Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Η βλακεία πληρώνεται… “ρόμπα” η κυβέρνηση από τα Σκόπια

Στη λίστα περιλαμβάνονται οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, η βουλευτής Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας και άλλοι

Με τίτλο «Όταν ο μισός ΣΥΡΙΖΑ μας αποκαλούσε ''Μακεδονία''», δημοσίευμα της σκοπιανής εφημερίδας «Nova Makedonija», αναφέρεται σε κυβερνητικά στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που κατά καιρούς έχουν ταχθεί υπέρ της θέσης των Σκοπίων για το θέμα της ονομασίας. 




«Οι πρόσφατες αντιδράσεις στην Ελλάδα για τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, που κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στα Σκόπια μας αποκάλεσε με τη συνταγματική μας ονομασία, μας μεταφέρει πίσω στο χρόνο, όταν πολλοί Έλληνες πολιτικοί δήλωναν πως δεν έχουν πρόβλημα με την ονομασία της χώρας μας» αναφέρει σε ανταπόκριση της από την Αθήνα η Σάνια Ρίστοβσκα, παρουσιάζοντας σημερινούς υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά καιρούς τάχθηκαν υπέρ της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από τους γείτονες.

Στη λίστα περιλαμβάνονται οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, η βουλευτής Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας  κ.α. 

Η δημοσιογράφος αναφέρεται και στη δημοσίευση από την εφημερίδα «ΑΥΓΗ»  (13/3/2008) φιλοσκοπιανής διακήρυξης, με τίτλο «Οχι στον εθνικισμό και στις συναινέσεις που τον συντηρούν», που υπέγραφαν πολλά 200 και πλέον στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και με την οποία ζητούσαν ευθέως από την Αθήνα να αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία, δηλαδή ως «Μακεδονία».

Επίσης γίνεται αφορά  στην παρουσία αντιπροσωπείας της Νεολαίας του ΣΥΝ -που μετεξελίχθηκε σε Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ- σε πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια τον Μάιο του 2008 με κεντρικό σύνθημα: «Βέτο στον εθνικισμό, εμπάργκο στον μιλιταρισμό, έξω από το ΝΑΤΟ».  Αλλά και στο 5ο Συνέδριο της Νεολαίας του Συνασπισμού, τον Δεκέμβριο του 2007, όπου εγκρίθηκε κείμενο θέσεων για το Σκοπιανό, στο οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε: «Υπερασπιζόμενοι και υπερασπιζόμενες την αρχή της αυτοδιάθεσης των λαών, θεωρούμε πως το όνομα “Μακεδονία” μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί από τους γείτονές μας και είναι αυτονόητο δικαίωμά τους». 

 
Η ανταποκρίτρια της σκοπιανής εφημερίδας στην Αθήνα, καταλήγει με νόημα: «Φαίνεται πως δεν είναι όλοι οι Έλληνες εναντίον της «Μακεδονίας» και πως στηρίζουν τις δικές τους απόψεις που εκφράστηκαν στο παρελθόν. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα μέλη της σημερινής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Πριν από εννέα χρόνια αγωνίζονταν  ενάντια στον εθνικισμό και το μιλιταρισμό, αντιδρώντας στο ελληνικό βέτο στην ένταξή μας στο ΝΑΤΟ –λόγω ιδεολογίας κυρίως- αλλά σήμερα ακολουθούν τις θέσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων» πως ένταξη σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς προηγούμενη λύση στο θέμα της ονομασίας.  

«Οι  ίδιοι τάχθηκαν υπέρ της αναγνώρισης της Δημοκρατίας της «Μακεδονίας», της γλώσσας και της ταυτότητας μας. Εάν το νόμιζαν και το δήλωναν τότε, γιατί να μην το πιστεύουν και να το δηλώνουν και σήμερα που είναι στην κυβέρνηση» διερωτάται, καταλήγοντας  το δημοσίευμα.



http://www.protothema.gr/politics/article/734907/aihmiro-dimosieuma-efimeridas-ton-skopion-kapote-o-misos-suriza-mas-apokalouse-makedonia/

http://www.defence-point.gr/news/i-vlakia-plironete-roba-i-kyvernisi-apo-ta-skopia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις