Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017

Στο Ρωσικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία κατηγορήθηκαν για αυξανόμενες εντάσεις γύρω από τη ΛΔΚ

© AFP 2017 / Jung Yeon-Ι Εκπομπή ειδήσεων σχετικά με το επίκεντρο του σεισμού στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας. Φωτογραφία αρχείου
ΜΟΣΧΑ, 7 Νοεμβρίου – RIA Novosti. H συμφωνία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιαπωνίας

σχετικά με την καταστροφή των πυραύλων της Βόρειας Κορέας θα αυξήσει σίγουρα εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο, η εφαρμογή της θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πυρηνική σύγκρουση,  δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής του Συμβουλίου Ομοσπονδίας για την Άμυνα και την Ασφάλεια,  πρώην διοικητής της τηλεδιάσκεψης ( Πολεμικής Αεροπορίας) Βίκτορ Bondarev.
Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, μετά τις συνομιλίες με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, δήλωσε ότι οι χώρες συμφώνησαν ότι το Τόκιο θα παρεμποδίσει και θα  καταστρέψει τους πυραύλους της  Βόρειας Κορέας  σε περίπτωση ανάγκης, αφού είναι σε  στενό συντονισμό   δράσεών με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ταυτόχρονα, ο Trump σημείωσε ότι η Ιαπωνία θα μπορέσει να καταρρίψει τους πυραύλους της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας εάν αγοράσει νέα όπλα για το σκοπό αυτό από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Οι συμφωνίες που έχουν συναφθεί από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία στις τελευταίες διαπραγματεύσεις μεταξύ  Trump και Abe, φυσικά, θα αυξήσουν  την ένταση στην κορεατική χερσόνησο … ακόμα ελπίζουμε  στο  μυαλό των αντιμαχόμενων πλευρών, το οποίο θα τους επιτρέπει  να περιορίζονται  μόνο στην ρητορική. Μετά από ένα πυρηνικό πόλεμο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρχουν κερδισμένοι, παρά  μόνο οι ηττημένοι », – δήλωσε ο Bondarev στο  RIA Novosti.
Σημείωσε ότι οι ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιαπωνίας δηλώνουν τώρα ανοιχτά ότι είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο για την καταπολέμηση της ΛΔΚ. Αν νωρίτερα η ρητορική τους περιείχε «τουλάχιστον ένα μέρος της διπλωματίας, τώρα οι απειλές είναι σαφείς  χωρίς καμία αμφιβολία», δήλωσε ο γερουσιαστής.
Υπενθύμισε ότι ακόμα και όταν τον Αύγουστο, η Ιαπωνία ξεκίνησε την πυραυλική άμυνα του «κάτω από τη μύτη της Πιονγιάνγκ» και, στη συνέχεια, τον Οκτώβριο, όταν πραγματοποιούνταν κοινές ναυτικές ασκήσεις μεταξύ της  Ιαπωνίας  και των ΗΠΑ, η κατάσταση   ήταν ακόμα  τεταμένη.
“Παρά το γεγονός της  συμμαχίας μεταξύ Ιαπωνίας και ΗΠΑ ο Κιμ Γιονγκ Ουν  δηλώνει ότι θα του κάνει κομμάτια. Τι μπορεί να συμβεί  με τέτοια μόνιμη αμοιβαία πρόκληση-φυσικά όχι κάτι καλό.” δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής.
Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της ΛΔΚ στην αναφορά  του RIA Novosti >> [1]
References  читайте в справке РИА Новости >>
   ( http://ria.ru/spravka/20170903/1501650356.html )
https://ria.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις