ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. στήθος κοτόπουλο
150 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
1,5 λίτρο ζωμό κότας
150 ml άσπρο κρασί
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
½ κουταλάκι κρόκο Κοζάνης σε σκόνη ή 4-5 κλωστές σαφράν
1 κρεμμύδι
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
Πιπέρι
100 γρ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε 3 κουταλιές ζεστό νερό διαλύουμε το σαφράν και το αφήνουμε για 10 λεπτά.
Βάζουμε το λάδι και το μισό βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κοτόπουλο που το έχουμε κόψει σε μικρούς κύβους. Προσθέτουμε το ρύζι και αφού το σοτάρουμε και αυτό για λίγο το σβήνουμε με το κρασί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά μέσα στο ριζότο τα 200 ml του ζωμού και το νερό όπου έχουμε διαλύσει το σαφράν . Ανακατεύουμε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά .
Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο την παρμεζάνα, και το πιπέρι .
Καλό είναι να το σερβίρουμε σε μια φαρδιά πιατέλα το ριζότο (όχι βαθειά) προκειμένου να σταματήσει ο βρασμός.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός τα “έψαλλε” στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για την ψήφιση του γάμου ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.
-
Η ακρίβεια δυστυχώς κατακλύζει τη χώρα μας, καθώς το κύμα της φέρνει τα φτωχότερα νοικοκυριά σε δύσκολες θέσεις.
-
H Kami Girl στο facebook: EΛΑ ΝΑ KANOYME ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ....
-
Φορώντας ένα στρατιωτικό μπλουζάκι και ένα παντελόνι παραλλαγής, μία νεαρή κοπέλα περιφέρεται ως…Ουκρανή σε βομβαρδισμένο τοπίο (που δεν ξ...
-
Σε μια συγκλονιστική ανάρτηση προχώρησε μια γυναίκα που έχει χάσει τον άνδρα της από οξεία μυελογενή λευχαιμία στο Αττικό νοσοκομείο,
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου