Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στη Συρία παρά την ήττα της ISIS για να αποτρέψουν μια ”νίκη” για τον Άσαντ και το Ιράν

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να κρατήσουν τα στρατεύματά τους στη Συρία ακόμη και μετά την ήττα της ISIS επειδή εάν τα αποσύρουν αυτό θα σήμαινε ότι η Συριακή
κυβέρνηση και το Ιράν θα “κερδίσουν”, μεταδίδει η Washington Post.
Η κυβέρνηση Τραμπ «επεκτείνει τους στόχους της» στη Συρία για να συμπεριλάβει μια «δυνητικά ανοικτή δέσμευση» για την υποστήριξη των Κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) ανέφερε η εφημερίδα την Τετάρτη, επικαλούμενη αρκετούς ανώνυμους αξιωματούχους των ΗΠΑ. Η αλλαγή έρχεται καθώς η ήττα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία φαίνεται επικείμενη.
“Μια απότομη Αμερικανική απόσυρση θα μπορούσε να ολοκληρώσει την εξάπλωση του Άσαντ στο έδαφος της Συρίας και να εγγυηθεί την πολιτική του επιβίωση – ένα αποτέλεσμα που θα αποτελούσε μια νίκη για το Ιράν, τον στενό σύμμαχό του. Για να αποφευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι σκοπεύουν να διατηρήσουν την παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στη βόρεια Συρία … και να δημιουργήσουν νέα τοπική διακυβέρνηση, εκτός από την κυβέρνηση Άσαντ, σε αυτές τις περιοχές”, ανέφερε η εφημερίδα.
Αυτό σημαίνει ότι η Ουάσινγκτον θα προωθήσει ενεργά τους διαχωριστικούς σκοπούς των Κούρδων ενάντια στη Δαμασκό και την Τεχεράνη.
“Οι συνθήκες είναι εκεί για την εκστρατεία κατά της ISIS να μετατραπεί σε μια εκστρατεία κατά του Ιράν”, δήλωσε στο WaPo ο Nicholas Heras του Κέντρου για μια Νέα Αμερικανική Ασφάλεια που εδρεύει στην Ουάσινγκτον. “Μη θέτοντας χρονοδιάγραμμα στο τέλος της αποστολής των ΗΠΑ … το Πεντάγωνο δημιουργεί ένα πλαίσιο για να κρατήσει τις ΗΠΑ εμπλεκόμενες στη Συρία για τα επόμενα χρόνια.”
Ερωτηθείς την περασμένη εβδομάδα πόσο καιρό θα παραμείνουν στρατεύματα των ΗΠΑ στη Συρία, ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις δήλωσε: “Δεν πρόκειται να φύγουμε απλά τώρα” πριν επιτευχθεί πολιτική συμφωνία μεταξύ του Άσαντ και της Συριακής αντιπολίτευσης. “Θα διασφαλίσουμε ότι θα θέσουμε τις προϋποθέσεις για μια διπλωματική λύση. . . . Όχι μόνο, ξέρετε, να πολεμήσουμε το στρατιωτικό κομμάτι και στη συνέχεια να πούμε καλή τύχη στο υπόλοιπο. “
Ο επίσημος αριθμός στρατιωτών των ΗΠΑ που αναπτύσσονται σήμερα στη Συρία είναι 503, αποσταλμένοι για να εκπαιδεύσουν και να βοηθήσουν το SDF. Ο πραγματικός αριθμός πιστεύεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος, μέχρι και 4.000, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων πρόσθετων δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, ελεγκτών αεροσκαφών, πληρώματος πυροβολικού και άλλων που στάλθηκαν για ανάπτυξη μηνών.
Η παρουσία των Αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία συνεχίζεται χωρίς την άδεια της Συριακής κυβέρνησης και την έγκριση του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις