Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΣ ΒΡΩΜΑ... ΛΕΧΡΙΤΕΣ! ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Ο εργολάβος που έπαιρνε... διά βίου το λογιστήριο του Ιδρύματος


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τη λειτουργία του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης
(ΙΝΕΔΙΒΙΜ).
Ο υπουργός Παιδείας, χθες, απέστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, τόσο το πόρισμα των Ελεγκτών όσο και τη σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Ιδρύματος που του έχουν κοινοποιηθεί, για τις δικές τους ενέργειες, ενώ έδωσε εντολή στον γ.γ. του υπουργείου Γιώργο Αγγελόπουλο να διενεργήσει τον προβλεπόμενο εκ του νόμου διοικητικό έλεγχο στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
Η «Εφ.Συν.», συνεχίζοντας την έρευνα γύρω από αυτή την πολυσύνθετη υπόθεση, προχωρά σε νέες αποκαλύψεις για τη διαδρομή που έχει διανύσει η πολλαπλώς καταγγελλόμενη διαπλοκή προσώπων, αρμοδιοτήτων και έργων ύψους εκατομμυρίων ευρώ, επί πολλά χρόνια, από το προγενέστερο Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ) το οποίο με τη σειρά του αποτελούσε συνέχεια του βασιλικού Εθνικού Ιδρύματος Πρόνοιας της Φρειδερίκης -με αμύθητη περιουσία- και το οποίο μετεξελίχθηκε σε ΙΝΕΔΙΒΙΜ το 2011, απορροφώντας το αμαρτωλό Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ) και το ΙΔΕΚΕ.
Πριν από τον τελευταίο έλεγχο από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, είχαν διενεργηθεί κι άλλοι έλεγχοι στο Ιδρυμα, τουλάχιστον από το 2015 οπότε και ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρώτος έλεγχος ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015 από το ίδιο το υπουργείο με εντολή του πρώην υπουργού κατά της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη, ακολούθησε νέος από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ενώ ήδη είχαν προηγηθεί δύο έλεγχοι από το Σώμα Ελεγκτών, ένας για τον διαγωνισμό ανάθεσης των λογιστικών υπηρεσιών του ΙΝΕΔΙΒΙΜ σε εταιρεία που εδώ και 10 χρόνια εμφανίζεται ως διαχρονικός ανάδοχος του Ιδρύματος και ένας για τη Φοιτητική Εστία Πάτρας.
Τέλος, αναμένεται ένας ακόμα από το ίδιο Σώμα Ελεγκτών με αντικείμενο την εσωτερική λειτουργία και διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
Στην προσπάθεια αποτύπωσης της κατάστασης, όπως ξεκίνησε και όπως εξελίσσεται, άρχισε να καταγράφεται μία ιστορία με φίδια, δράκους, απειλές, εκβιασμούς, μηνύσεις, συκοφαντικές δυσφημήσεις, δίκες, εισαγγελικές έρευνες, υπόγειες συγκρούσεις και τέτοια διαπλοκή που, κατά τους γνωρίζοντες, ανταποκρίνεται με άνεση σ’ ένα ελληνικό House of Cards!
Το καλοκαίρι του 2015 με εντολή του υπουργείου Οικονομικών είχε ήδη ξεκινήσει έλεγχος στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ). Στόχος του ελέγχου «η διαπίστωση της επάρκειας του συστήματος διαχείρισης και ελέγχου του φορέα καθώς και η διαχείριση του προϋπολογισμού του για το έτος 2014».
Με τα αποτελέσματα του ελέγχου και τη βαθμολόγηση του φορέα, τα οποία αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.», χτύπησε ο πρώτος δυνατός συναγερμός. Διαπιστώθηκε πως πρόκειται για ένα σχεδόν ξέφραγο τμήμα του ευρύτερου δημόσιου τομέα το οποίο διαχειρίζεται εκατοντάδες εκατομμύρια έχοντας δώσει τον πλήρη έλεγχο του λογιστηρίου του και των οικονομικών υπηρεσιών σε εξωτερικό ανάδοχο από το 2011!
Βάσει της έκθεσης του ΓΛΚ, το Ιδρυμα χαρακτηρίστηκε σχεδόν υπολειτουργικό αφού -βάσει σχετικής κλίμακας- βαθμολογήθηκε με 3, δηλαδή έναν μόλις βαθμό πριν το 4 με το οποίο ο ελεγχόμενος φορέας καλείται να κλείσει! Να βάλει λουκέτο.
Το χειρότεροΠολλά, μα πολλά σημεία του πορίσματος του ΓΛΚ ταυτίζονται με το πρόσφατο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που επίσης δημοσιεύθηκε από την «Εφ.Συν.» και αφορά όλη την περίοδο λειτουργίας από το 2011 έως το 2017.
Η διαπίστωση ανήκει στους ίδιους τους ελεγκτές του ΣΕΔΔ οι οποίοι μάλιστα παραθέτουν τα κοινά συμπεράσματα με το ΓΛΚ.
Μεταξύ αυτών, απουσία εσωτερικού ελέγχου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, απουσία Κανονισμού Οικονομικής Διαχείρισης, ελλιπής διαδικασία ελέγχου δαπανών σίτισης των εστιών, ελλειμματική διαδικασία σύναψης συμβάσεων, απευθείας αναθέσεις ανεξαρτήτως ποσού κ.ά.
Σε παράλληλη τροχιά, εκτυλίσσεται ένα σίριαλ συγκρούσεων μεταξύ μελών των διοικήσεων από το 2015 και ένθεν και ταυτόχρονα μία εξίσου εντυπωσιακή σειρά δικών και εισαγγελικών ερευνών.
Αυτή τη στιγμή τρέχει εισαγγελική έρευνα σε προανακριτικό στάδιο για τη δράση των μελών διοίκησης που μεσολάβησαν μεταξύ της πρώτης διοίκησης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της τελευταίας.
Ουσιαστικά, δηλαδή, από τον Ιούλιο του 2016, οπότε και παραιτήθηκε η πρώτη διοίκηση με πρόεδρο την Αγγελική Δημητρακοπούλου και διευθύνουσα σύμβουλο την Αννα Μαυρουδή, ο φορέας έμεινε 6 μήνες χωρίς διευθύνοντα σύμβουλο μέχρι τον Απρίλιο του 2017, οπότε και ανέλαβε ο Χρήστος Πιλάλης με τα ίδια, όμως, μέλη Δ.Σ. της προηγούμενης περιόδου. Σημειώνεται ότι ο υπουργός Παιδείας την προηγούμενη εβδομάδα αποφάσισε να τους παύσει όλους.
Αξιοσημείωτο, επίσης, το γεγονός ότι η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε ύστερα από μία επώνυμη καταγγελία, από το λεγόμενο «Κίνημα Πολιτών κατά της Διαφθοράς», η οποία, μάλιστα, έχει κοινοποιηθεί όχι μόνο σε δικαστικές, ελεγκτικές και αρμόδιες εποπτικές αρχές αλλά και στον πρωθυπουργό και στα πολιτικά κόμματα. Οι καταγγελίες, όμως, έχουν ξεκινήσει από πιο παλιά.
Το καλοκαίρι του 2015 έγινε μία ανώνυμη καταγγελία η οποία οδήγησε τον τότε υπουργό κατά της Διαφθοράς, κ. Νικολούδη, να διατάξει έρευνα. Αυτή διεξήχθη και ολοκληρώθηκε από το Τμήμα Αυτοτελούς Ελέγχου του υπουργείου τον Απρίλιο του 2016.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα προτεινόταν, μεταξύ άλλων, η σύσταση επιτροπής διερεύνησης του διαγωνισμού ύψους 5,5 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία του λογιστηρίου, ενός από τους πιο νευραλγικούς τομείς λειτουργίας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Πρόκειται για την υπόθεση που, περισσότερο από κάθε άλλη ελεγχόμενη περίπτωση, σηματοδοτεί τον κανόνα της λειτουργίας του διαλυμένου αυτού φορέα.
Εδώ και 10 χρόνια, ο ίδιος εργολάβος καταφέρνει και αναλαμβάνει τη λογιστική υποστήριξη του Ιδρύματος (σε όλες τις φάσεις, από το ΙΔΕΚΕ μέχρι και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ του 2017) σε κάθε διαγωνισμό λογιστικών υπηρεσιών που προκηρύσσεται για το έργο.
Πρόκειται για λογιστική εταιρεία συμφερόντων Αλέξη Σταυρούλια, ο οποίος είναι και αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Περιστερίου.
Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, κατά την περίοδο 2011-2015 η εταιρεία του είχε εισπράξει από το Ιδρυμα περί τα 10 εκατ. ευρώ σε εργολαβίες, ελέγχοντας ταυτόχρονα -λόγω θέσης και αρμοδιοτήτων- και το σύνολο του προϋπολογισμού του Ιδρύματος (ύψους περίπου 120 εκατ. ευρώ ετησίως) σε συνεργασία με τις τότε διοικήσεις Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ.
Ο τελευταίος διαγωνισμός, τον Ιούνιο του 2015, περίοδος νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά με παλιά ακόμη διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, αφορά τη λογιστική υποστήριξη ΙΕΚ και ΣΕΚ, ύψους 4,5 εκατ. ευρώ (+ΦΠΑ) για τρία χρόνια.
Με τον ΦΠΑ βέβαια θα έφθανε τα 5,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο ίδιος ανάδοχος ζητούσε και 30% προαιρετική αύξηση φυσικού και οικονομικού αντικειμένου. Οπερ σημαίνει, 1,5 εκατομμύριο ακόμα, που με τον ΦΠΑ ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ.
Η προσφορά του εργολάβου έφθανε τα 4.471.812 ευρώ, κάτι ψιλά δηλαδή λιγότερα από τον προϋπολογισμό του διαγωνισμού αλλά και κατά τι λιγότερο από τον συνολικό προϋπολογισμό των περισσότερων από 100 ΙΕΚ της χώρας, που, σύμφωνα με την εγγεγραμμένη πίστωση του ΥΠΕΘ, ανέρχεται στα 6 εκατ. ευρώ περίπου!
Η διοίκηση με πρόεδρο την Αγγελική Δημητρακοπούλου και διευθύνουσα σύμβουλο την Αννα Μαυρουδή λίγο μετά που ανέλαβε -ορίστηκε τον Οκτώβριο του 2015, ούτε έναν μήνα μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου- αποφάσισε να ακυρώσει τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και να προχωρήσει στη δημιουργία εσωτερικού λογιστηρίου.
Πέραν των λόγων που αναφέρονται στην Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου τον Φεβρουάριο του 2016 (δημοσίου συμφέροντος, σύσταση ΓΛΚ), σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «Εφ.Συν.»:
 Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε παράνομα γιατί δεν υπήρχε ΚΥΑ πολυετούς δέσμευσης βάσει του Ν 4270/2014
 Στην επιτροπή διενέργειας ήταν ο κουμπάρος του εργολάβου και τμηματάρχης λογιστηρίου
 Ο τμηματάρχης προμηθειών επικοινωνούσε τον Δεκέμβρη του 2015 μόνος του με το Ελεγκτικό Συνέδριο στο πλαίσιο προσυμβατικού ελέγχου, και
 Ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε από το τότε Δ.Σ. μόλις 5 μέρες πριν από τις εκλογές του Σεπτέμβρη 2015 παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις στον τότε ΓΓΔΒΜ ότι δεν θα γίνει καμία ενέργεια.
Ολα αυτά έχουν καταγραφεί ακόμα και στο πλαίσιο των δικών που συνδέονται με την υπόθεση. Η πρώτη δικαστική κατάληξη αφορά την εκδίκαση της προσφυγής του εργολάβου εναντίον της διοίκησης.
Ζητούσε ασφαλιστικά μέτρα. Εχασε. Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, που ήταν σαφώς υπέρ του ελληνικού Δημοσίου, δικαίωσε την τότε διοίκηση.
Το παρασκήνιο βοά για τον πόλεμο που ξέσπασε από τότε μεταξύ όσων τάσσονταν υπέρ της παρουσίας του συγκεκριμένου εργολάβου και όσων δεν ήθελαν ούτε ν’ ακούσουν για την υπόθεση η οποία, όπως αναδεικνύεται, έχει πολλά επεισόδια.
Την ίδια περίοδο ξεκίνησε και μία σειρά δημοσιευμάτων εναντίον της τότε διοίκησης, της προέδρου κ. Δημητρακοπούλου, κυρίως, όμως, εναντίον της διευθύνουσας συμβούλου Αννας Μαυρουδή οι οποίες, εν τέλει, τον Ιούνιο του 2016 με απόφαση Δ.Σ. του Ιδρύματος κινήθηκαν ποινικά εναντίον εβδομαδιαίας οικονομικής εφημερίδας για συκοφαντική δυσφήμηση.
Την προηγούμενη Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου, η κ. Δημητρακοπούλου και η κ. Μαυρουδή δικαιώθηκαν αφού σε α’ βαθμό ο εκδότης κρίθηκε ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό και καταδικάστηκε σε 15μηνη φυλάκιση με 3ετή αναστολή για συκοφαντική δυσφήμιση.
Πίσω, όμως, στο 2016, η κατάσταση ήταν έκρυθμη. Τον Ιούλιο του 2016 η νέα και ολίγων μηνών διοίκηση του Ιδρύματος εξαναγκάζεται σε παραίτηση προβαίνοντας σε καταγγελίες για διαφθορά και κακοδιαχείριση από την προηγούμενη διοίκηση.
Η συνέχεια είναι ακόμα πιο θεαματική. Μετά την παραίτηση Μαυρουδή, ο εργολάβος επανέρχεται!
Μόλις είχε απομακρυνθεί ο Νίκος Φίλης και έκανε τα πρώτα του βήματα στο υπουργείο ο Κώστας Γαβρόγλου. Το Δ.Σ. που είχε αναλάβει, πλέον, εξ ολοκλήρου τη διοίκηση του Ιδρύματος, στις 9/12/2016 αποφασίζει την ανάκληση της απόφασης ακύρωσης του διαγωνισμού, χωρίς επαρκή αιτιολόγηση.
Ο τότε πρόεδρος του Δ.Σ. Θόδωρος Μπλίκας -και απελθών από την προηγούμενη εβδομάδα- μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ισχυρίστηκε πως ο διαγωνισμός είχε παρατύπως ματαιωθεί από την προηγούμενη διοίκηση, ενώ ο ίδιος με την ανάκληση της απόφασης εξασφάλισε από τον εν λόγω ανάδοχο πρόταση συμβιβασμού για την υπογραφή της επίμαχης σύμβασης με έκπτωση 50% από την αρχική και περισσότερες υπηρεσίες. Τόνισε, δε, πως είχε διατάξει και τη διενέργεια ΕΔΕ.
Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «Εφ.Συν.», έναν μόλις μήνα μετά υπήρξε νέα απόφαση του Δ.Σ. με την οποία γίνεται δεκτή νέα πρόταση του ίδιου αναδόχου ο οποίος μειώνει την έκπτωση από το 50% στο… 23%. Δηλαδή, από τα περίπου 2,5 εκατ. ευρώ για τα τρία χρόνια, στα οποία είχε κατέβει, τώρα ανέβηκε στα περίπου 3,5 εκατ. ευρώ. Η δε επαναφορά του παλαιού καθεστώτος είναι ολική, καθώς μαζί με τον ανάδοχο αναλαμβάνουν πόστα στελέχη που είχαν αποπεμφθεί και εργαζόμενοι στο λογιστήριο.
Η ανθρωπογεωγραφία τόσο της εταιρείας του διαχρονικού αναδόχου όσο και των συνεργαζόμενων με το λογιστήριο και τις λοιπές υπηρεσίες του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, σύμφωνα όχι μόνο με τις καταγγελίες αλλά και τα όσα πιστοποιήθηκαν ακόμα και στην τελευταία δίκη (Δημητρακοπούλου-Μαυρουδή κατά εφημερίδας), εμφανίζει κλασικά χαρακτηριστικά λειτουργίας διαπλεκόμενων συμφερόντων. Συγγένειες, κουμπαριές και συνεργάτες διαπλεγμένοι με αρμοδιότητες και αναθέσεις δημιουργούν ένα περιβάλλον όπου, όπως αναδεικνύουν οι καταγγελίες και οι δικαστικές αποφάσεις, Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει.
Η διευθύντρια Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του ΙΝΕΔΙΒΙΜ είναι σύζυγος εργαζόμενου στην εταιρεία (ASD) του αντιδημάρχου Περιστερίου Αλέξη Σταυρούλια, ο οποίος έχει αναλάβει τις λογιστικές υπηρεσίες του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
Ο προϊστάμενος οικονομικής διαχείρισης και του λογιστηρίου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ είναι κουμπάρος του ιδιοκτήτη της εταιρείας ASD! Στον σύζυγο της πρώην προϊσταμένης της Κεντρικής Γραμματείας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ ανατίθενται εργασίες προμήθειας, συντήρησης και επισκευής κλιματιστικών πρόσφατα και συντήρησης και αναγόμωσης πυροσβεστήρων.
Υπάρχουν, επίσης, παιδιά και σύζυγοι υπαλλήλων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ που απασχολούνται σε διάφορα εξωτερικά συνεργεία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (μαγειρείων, φύλαξης, διοικητικής υποστήριξης).
Ορισμένοι εκ των υπαλλήλων είτε κατέχουν θέσεις ευθύνης είτε μετέχουν στους διαγωνισμούς για την επιλογή αυτών των συνεργείων ως μέλη επιτροπών διενέργειας των διαγωνισμών, αλλά και παραλαβής των αντίστοιχων έργων.
Το γραφείο ταξιδιών «ΕΞΟΔΟΣ ΤΡΑΒΕΛ», προνομιούχος συνεργάτης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ανήκει στη σύζυγο του ιδιοκτήτη της ASD, Αλ. Σταυρούλια!
Σε ένα, δε, μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας ASD έχει ανατεθεί η Υποστήριξη Προμηθειών και Διοικητικής Μέριμνας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Το ίδιο πρόσωπο μάλιστα εμφανίζεται να έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς, προφανώς ως εικονικός ανταγωνιστής της ASD η οποία έπαιρνε πάντα τη δουλειά.
Επιπροσθέτως, όπως προαναφέρθηκε, στην επιτροπή διενέργειας του επίμαχου διαγωνισμού του 2015 συμμετείχε ο κουμπάρος του εργολάβου και τμηματάρχης λογιστηρίου, ενώ ο τμηματάρχης προμηθειών επικοινωνούσε μόνος, χωρίς εξουσιοδότηση αλλά και χωρίς έλεγχο, με το Ελεγκτικό Συνέδριο στο πλαίσιο προσυμβατικού ελέγχου.
Σημειώνεται πως με την επαναφορά του αναδόχου Σταυρούλια στο προσκήνιο και φυσικά στο ΙΝΕΔΙΝΙΜ, επανήλθαν και όλα τα στελέχη που είχαν αποπεμφθεί.

Τα κοινά συμπεράσματα των ελέγχων

Ο εργολάβος λογιστής του ΙΝΕΔΙΒΙΜ Αλέξης ΣταυρούλιαςΟ εργολάβος λογιστής του ΙΝΕΔΙΒΙΜ Αλέξης Σταυρούλιας | 
«Ως προς τα κοινά πεδία ελέγχου τα ευρήματα σε μεγάλο βαθμό ταυτίζονται», επισημαίνει το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στο πρόσφατο πόρισμά του αναφερόμενο στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που αφορούσε τη χρήση του 2014.
Βασικό εύρημα του ελέγχου του ΓΛΚ είναι η διαπίστωση της πλήρους εκχώρησης των λογιστικών υπηρεσιών του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ενός φορέα που διαχειρίζεται περί τα 120 εκατ. ευρώ ετησίως, σε μια ιδιωτική εταιρεία χωρίς καμία δημόσια επίβλεψη!
Πέραν αυτού, εντοπίζονται δεκάδες μη σύννομες ενέργειες είτε αυτές αφορούν αναθέσεις και συμβάσεις για τη λειτουργία των εστιών είτε αποζημιώσεις και άλλες παροχές σε συνεργάτες του ΙΝΕΔΙΒΙΜ είτε τη διαχείριση και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της εταιρείας, εσωτερικούς και εξωτερικούς.
Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση του ΓΛΚ: «Οι ανάγκες για τη λογιστική υποστήριξη του φορέα καλύπτονται από ιδιωτική εταιρεία η οποία έχει διαθέσει στο Λογιστήριο του φορέα 33 άτομα που απασχολούνται σε καθημερινή βάση. Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα να μην απασχολείται σε αυτόν τον τομέα προσωπικό του φορέα ούτως ώστε να μπορεί η αρμοδιότητα να αναληφθεί από τον φορέα, επιπλέον δεν υπάρχει καταγεγραμμένη διαδικασία εποπτείας του έργου της εταιρείας».
Σύμφωνα με την έκθεση του ΣΕΕΔ που αφορά όλη την περίοδο λειτουργίας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ από το 2011 έως και σήμερα, τα ταυτιζόμενα ευρήματα είναι:
 Μη λειτουργία του προβλεπόμενου στο άρθρο 10 του ιδρυτικού νόμου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (ν.4115/2013) Τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου.
 Μη έγκριση του Κανονισμού Οικονομικής Διαχείρισης.
 Ελλιπής διαδικασία ελέγχου στις δαπάνες σίτισης των φοιτητικών και σπουδαστικών εστιών.
 Ελλιπείς διαδικασίες σύναψης συμβάσεων προμηθειών - Δεν εφαρμόζονται ή εφαρμόζονται πλημμελώς από τις φοιτητικές εστίες οι οδηγίες σίτισης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ - Δεν υπάρχει καταγεγραμμένη διαδικασία και οικονομικοί υπόλογοι προμηθεύονται τρόφιμα με απευθείας αγορές - Η θέση του οικονομικού υπόλογου δεν προβλέπεται από κάποια νομοθετική διάταξη - Δεν έχει συσταθεί το αρμόδιο όργανο επιτόπιου ελέγχου από τον διευθυντή Εκπαιδευτικής Μέριμνας.
 Οι οικονομικοί υπόλογοι των εστιών προμηθεύονται τρόφιμα για τη σίτιση των φοιτητών χωρίς διαγωνιστική διαδικασία αλλά με απευθείας αναθέσεις κατόπιν έρευνας αγοράς ανεξαρτήτως ποσού και αποστέλλουν τα τιμολόγια στον φορέα προς εξόφληση - Ο παράγοντας που αφορά το κόστος των τροφίμων είναι αυτός που επηρεάζει την τιμή του ημερήσιου κόστους σίτισης σε συνδυασμό με το «Εύρημα 11» (ελλιπής διαδικασία ελέγχου στις δαπάνες σίτισης των εστιών).
* Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ «ΕΦ.ΣΥΝ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις