Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017

Σε «χρυσή φυλακή» κρατούνται οι πρίγκιπες της Σ. Αραβίας

Οι πύλες του είναι κλειστές, η τηλεφωνική γραμμή είναι συνέχεια απασχολημένη και όλα τα δωμάτια είναι κλεισμένα μέχρι την
1η Φεβρουαριόυ. Το ξενοδοχείο Riyadh Ritz-Carlton στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας έγινε ξαφνικά πολύ exclusive και κατά γενική ομολογία θεωρείται μια «πολυτελής φυλακή».  Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν η Σαουδική Αραβία ξεκίνησε την επιχείρηση για την καταπολέμηση της διαφθοράς με στόχο κάποιους από τους πιο πλούσιους και ισχυρούς ανθρώπους του βασιλείου, ακυρώθηκαν πολλές κρατήσεις σε αυτό το ξενοδοχείο. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες ανέφεραν ότι αυτό το «παλάτι» έχει «καταληφθεί» από το κράτος. Στην πραγματικότητα όμως εκεί κρατούνται οι δισεκατομμυριούχοι και οι VIP πού έχουν συλληφθεί μεταξύ των οποίων ο πρίγκιπας Alwaleed bin Talal, 10 άλλοι πρίγκιπες, τέσσερις υπουργοί και πολλοί πρώην αξιωματούχοι και επιχειρηματίες.


Ο κόσμος αστειεύεται για το ποιος άλλος θα «φιλοξενηθεί» στο Ritz ενώ το Διεθνές Κέντρο Επικοινωνίας δεν απάντησε όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για το που κρατούνται οι συλληφθέντες.

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες , το ξενοδοχείο φιλοξενούσε μερικούς από τους πιο εξέχοντες αξιωματούχους της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής και επιχειρηματίες για ένα συνέδριο για τις επενδύσεις με τίτλο «Νταβός στην έρημο». Κατά τη διάρκεια μια τυπικής ημέρας, το λόμπυ φιλοξενεί άτυπες συναντήσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, συμβούλων και επίδοξους επιχειρηματίες οι οποίοι κάνουν κουβέντα πίνοντας τσάι σε έναν χώρο οποίος είναι διακοσμημένος σε στυλ Louis XIV και έχει ως διακοσμητικά χρυσά άλογα και παστέλ μπορντούρες. Εξίσου εντυπωσιακός είναι και ο χώρος της εσωτερικής πισίνας (η οποία είναι αποκλειστικά για άνδρες) όπου υπάρχει ένας ζωγραφιστός ουρανός με σύννεφα.

Βέβαια μέσα σε όλο αυτό υπάρχει και ένα καλό νέο. Οι πελάτες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικονομήσουν λίγα χρήματα καθώς δεν πρόκειται και για φθηνό ξενοδοχείο: η βασιλική σουίτα, όταν αυτή θα είναι διαθέσιμη, κοστίζει 5.332 δολάρια τη βραδιά.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις