Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Σανταλόξυλο: Ένα θεραπευτικό οπλοστάσιο για την Υγεία

Το σανταλόξυλο, ένα πολύτιμο δέντρο που φυτρώνει στις Ινδίες και την Αφρική, χρησιμοποιείται για αρωματοθεραπεία.
Τα έλαια του, αν και δεν είναι παντού διαθέσιμα είναι περιζήτητα για τον τομέα της εναλλακτικής ιατρικής. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν το σανταλόξυλο για ταρίχευση και τελετουργικό κάψιμο.
Το σανταλόξυλο βοηθά σε ψυχικές διαταραχές, το κοινό κρυολόγημα, τις  λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, την ψώρα, τα νοσήματα του ήπατος (συκώτι) και τη χοληδόχο κύστη (χολή) , σε ασθένειες του πεπτικού συστήματος και στη χαλάρωση των μυών. Επειδή η αρωματοθεραπεία θεωρείται συχνά μια εναλλακτική ιατρική θεραπεία, η έρευνα σχετικά με τη χρήση του σανταλόξυλου ως ενός προϊόντος για την υγεία είναι περιορισμένη.
Γερμανική έρευνα έδειξε ότι τα οφέλη του σανταλόξυλου, με το χαρακτηριστικό άρωμα, οφείλονται σε οσφρητικούς υποδοχείς στο δέρμα. Σ’ αυτή την έρευνα φάνηκε ότι βοηθά στην επούλωση τραυμάτων και την ανάπλαση της επιδερμίδας.
Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι σε συνδυασμό με άλλες ενώσεις το σανταλόξυλο μπορεί να έχει κι αντικαρκινικά οφέλη , εμποδίζοντας την ανάπτυξη προκαρκινικών κυττάρων, γεγονός που το καθιστά σημαντικό όπλο κατά του καρκίνου του δέρματος.
Οι ελεύθερες αλκοόλες στο σανταλόξυλο είναι υπεύθυνες για τη μυρωδιά και τα θεραπευτικά αποτελέσματά του. Επειδή οι ΗΠΑ είναι από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς σανταλόξυλου, συχνά κυκλοφορούν και συνθετικά προϊόντα στην αγορά. Το λάδι από σανταλόξυλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας ή να βάλετε σε μια μικρή κατσαρόλα νερό και ν΄ αρωματίσετε το σπίτι σας ή να το προσθέσετε στο νερό του μπάνιου σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις