Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Ερντογάν … Θα Παραιτηθώ Αν …

© AP Photo / Προεδρική Υπηρεσία Τύπου, Pool Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία αρχείου
ΑΓΚΥΡΑ, 26 Νοεμβρίου – RIA Novosti.  Ο Τούρκος  Πρόεδρος Τάγιϊπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα παραιτηθεί εάν ο ηγέτης του βασικού αντιπολιτευόμενου Λαϊκού
Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της χώρας, Κέμαλ Κιλιτσντάρογλου, αποδείξει τους ισχυρισμούς  για διαφθορά εναντίον του Τούρκου ηγέτη.
Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης με επικεφαλής τον Ερντογάν μπλόκαρε  νωρίτερα τη διεξαγωγή διαδικασιών στο κοινοβούλιο λόγω δημοσιεύσεων σχετικά με τη συμμετοχή των γιων του Τούρκου πρωθυπουργού Μπινάλι   Γιλντερίμ σε υπεράκτιες εταιρείες.
Ο  Kılıçdaroğlu επέκρινε την απόφαση των βουλευτών και κάλεσε τον Ερντογάν να δημοσιεύσει  στοιχεία για τη δική του   κατάσταση, γιατί, σύμφωνα με τον πολιτικό, τα παιδιά, του  συγγενείς και  συνεργάτες  του Προέδρου της Τουρκίας επενδύουν  σε offshore  εταιρείες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.
Οι δικηγόροι του αρχηγού του κράτους άσκησαν προσφυγή  ενώπιον του δικαστηρίου με αγωγή εναντίον του αντιπολιτευόμενου και ζήτησαν να καταβάλει στον Ερντογάν αποζημίωση ύψους 380.000 δολάρια.
«Εάν έχετε αποδείξεις, τότε τις  παρέχετε  και θα απαντήσω,    διαφορετικά, πείτε ότι με συκοφαντήσατε και ζητήστε συγγνώμη.    Να αποδείξετε  σε ποια ξένη τράπεζα ο Tayyip Erdogan έχει λογαριασμό.  Αν δεν το  αποδείξετε, να φύγετε από την πολιτική.  Αν  μπορείτε  να το αποδείξετε, θα παραιτηθώ από  τη θέση μου ‘, δήλωσε ο Ερντογάν στον NTV [1].
βιβλιογραφικές αναφορές  NTV
   ( https://www.ntv.com.tr/ )
https://ria.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις