Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Επιστρατεύονται βαθυσκάφη για τον εντοπισμό του υποβρυχίου “San Juan”

Ειδικοί διασώστες του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού θα συμμετάσχουν στις έρευνες για το υποβρύχιο που αγνοείται από τις 15 Νοεμβρίου.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου έδωσε εντολή να σταλούν ειδικοί διασώστες του ρωσικού Πολεμικού
Ναυτικού για να συμμετάσχουν στις έρευνες για το υποβρύχιο San Juan, το οποίο ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής και η τύχη του αγνοείται από τις 15 Νοεμβρίου.
Στις έρευνες θα χρησιμοποιηθούν το υποβρύχιο βαθυσκάφος «Pantera plus» και το ερευνητικό σκάφος «Jantar», το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Αφρικής. Το ερευνητικό σκάφος είναι εξοπλισμένο με δύο βαθυσκάφη που επιτρέπουν έρευνες σε βάθος 6.000 χιλιομέτρων.
Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής παραδέχθηκε ότι καταγράφηκε ένας «αφύσικος ήχος» τρεις ώρες μετά την τελευταία επικοινωνία, κάτι που προκαλεί ερωτηματικά για το ενδεχόμενο έκρηξης.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του εισήλθαν πλέον σε «κρίσιμη» φάση, καθώς εάν έχει παραμείνει κάτω από την επιφάνεια καθ' όλο το διάστημα που δεν έχει δώσει το στίγμα του, τα αποθέματα οξυγόνου του σκάφους θα έχουν πλέον εξαντληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις