Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Φάκελος πλειστηριασμοί: Ο Κοντονής θέλει συλλήψεις για όσους δημιουργούν «φασαρίες»

Μέτρα για την προστασία των συμβολαιογράφων όπως και της τέλεσης με επιτυχία όλων των διαδικασιών για τους πλειστηριασμούς αποφάσισε να λάβει η Κυβέρνηση.

Πιο αναλυτικά ο υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε ότι το νομοθετικό πλαίσιο θα αλλάξει και σε σύσκεψη που διενεργήθηκε παρουσία του ίδιου σήμερα (8/11) μαζί με άλλα κορυφαία στελέχη του κόμματος, συζητήθηκε η αυστηροποίηση αλλά και η επιβολή διώξεων προς όσους καθυστερούν ή σκόπιμα προκαλούν επεισόδια για τη διακοπή των διαδικασιών.
Συνεπώς, για αδικήματα όπως η απειλή και η διατάραξη οικιακής ειρήνης σε βάρος συμβολαιογράφων, οι οποίοι διενεργούν πλειστηριασμούς, θα προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη και όχι δίωξη κατ’ έγκληση, όπως ισχύει σήμερα.

Δηλαδή με απλά λόγια, όσοι παρεμποδίζουν τη διενέργεια πλειστηριασμών θα συλλαμβάνονται άμεσα και θα τους απαγγέλλονται κατηγορίες, χωρίς να χρειάζεται ο συμβολαιογράφος ή ο επισπεύδων (τράπεζα) να υποβάλει μήνυση για να ασκηθεί ποινική δίωξη.
Ένα ακόμη αντίμετρο που θέλει να βάλει ο υπουργός σε εφαρμογή, είναι η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και σε άλλες μεγάλες έδρες Ειρηνοδικείων, προκειμένου οι πλειστηριασμοί να διενεργούνται χωρίς εμπόδια και κινδύνους.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις