Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Σκόπια: «Να τα ξηλώσουμε. Και εάν δεν μας δεχθούν στο ΝΑΤΟ;»

Νέα ιδέα: Ειδικό πάρκο για τα μνημεία από το “Σκόπια 2014”, γράφει το δημοσίευμα
Σκόπια.

Άλλοι χτίζουν- άλλοι γκρεμίζουν. Δύσκολο για το λαό το ξήλωμα- και εάν πάλι δεν μας δεχθούν στο ΝΑΤΟ;
Αυτά είναι μέρος των πολιτικών αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού για το άγαλμα του «Έφιππου Πολεμιστή» που βρίσκεται  υπό την εποπτεία  ομάδας εργασίας, η οποία πρέπει να αποφασίσει πιο θα είναι το μέλλον του μνημείου αυτού, όπως αναρωτιούνται και πολλοί πολίτες, σημειώνει  η σλαβική εφημερίδα ‘Βέτσερ’ των Σκοπίων.
Χθες ο υπουργός Πολιτισμού αποκάλυψε ποια είναι τα τρία μνημεία που πρώτα θα απομακρυνθούν.
«Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, το Υπουργείο Πολιτισμού, δημιούργησε μια ομάδα εργασίας για το έργο «Σκόπια 2014», κατά την επόμενη περίοδο θα ασχοληθεί και με το αεροδρόμιο των Σκοπίων αλλά και το Μουσείο του VMRO».
Ποια θα είναι η τύχη των μνημείων που θα ξηλωθούν, θα αποφασισθεί από την κυβέρνηση.
Οι πληροφορίες λένε ότι μια σχετική συνεδρία θα πραγματοποιηθεί αύριο, αλλά δεν γνωρίζουν ακόμη, εάν θα ληφθεί κάποια απόφαση.
Από το υπουργείο λένε ότι υπάρχουν τρεις επεξεργασμένες προτάσεις  που  μελετούνται τώρα και πρόκειται για τα μνημεία στο δήμο του Κέντρου και στο Δήμο των Σκοπίων, στην δικαιοδοσία των οποίων είναι  τα μνημεία που τοποθετήθηκαν από την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.
Υπάρχει όμως και μία πρόταση από τον Οργανισμό Κινηματογράφου που προτείνει τη δημιουργία ενός πάρκου, στο οποίο θα στεγασθούν όλα τα αγάλματα και μνημεία του «Σκόπια 2014».
«Οι ανατολικές χώρες έχουν δημιουργήσει μνημειακά πάρκα του Υπαρκτού Σοσιαλισμού, κατά την ταπεινή μου γνώμη, κάτι παρόμοιο μπορεί να γίνει και με εμάς», είπε ο Γκόριαν Τόζιγια, διευθυντής της Υπηρεσίας Κινηματογράφου.
Πάντως, το Υπουργείο Πολιτισμού, ανακοίνωσε ότι η ομάδα εργασίας διαπίστωσε ατασθαλίες στις προσφορές, παραλείψεις στη διαδικασία τοποθέτησης των μνημείων καθώς και στη χρηματοδότησή τους, σημειώνει η σλαβική εφημερίδα.
(Στοιχεία από vecer.mk)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις