Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017

Παγκόσμια πρώτη για τη Ρωσία: Xρήση κατευθυνόμενων πυρομαχικών πυροβολικού στη Συρία – Ποιοι αφαίρεσαν τη δυνατότητα «χειρουργικής» βολής από την Ελλάδα;

Νέα εποχή για τη Ρωσία και το Πυροβολικό καθώς είχαμε την παγκόσμια πρώτη για το «Krasnopol» στη Συρία, Οι Ρώσοι συνεχίζουν τις δοκιμές οπλικών συστημάτων και
αυτή τη φορά σειρά είχαν συστήματα κατευθυνόμενων πυρομαχικών πυροβολικού «Krasnopol» των 152/155 mm .
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος, UAV, παρακολουθούσε και μετέφερε δεδομένα των στόχων στην συριακή πόλη Abu Kamal.
Το UAV κατέδειξε τους στόχους με laser και το νέας γενιάς καθοδηγούμενου με LASER βλήματος 9K25 Krasnopol των 152 χιλ. διέλυε τα πάντα σε τρομαχτική απόσταση.
100% ποσοστό ευστοχίας για το ρωσικό πυροβολικό.
Δείτε το βίντεο από τη Συρία
New video came out. Looks like this is guided artillery(Krasnopol?), drone is correcting fire. Explosions are too small for airstrikes. Maybe some of them are drone strikes. I cut the best parts, full video – https://t.co/VkVoU3ZYnFpic.twitter.com/1mjPjNClQm
— monitoring (@warsmonitoring) November 18, 2017
Unknown UAV filming/striking IS targets around Al-Bukamal. pic.twitter.com/QXUn5kk5pn
— monitoring (@warsmonitoring) November 12, 2017
Και ολόκληρο το βίντεο εδώ
Το 2K25 Krasnopol των 152 χλμ μπορεί να βληθεί από τα νέα συστήματα πυροβολικού, το οβιδοβόλο 2S35 «Coalition SV» το οποία πρόκειται για την εκσυγχρονισμένη έκδοση του 2S19 MSTA-S.
Σύμφωνα με μηχανικούς του Ρωσικού Στρατού, το νέο 2S35 μπορεί να χρησιμοποιήσει μεγάλου βεληνεκούς, υψηλής εκρηκτικότητας, καθοδηγούμενα βλήματα ακριβείας με μέγιστο βεληνεκές 70 χιλιομέτρων και υψηλό επίπεδο ακριβείας.
Το βασικό Α/Κ οβιδοβόλο 2S19 του Ρωσικού Στρατού είχε ως βάση το σκάφος άρματος μάχης T-80. Το νέο 2S35 μπορεί να χρησιμοποιήσει τη νέα καθολική πλατφόρμα «Armata».
Σύμφωνα με Ρωσικές πηγές, το 2S35 μπορεί να βάλλει πλήρως αυτόματα χωρίς την ύπαρξη πληρωμάτων εντός του πύργου.
Εχει τη δυνατότητα βολής του νέας γενιάς καθοδηγούμενου με LASER βλήματος 9K25 Krasnopol των 152 χιλ.
H άγνωστη ιστορία των ελληνικών κατευθυνόμενων με laser βλημάτων πυροβολικού, Krasnopol Μ1
Tα 1.000 βλήματα στην έκδοση των 155 χλστ. που δόθηκαν ως αντισταθμιστικά από την Ρωσία για την αγορά των αντιαρματικών βλημάτων μεγάλου βεληνεκούς Kornet-E το 2001, υπόσχονταν ότι θα δώσουν άλλες δυνατότητες στο ελληνικό Πυροβολικό που για πρώτη φορά αποκτούσε δυνατότητες «χειρουργικής» βολής.
Βέβαια, έπρεπε να τροποποιηθεί το δόγμα, να εκπαιδευθούν ειδικές ομάδες κατάδειξης των στόχων με συσκευές laser κλπ. Βέβαια, με το συγκεκριμένο όπλο, οι όποιες αποβατικές σκέψεις στα νησιά του Αιγαίου, με τον όγκο πυρός και τον αριθμό των σωλήνων ων 155 χλστ που διαθέτουν οι μονάδες της ΑΣΔΕΝ θα ήταν καθαρή αυτοκτονία γα τα τουρκικά στρατεύματα.
Τα πράγματα στις δοκιμές, όμως, δεν πήγαν και πολύ καλά: Δύο, κατ’άλλες πηγές, τρία βλήματα, στα πέντε, δεν ανταποκρίθηκαν στις επιχειρησιακές απαιτήσεις του Στρατού. Τα βλήματα ήταν παραγωγής επί εποχής Σοβιετικής Ενωσης και η νεοείσακτη τεχνολογία, αλλά και η παλαιότητά τους, δεν εγγυάτο σωστή απόδοση
Από τότε, κάπου στα μέσα του 2005, τέθηκε το θέμα της αλλαγής των βλημάτων με άλλα αντισταθμιστικά.
Η εταιρεία KBM δέχθηκε να υπάρξει αλλαγή, ζήτησε κατάλογο νέων αντισταθμιστικών, αλλά ουδείς ενδιαφέρθηκε από πλευράς ΓΔΑΕΕ και ΕΣ.
Ετσι φτάσαμε το 2014 που επί υπουργίας Δ.Αβραμόπουλου, ζητήθηκε από την εταιρεία να… αδειάσει την αποθήκη που ήταν τα Krasnopol και να υπάρξουν νέα αντισταθμιστικά, όπως και έγινε.
Το δεύτερο σκέλος. Το πρώτο όχι.
Οι Ρώσοι δεν θέλησαν να τα πάρουν πίσω και ο ΕΣ έμεινε με τα βλήματα. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τα 1000 (995 πλέον) βλήματα, τα οποία μέχρι σήμερα είναι αποθηκευμένα στις αποθήκες.
Με ένα μικρό πρόγραμμα, κόστους μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, εργοστασιακής επιθεώρησης και αντικατάστασης των πυροσωλήνων τους τα βλήματα θα αποκτούσαν επιχειρησιακή ετοιμότητα. Πού μυαλό για τέτοια, όμως…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις