Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Τα ΜΜΕ δεν είναι “κακά” όταν ΔΕΝ γράφουν για ατυχήματα αλλά μόνο όταν γράφουν;

Με την περίπτωση της προσάραξης της φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ, υπήρξε πράγματι κριτικές που ξεπέρασαν τα όρια, αλλά δεν ήταν η πλειοψηφία…
Από την άλλη όμως υπάρχουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάποιοι ελάχιστοι απόστρατοι που δεν χάνουν την ευκαιρία να βάλουν τους πάντες και τα πάντα στο ίδιο τσουβάλι. Οι “αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι” και τα “παπαγαλάκια” δίνουν και παίρνουν…

Επειδή όλοι εδώ ζούμε και γνωριζόμαστε λοιπόν:



•Οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τα θέματα του στρατιωτικού ρεπορτάζ είμαστε υπόλογοι στο κοινό για ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ… Για πλοία που “κάθισαν” σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, αλλά για το καλό του ΠΝ δεν γράφτηκε ούτε λέξη. Όπως και για μια σειρά γεγονότων που επίσης δεν δημοσιοποιήθηκαν με την ίδια αιτιολογία: το καλό του ΠΝ. Οι συγκεκριμένοι ελάχιστοι απόστρατοι γνωρίζουν ορισμένα απ΄ αυτά τα γεγονότα από ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ. Γι΄ αυτό και μας εκπλήσσουν μ’ όσα βγαίνουν και γράφουν αυτές τις δύσκολες ώρες.

•Το “καλό του ΠΝ” θα ήταν μετά από τα γεγονότα που έγιναν αλλά δεν αποκαλύφθηκαν να έχουν γίνει οι απαραίτητες διορθώσεις, ώστε να μην ακολουθήσουν τα επόμενα που ξεχείλισαν το ποτήρι.

•Το “καλό του ΠΝ” θα ήταν οι ηγεσίες του ΠΝ, όχι μόνο σήμερα αλλά και στο παρελθόν,
να ΄χουν ασχοληθεί με την ουσία των προβλημάτων του ΠΝ, όπως για παράδειγμα η εκπαίδευση κι όχι με το πως θα “βολέψουν” όσο το δυνατόν περισσότερα “κοινωνικά αιτήματα”! Δεν γνωρίζουμε αν το ρεκόρ των 300 ναυτών που ήταν χρεωμένοι σε οίκημα Αρχηγού έχει σπάσει. Δύσκολο.

Αυτές τις ώρες απαιτείται σοβαρότητα απ΄ όλους. Και πρώτα απ΄ όλους απ΄ όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο ΠΝ, γιατί υπηρέτησαν σ΄ αυτό και είχαν τη τιμή να διοικήσουν κιόλας.
Όπως έχουν υποχρέωση να προσέχουν οι δημοσιογράφοι τι γράφουν, την ίδια υποχρέωση και με το παραπάνω έχουν και κάποιοι απόστρατοι. Κανείς δεν είναι …εκλεκτός και κανείς δεν έχει ασυλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις