Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

«Έτσι πιάσαμε το φορτίο των ναρκωτικών στο ταχύπλοο» – Η κατάθεση του αξιωματικού που ακινητοποίησε το «ναρκοταχύπλοο»

Oι «Δικογραφίες» αποκαλύπτουν ολόκληρη την κατάθεση του Αξιωματικού του Τμήματος Διώξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος, που  αναφέρει καρέ – καρέ, πως οδηγήθηκαν στη μεγαλύτερη επιχείρηση στην ιστορία του Λιμενικού Σώματος  και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, που είχε αποτέλεσμα τη σύλληψη δεκαμελούς σπείρας, η οποία προσπάθησε να περάσει στη χώρα μας 1,6 τόννους ακατέργαστης ινδικής κάνναβης,σύμφωνα με το portcity.gr
Οι δέκα κατηγορούμενοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαρύτατα αδικήματα, απολογούνται αύριο στην ανακρίτρια Πειραιά.
Τι αναφέρει η κατάθεση του Αξιωματικού:
«Είμαι αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος και υπηρετώ στη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου ως…
Περί τις αρχές Αυγούστου του 2017 περιήλθαν πληροφορίες στην υπηρεσία μου ότι, οι κάτοχοι των ελληνικών συνδέσεων φαίνονται να συμμετέχουν ενεργά στα πλαίσια κυκλώματος διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης σε διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, με ταχύπλοα σκάφη μεγάλης ιπποδύναμης.
«… προέκυψε ότι, ο χρήστης της τηλεφωνικής σύνδεσης με αριθμό… είναι ο Κ.Σ.  κάτοικος Γλυφάδας, επιχειρηματίας και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας … μπυραρία – εστιατόριο με έδρα τη Μύκονο.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της εν λόγω υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι, οι Ιταλικές Αρχές προέβησαν στην κατάσχεση των δύο τόνων και διακοσίων εξήντα ενός κιλών και πενήντα γραμμαρίων (2.261, 50) φυτικής κάνναβης, σε ταχύπλοο σκάφος μεγάλης ιπποδύναμης, με ονομασία ΤΑΤΑΜΙΤΑ, την 4.8 2017 σε ιταλικά ύδατα και αντίστοιχα σε συλλήψεις των επιβαινόντων σε αυτό.
Το συγκεκριμένο ταχύπλοο είναι εγγεγραμμένο στα ΒΕΜΣ Λιμενικού Τμήματος του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, υπό την ιδιοκτησία της εταιρίας … , που εκπροσωπεί ο Κ.Σ. (εγκέφαλος).
Το εν λόγω ταχύπλοο επιτηρούμενο περί τα μέσα του Ιουνίου 2017 είχε θεαθεί, επί της Εθνικής οδού Αθηνών Κορίνθου, να μεταφέρεται επί οχήματος σε αποθήκη στην περιοχή του Ασπρόπυργου, με την επιγραφή «ΑΝΥΨΩΣΕΙΣ Γ… Α…», επί της οδού ….
Σε περαιτέρω έρευνα, θεάθηκε να μεταφέρεται από το Λιμένα Κυλλήνης στο πάρκινγκ σκαφών του Λ.Δ. στην Αμαλιάδα Ηλειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο σκάφος είχε υποστεί κάποια βλάβη, η οποία αφού επισκευάστηκε περί της 31/7/2017 με 1/8/2017, το σκάφος αναχώρησε για το παράνομο δρομολόγιο μεταφοράς ναρκωτικών, όπως αποδείχτηκε αργότερα με την κατάσχεση των 2.261,50 kgφυτικής κάνναβης την 4/8.2017 από τις Ιταλικές Αρχές.
Προέκυψε ότι, ο Κ.Σ. απογευματινές ώρες της 31/7.2017 ξεκίνησε από την Αττική και μεσάνυχτα έφτασε στην Ηλεία – χρονικό διάστημα, που πιθανολογείται ότι, ξεκίνησε το παράνομο δρομολόγιο του ταχύπλοου ΤΑΤΑΜΙΤΑ και άμεσα επέστρεψε πίσω στην Αττική το επόμενο πρωινό.
Σε περαιτέρω έρευνα γιά τον Κ.Σ. προέκυψε ότι, είναι πρόεδρος σε ΔΣ εταιρίας με επωνυμία Κ.Ν, ναυτιλιακή εταιρία, με γραφεία στη Λ. Ποσειδώνος.., στον Αλιμο. Στην ίδια διεύθυνση έχει δηλωθεί και η ναυτιλιακή εταιρία Τ.Μ ΕΠΕ.
Σε έρευνα  των εταιριών για τυχόν σχέσεις με σκάφη και ιδιαιτέρως ταχύπλοα, που τυχόν έχουν απασχολήσει την υπηρεσία μας, γιά ύποπτες ή παράνομες δραστηριότητες, προέκυψε ότι, το ταχύπλοο «ΚΑΡΝΙΒΟΡ», με τρεις εξωλέμβιες μηχανές, τον Δεκέμβριο του 2016 βρέθηκε ελλιμενισμένο στο λιμένα της Παλαιοκαστρίτσας Κέρκυρας, με τα κλειδιά των εξωλέμβιων μηχανών επ αυτού.
Αφού δεν εμφανίστηκε κανείς, για την αναζήτηση του και κατόπιν εντολής αρμόδιου εισαγγελέα, η οικεία Λιμενική Αρχή προέβη στην κατάσχεση αυτού και στη φύλαξη του.
Μετά από λίγες ημέρες εμφανίστηκε δικηγόρος στο Λιμεναρχείο και είπε ότι, έγινε αποδέκτης τηλεφωνήματοςτου ιδιοκτήτη για το εν λόγω σκάφος.
Η Λιμενική Αρχή ενημέρωσε τον δικηγόρο, να επικοινωνήσει ο ιδιοκτήτης και ο κυβερνήτης με πρωτότυπα ναυτιλιακά έγγραφα, γιατί διενεργείται προανάκριση.
Η δικηγόρος μετά από μέρες προσκόμισε πίνακα στοιχείων ιδιοκτήτη και κυβερνήτη σκάφους και φωτοαντίγραφα στοιχείων σκάφους, χωρίς όμως να είναι πρωτότυπα, όπως είχαν ζητηθεί.
Από έρευνα της οικείας Λιμενικής Αρχής, με βάση το φωτοαντίγραφο εγγράφου εθνικότητας, που είχε εγχειρίσει η δικηγόρος, το ταχύπλοο σκάφος «ΚΑΡΝΙΒΟΡ» ανήκει στην εταιρία του Κ.Σ. και είναι και ο υπογράφων στο πωλητήριο έγγραφο μικρού σκάφους.
Το συγκεκριμένο σκάφος είναι ένα ταχύπλοο μεγάλης χρηματικής αξίας και παραμένει μέχρι τώρα στο Λ/Χ Κέρκυρας ως κατασχεμένο, χωρίς να προσέλθει ποτέ ο ιδιοκτήτης να παράσχει εξηγήσεις και να το διεκδικήσει, όπως θα ήταν απολύτως φυσιολογικό.
Επιπρόσθετα το ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος «ΜΠΙΑΝΚΑ», μήκους 9 μέτρων, με δύο μηχανές  έσω – έξω μεγάλης ιπποδύναμης , εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης, τον Μάρτιο του 2015, στο πλαίσιο εντατικών μέτρων αστυνόμευσης στη θαλάσσια περιοχή Καραβοστασίου Πέρδικας Θεσπρωτίας.
Επί του σκάφους ήταν 2 άτομα, τα οποία δεν έφεραν κανένα παραστατικό έγγραφο νόμιμης κατοχής και κυκλοφορίας του σκάφους αυτού. Επιβάτες ήταν οι Αλβανοί υπήκοοι L.E και G.G.
Εγινε δικογραφία, για τους επιβάτες του σκάφους, αφού δεν είχαν έγγραφα, να αποδείξουν την κυριότητα του και το σκάφος κατασχέθηκε από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας.
Από έρευνα προέκυψε ότι, το «ΜΠΙΑΝΚΑ» είναι το ίδιο με το «ΣΙ ΦΑΙΤΕΡ ΟΥΑΝ», γιά το οποίο είχε δηλωθεί ότι, καταστράφηκε από πυρκαγιά και ανήκει στην εταιρία του Τ.Μ, η οποία επίσης εδρεύει στη Λεωφόρο Ποσειδώνος .. στον Αλιμο. Ομοίως το ταχύπλοο «ΙΟΝΙΟΝ» ανήκει στην  ίδια εταιρία Τ.Μ., το οποίο, όπως διαπιστώθηκε ενεπλάκη σε περιστατικό διακίνησης παράνομων μεταναστών από Ελλάδα προς Ιταλία το καλοκαίρι του 2011.
Το ταχύπλοο «ΓΚΟΥΙΝΕΒΕΡΕ» σκάφος μεγάλης ιπποδύναμης ανήκει επίσης στην ίδια εταιρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, φυλάσσεται στο πάρκινγκ σκαφών του Λ.Δ. στο Πόρτο Ράφτη. Στο εν λόγω πάρκινγκ σκαφών του Λ. φυλάσσεται και ταχύπλοο μεγάλης ιπποδύναμης αγνώστων στοιχείων, με τρεις εξωλέμβιες, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες χρησιμοποιείται από το εν λόγω κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών για παράνομες μεταφορές μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών σε Ελλάδα και Ιταλία.
Ως διαχειριστής του εμφανίζεται ο Κ.Σ. δρώντας κατ΄εντολή Αλβανών υπηκόων.
Εκτο ταχύπλοο μεγάλης ιπποδύναμης με τέσσερεις εξωλέμβιες μηχανές αγνώστων λοιπών στοιχείων φυλάσσεται σε πάρκινγκ στα Καλύβια Θορικού, με την επωνυμία «ΔΕΛΦΙΝΙ», ιδιοκτησίας του Βούλγαρου υπηκόου Y.S.
Στο εν λόγω πάρκινγκ το ταχύπλοο φυλάσσεται αποκλειστικά μέσα σε κλειστό χώρο, που έχει μετασκευαστεί γιά το σκοπό αυτό. Σημειώνεται ότι, ο στεγασμένος αυτός χώρος δεν προυπήρχε, αλλά κατασκευάστηκε, για να αποκρύπτεται και να φυλάσσεται το συγκεκριμένο ταχύπλοο σκάφος, το οποίο χρησιμοποιείται από το ως άνω κύκλωμα, ώστε να μην προσελκύει την προσοχή.
Ολα τα υπόλοιπα σκάφη φυλάσσονται στον προαύλιο χώρο της μάνδρας και είναι ορατά. Το σκάφος μεσα στον χώρο αυτό είναι αμιγώς κλειστό και δεν είναι ορατό από πουθενα, για να μην δημιουργει εντυπώσεις με την εξαιρετικά μεγάλη ιπποδύναμη, που διαθέτει.
Και σε αυτό το σκάφος φέρονται ως διαχειριστής ο Κ.Σ. ενω οι εντολές συντήρησης και ο εν γένει έλεγχος γίνετια από Αλβανούς, που ελέγχουν την εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών. Το σκάφος αυτό, τόσο το τετραμήχανο όσο και το σκάφος με τις τρεις μηχανές, που φυλάσσονται στη μάνδρα Λ. Στο Πόρτο Ράφτη, αποτελούν την αιχμή του δόρατος για τα παράνομα δρομολόγια της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για σκάφη, που μπορούν να αναπτύξουν μεγάλες ταχύτητες και έχουν μετασκευαστεί κατάλληλα, ώστε να διαθλετουν μεγάλη αυτονομία καυσίμων και χώρους γιά τη μεταφορά της μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών. Μέλη της εγκληματικής ομάδας φρόντιζαν τα σκάφη να έχουν τις καλύτερες μηχανές, τα καλύτερα ανταλλακτικά και την καλύτερη δυνατή συντήρηση, έτσι ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν έμφορτα σε ταξίδι μεγάλης διάρκειας, ελαχιστοποιώντας τυχόν κινδύνους σε τυχόν καταδίωξη από σκάφη του Λιμενικού.
Τα δύο αυτά σκάφη αναχωρούν από παρακείμενες στα πάρκινγκ σκαφών γλύστρες της Αττικής και ειδικότερα στην Αγία Μαρίνα Πόρτο Ράφτη, καθώς και έναντι του πάρκινγκ σκαφων «Σ…» στην παραλία Λαγονησίου. Η καθέλκυση των σκαφών γίνεται συνήθως βραδυνές ή πολύ πρωινές ώρες και κάνουν το γύρο της Πελοπονήσσου, αποφεύγοντας να διέλθουν τον Ισθμό της Κορίνθου, για να μην γίνουν ορατά. Εν συνεχεία ακολουθούν βόρεια πορεία, πλέοντας στο Ιόνιο, με τελικό προορισμό φόρτωσης των ναρκωτικών ουσιών την Αλβανία.
Ακολούθως αναχωρούν έμφορτα με τελικό προορισμό εκφόρτωσης τις Ιταλικές, Τουρκικές ή Ελληνικές ακτές και επιστροφή στην ίδια γλύστρα πάλι, σε ώρες που ελαχιστοποιούν τον κινδυνο να γίνουν ορατοί.
Αμεσοι συνεργάτες τους είναι οι ιδιοκτήτες πάρκινγκ σκαφών και γερανών, τυγχάνουν της απόλυτης εμπιστοσύνης τους και είναι διαθέσιμοι και σε ώρες εκτός ωραρίου. Σε κάθε κίνηση που κάνουν και που αφορά τα εν λόγω σκάφη είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λαμβάνοντας αντίστοιχα μέτρα.
Συγκεκριμένα το καλοκαίρι, σε χρονικό διάστημα που γινόντουσαν επισκευές και δοκιμαστικά, οι Αλβανοί του κυκλώματος, όταν το 4μήχανο σκάφος μεταφερόταν επί γερανοφόρου οχήματος από το πάρκινγκ σκαφών «ΔΕΛΦΙΝΙ» προς την παραλιακή και τη γλύστρα έναντι του πάρκινγκ σκαφών «Σ..», όππυ και γινόταν η καθέλκυση και ανέλκυση του σκάφους, το συνόδευαν οδηγώντας ένα με δύο αυτοκίνητα, τηρώντας τακτικές αντιπαρακολούθησης.
Σε συνομιλία της 21/11.2017 μεταξύ Κ. και L. ενημερώνεται ο πρώτος ότι, το σκάφος έπαθε στο μπαλόνι, στην προσπάθεια να το βγαλει ο γερανός από το υπόστεγο. Αποτέλεσμα της ζημιάς είναι το προγραμματισμένο δρομολόγιο του 4μηχανου σκάφους, να ματαιωθεί.
Την ίδια μέρα ασχολήθηκαν με την επισκευή του σκάφους, το οποίο όπως φαίνεται και από τις απογευματινές συνομιλίες ήταν έτοιμο, ωστόσο θα έπρεπε να περιμένουν ώστε να κολλήσει καλά η ζημιά.
Στις 22/11/2017 ο Κ. συνομιλώντας με τον L.  Πάντα σε ερώτηση του πρώτου αν «προγραμματίζει τίποτα για απόψε», η απάντηση είναι «όχι, όχι όχι» και συνεχίζοντας του λέει «για να είμαι stand by».
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω ότι, από την ανάλυση των συνομιλιών προκύπτει ο ρόλος του Μ.Α. ως υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, καθως ερωτάται εάν θα γίνει  το δρομολόγιο και πότε, ενω αυτός φαίνεται ότι, έχει επικοινωνία με τον αρχηγό για τις τελικές εντολές.
Την 24/11/2017 ο μικρός γερανός του Ι.Ε. εμφανίζεται στις 5.30 το απόγευμα στο πάρκνγκ σκαφών του Λ. Στο Πόρτο Ράφτη. Ρυμουλκεί το 3μηχανο σκάφος τύπου FOST, και το καθελκύει στη γλύστρα της Αγίας Μαρίνας Πόρτο Ράφτη στις 6.
Ανωτέρω σκάφος με τρεις επιβαίνοντες (σ.σ οι πρώτοι συλληφθέντες) αποπλέει προς άγνωστη κατεύθυνση και ο γερανός επιστρεφει το τρειλερ στο πάρκνγκ σκαφων.
Απο πλευράς υπηρεσίας μας ενεργοποιείται υφιστάμενος επιχειρησιακός σχεδιασμός, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό τυ σκαφους περι ώρα 3.15 της 25/11/2017 στο στενό Κερκυρας Αλβανίας με πορεία προς Αλβανικές ακτές.
Ακολούθως επιχειρησιακά μέσα του Λιμενικού Σώματος και μετα από πολύωρη καταδίωξη ακινητοποιούν το έμφορτο με ναρκωτικά σκάφος, βόρεια της Κέας.
Το τριμελές πλήρωμα συνελήφθη, ενώ κατασχέθηκαν το ταχύπλοο σκάφος μεταφοράς και τα 160 δέματα περιέχοντα φυτική κανναβη συνολικου βάρους 1.586,7 κιλών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις