Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017

Λαβρόφ: Καμία απόδειξη για ρωσική ανάμειξη στις εκλογές των ΗΠΑ

«Κατηγορούμαστε χωρίς αποδείξεις» απαντά ο ρώσος ΥΠΕΞ
Δεν υπάρχουν αποδείξεις για ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ,
δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, την Τρίτη,  μετά τις απαγγελίες κατηγοριών, στο πλαίσιο της
έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ σε βάρος τριών πρώην συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεκλογική του εκστρατεία.

«Κατηγορούμαστε ότι παρεμβαίνουμε όχι μόνο στις αμερικανικές εκλογές αλλά και σε εκείνες άλλων χωρών χωρίς ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ σε δημοσιογράφους στη Μόσχα, με τη Ρωσία να διαψεύδει επανειλημμένα ότι επιχείρησε να επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ το 2016.

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα ο πρώην διευθυντής της προεκλογικής του εκστρατείας του Τραμπ, ο Πολ Μάναφορτ, και ένας άλλος πρώην συνεργάτης του, ο Ρικ Γκέιτς, εμφανίστηκαν ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στην Ουάσινγκτον και δήλωσαν αθώοι στις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν.

Οι 12 κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι: συνωμοσία εναντίον των ΗΠΑ, συνωμοσία για ξέπλυμα χρημάτων, μη δήλωση στις αρμόδιες αρχές πράκτορα ξένου εντολέα, ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις FARA (Foreign Agents Registration Act), ψευδείς δηλώσεις και επτά κατηγορίες για μη δήλωση τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό.

Οι εταιρείες-κολοσσοί της τεχνολογίας Google, Facebook και Twitter αναμένεται να καταθέσουν στο Κογκρέσο αυτή την εβδομάδα ότι τα δίκτυα χρησιμοποιήθηκαν από τη Ρωσία για να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών που κέρδισε ο Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη χρονιά περισσότερο από ό,τι θεωρείτο μέχρι σήμερα, μετέδωσαν τα αμερικανικά μμε.

Σε συνάντηση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων, ο Λαβρόφ είπε ακόμη ότι οι «απρόβλεπτες κάποιες φορές» ενέργειες της σημερινής αμερικανικής κυβέρνησης έχουν προκαλέσει «σοβαρούς φόβους».
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις