Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΗΡΘΕ ΤΟ SMART PILL-ΧΑΠΙ: ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΟΥ(Βίντεο)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη
Στις 13 Νοεμβρίου 2017, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων εξέδωσε δελτίο τύπου για την έγκριση νέου φαρμάκου. Ονομάζεται Abilify MyCite και λέγεται ότι βοηθά στη θεραπεία σχιζοφρενικών, μανιακών και
μανιοκαταθλιπτικών διαταραχών καθώς και κατάθλιψης στην ενηλικίωση. Η νευροληπτική αριπιπραζόλη που χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό έχει δοκιμαστεί για κάποιο χρονικό διάστημα.
Μεταξύ άλλων, η Frankfurter Allgemeine Zeitung ανέφερε τι πραγματικά είναι νέο σε αυτό το φάρμακο: Το FDA (Food and Drug Administration), για πρώτη φορά επέτρεψε ένα ψηφιακό χάπι, ένα φάρμακο εξοπλισμένο με αισθητήρες που θα επέτρεπε στους γιατρούς να καθορίσουν ποτε η αν πρεπει οι ασθενείς τους να παίρνουν το φάρμακο.
Ένα νέο «έξυπνο» χάπι που ονομάζεται Abilify MyCite, είναι το πρώτο φάρμακο που ενσωματώνεται με έναν αισθητήρα που μπορεί να παρακολουθήσει εάν οι ασθενείς έχουν πάρει το φάρμακό τους. Το ψηφιακό χάπι θα βοηθήσει τους ασθενείς να χειριστούν πολύπλοκες ρουτίνες φαρμάκων, αλλά ορισμένοι λένε ότι θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει περισσότερες απορίες σχετικά με την ιδιωτικότητα.


Τα δισκία Abilify MyCite της αριπιπραζόλης – για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας και των μανιακών επεισοδίων – έχουν ενσωματωμένο αισθητήρα εντός αυτών που καταγράφει ότι έχει ληφθεί το φάρμακο.
Ένα έμπλαστρο που φοριέται από τον ασθενή μεταδίδει αυτές τις πληροφορίες στο smartphone τους.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις