Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Νέα επεισόδια μεταξύ προσφύγων και μεταναστών στη Χίο

Επεισόδια σημειώθηκαν για τρίτη συνεχόμενη μέρα μεταξύ προσφύγων και μεταναστών στο κέντρο υποδοχής και καταγραφής της ΒΙΑΛ στη Χίο.


Όπως ανέφερε η ΕΡΤ Αιγαίου, τα επεισόδια ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης, γύρω στις 11.00, για ασήμαντη αφορμή. Ένας Σύρος πήγε να περάσει ανάμεσα από ομάδα Αφγανών και κάπου εκεί ξεκίνησε καυγάς που για πέντε περίπου λεπτά εξελίχθηκε σε πετροπόλεμο μεταξύ των δύο ομάδων, αφού εισήλθαν σε αυτόν «πόλεμο» εκατέρωθεν και άλλα άτομα.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές ομάδες που επενέβησαν, προκειμένου να προφυλαχθεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού αλλά και για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Ταυτόχρονα, ο διοικητής του Κέντρου έδωσε εντολή για εκκένωση του χώρου από τους εργαζόμενους, φοβούμενος επέκταση των επεισοδίων.
Κατά την επέμβαση της αστυνομίας, συνελήφθησαν τρία άτομα, εκ των οποίων ο ένας έφερε και μαχαίρι, που έρχονται να προστεθούν σε 11 συλλήψεις και 25 προσαγωγές που έγιναν την Τετάρτη, ενώ πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.


Πηγή ρεπορτάζ: ΕΡΤ Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις