Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Παναγία των Παρισίων: Πανδαισία φώτων, χρωμάτων και ήχων - ΒΙΝΤΕΟ

Της Μαρίας Δεναξά
Η εμβληματική εκκλησία της Παναγιάς των Παρισίων, θα αλλάζει μορφή κάθε βράδυ έως τις 11 Νοεμβρίου και για 25 ολόκληρα
λεπτά. Με την βοήθεια του φωτισμού, χρωμάτων και ήχων, η εκκλησία μεταμορφώνεται εξωτερικά σε έναν εντυπωσιακό καταρράκτη και σε τροπικό δάσος. Αλλά και στον εσωτερικό χώρο της εκκλησίας το θέαμα είναι μοναδικό.
Το καλλιτεχνικό γεγονός ήταν μια πρωτοβουλία του δήμου του Παρισιού για να εορτάσει την επέτειο των 100 χρόνων από την λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Για την προετοιμασία του θεάματος, που κάθε βράδυ προσελκύει 8000 άτομα, απαιτήθηκε ένας ολόκληρος χρόνος. Πολύ πριν την Παναγία των Παρισίων κι άλλα μνημεία της γαλλικής πρωτεύουσας όπως είναι ο Πύργος του Άιφελ, είχαν φωταγωγηθεί κατά τον ίδιο τρόπο. Εκτός από την διάσημη εκκλησία και η Πυραμίδα στο Μουσείο του Λούβρου φωταγωγείται εως την Κυριακή με έργα τέχνης. Οι υπεύθυνοι του διάσημου μουσείου εορτάζουν έτσι τα εγκαίνια παραρτήματος στο Αμπου Ντάμπι.
"Πρέπει να κάνουμε έρευνες, να αναζητήσουμε μουσικές, να σκεφτούμε όλες τις εικόνες", ανέφερε ο Μπρούνο Σεγιέρ Σκηνοθέτης και Διοργανωτής του θεάματος.
"Είναι εξαιρετικό, μοναδικό. Δεν πιστεύαμε ότι υπάρχει κάτι τέτοιο", "Ανακαλύψαμε μια Παναγία των Παρισίων που δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχει και μας άρεσε", ανέφεραν οι κάτοικοι του Παρισιού.
"Ξαφνικά ανακαλύπτουν ξανά ένα μνημείο που δεν έβλεπαν πια και πάνω απ όλα οι Παριζιάνοι. Και οι ξένοι το βρίσκουν αυτό πολύ όμορφο, μοναδικό", δήλωσε ο Φρανσουά Νικολά Πρόεδρος Εταιρείας Παραγωγής.
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις