ηνωμένο Βασίλειο», αναφέρει η ανακοίνωση .
Τις επόμενες δύο ημέρες, στις 8 και 9 Νοεμβρίου, ο Mattis θα συμμετάσχει σε συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου θα φιλοξενηθεί  συνάντηση των υπουργών του συνασπισμού  κατά του  Ισλαμικού  Κράτους,  για να επιβεβαιώσει τη δέσμευση των ΗΠΑ να νικήσουν τον ISIS.
Ο Mattis θα ολοκληρώσει το ταξίδι του στις 10 Νοεμβρίου με επίσκεψη στο Λονδίνο, όπου θα συναντηθεί με τον νέο υπουργό άμυνας της Βρετανίας, Γκάβιν Ουίλιαμσον.
Οι πληροφορίες …λένε ότι ο Αμερικανός ΥΠΑΜ , θα τους ενημερώσει για τον πόλεμο κατά της Β.Κορέας ενώ θα τους τονίσει ότι έπεται και η πλήρης απομόνωση της Ρωσίας από όλες τις πλευρές.
Πλέον οι ΗΠΑ «παίζουν τα ρέστα τους» κατά του συνασπισμού Ρωσίας και Κίνας έχοντας μετατρέψει όμως την Ευρώπη και πάλι σε « πεδίο βολής».
Όλα αυτά προμηνύουν ενδεχομένως  καταστάσεις αδιανόητες για εκατομμύρια Ευρωπαίους που εντωμεταξύ μαστίζονται από την οικονομική κρίση, ζώντας ξανά ένα ριμέικ του πρώτου παγκοσμίου πολέμου .
Επιχείρηση blitzkrieg κατά Β.Κορέας- Ο Τραμπ στέλνει τέταρτο αεροπλανοφόρο ενώ ο Τ.Μάτις ενημερώνει τους Ευρωπαίους για επικείμενο πόλεμο - Εικόνα0
Επιχείρηση blitzkrieg κατά Β.Κορέας- Ο Τραμπ στέλνει τέταρτο αεροπλανοφόρο ενώ ο Τ.Μάτις ενημερώνει τους Ευρωπαίους για επικείμενο πόλεμο - Εικόνα1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις