Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Αμερικανική επίλεκτη δύναμη στα πρότυπα της «γερμανικής δύναμης του Ότο Σκορτσένυ των SS» στην «αυλή της Ρωσίας»

Νέες πολεμικές εξελίξεις λαμβάνουν χώρα στην Βαλτική και την Α.Ευρώπη γι αυτό που έρχεται ανάμεσα σε δύση και Ανατολή λίαν συντόμως .

Η Ουάσιγκτον απέστειλε ειδική δύναμη Αμερικανών ρωσομαθών κομάντος στην Βαλτική με σκοπό την
διεξαγωγή «ειδικών επιχειρήσεων», την οποία αναζητούν αντίστοιχα  Ρώσοι αγγλομαθείς Spetsnaz , οι οποίοι σύμφωνα με δημοσιεύματα του δυτικού τύπου παρέμειναν στην Λευκορωσία μετά την άσκηση «Zapad -2017».
Η αμερικανική δύναμη ακολουθεί τα πρότυπα της περιβόητης επίλεκτης δύναμης του Γερμανού συνταγματάρχη των ες ες Ότο Σκορτσένυ,  στην επιχείρηση «πρωινός άνεμος»  για την ανακατάληψη των Αρδενών το 1944, όταν οι ίδιοι διέσπειραν για κάποιο διάστημα τον πανικό και τον τρόμο στις αμερικανο-αγγλικές δυνάμεις με την τρομερή δράση τους μέχρι να εξουδετερωθούν από ανώτερες αριθμητικά αμερικανικές στρατιές.
Αυτό ακριβώς το σκεπτικό ακολούθησε και η  επίλεκτη Ταξιαρχία των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων με έδρα το Μπέρμιγχαμ, της Αλαμπάμα, εδώ και έξι μήνες, η οποία ήταν επιφορτισμένη εκτός όλων των άλλων με την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας, συμπεριλαμβανομένων της στρατιωτικής ορολογίας, της ιστορίας, του πολιτισμού  και τις παραδόσεις της ρωσικής επικράτειας».
Η δράση τους εντάσσεται σαφώς στα πλαίσια των επιχειρήσεων «ειδικού σκοπού» του αποκαλούμενου «υβριδικού πολέμου»,  τον οποίο οι δύο υπερδυνάμεις τον έχουν αναγάγει σε πρωταγωνιστή των στρατιωτικών εξελίξεων σε  Βαλτική , Καλίνινγκραντ και γενικά στην Α.Ευρώπη.
«Η ανάπτυξη των Ειδικών Δυνάμεων Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στις χώρες της Ευρώπης  αυξάνεται πραγματικά ραγδαία. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλος σκοπός για αυτές τις κινήσεις από την  απόκτηση ικανότητας μελλοντικών πολεμικών επιχειρήσεων στο έδαφος της Ρωσίας», τονίζουν Ρώσοι αμυντικοί αναλυτές.
«Για αυτόν τον σκοπό  το Πεντάγωνο  απασχολεί εκπαιδευτές για να διδάξουν σε εκατοντάδες επίλεκτους άνδρες των ειδικών δυνάμεων την ρωσική στρατιωτική ορολογία , καθώς και την ιστορία, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και τα έθιμα του ρωσικού λαού. Τα μαθήματα αυτά υλοποιούνται με χρονικό ορίζοντα  πέντε χρόνων μπροστά», δήλωσε ξένος αναλυτής.
Επισημαίνουμε ότι πριν κάποιους μήνες γερμανική εταιρεία αναζητούσε  ρωσόφωνους πολίτες  για την συμμετοχή τους σε στρατιωτικές ασκήσεις  του Στρατού των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να προετοιμαστεί  καλύτερα το αμερικανικό προσωπικό σε  αποστολές στην Βαλτική .
Σύμφωνα όμως με τον αμυντικό αναλυτή του πρακτορείου ειδήσεων RIA Novosti Alexander Khrolenko, το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ προσέφερε πληροφορίες στο Πεντάγωνο   σχετικά με πολλούς  Ρώσους αντιφρονούντες, ενόψει σχεδίου ενδεχόμενης προσπάθειας « εσωτερικής αλλαγής της πολιτικής κατάστασης στην ρωσική επικράτεια».
«Τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αρκτική είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη Ρωσία. Ελπίζοντας πως μέσω μιας αλλαγής του καθεστώτος στη Μόσχα θα θέσουν υπό τον έλεγχό τους ολόκληρη την Αρκτική» , είχε δηλώσει ο Bruce Gagnon, συντονιστής από το Παγκόσμιο Δίκτυο ενάντια στην Πυρηνική Ενέργεια στο Διάστημα.
Όπως εκτιμά ο ίδιος , οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη Ρωσία δημιουργώντας χάος γύρω από τη χώρα ώστε να έχουν πρόσβαση στις τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου και πετρελαίου της Ρωσίας στην Αρκτική.
Η κυβέρνηση Τραμπ και το Πεντάγωνο βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις Ειδικές Δυνάμεις Επιχειρήσεων (SOF), οι οποίες έχουν  αναπτυχθεί σε 137 χώρες ή στο 70% των χωρών ανά τον πλανήτη .
Τουλάχιστον 8.000 Αμερικανοί «πιστοποιημένοι» για επιχειρήσεις κομάντος (SOF), είναι έτοιμοι να επέμβουν σε  οποιαδήποτε στιγμή.
Το 2016, δυνάμεις των  ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ αναπτύχθηκαν στην Ταϊβάν, την Μογγολία, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν, το Αφγανιστάν, το Νεπάλ, την Ινδία, το Λάος, τις Φιλιππίνες, σε Νότια Κορέα και  Ιαπωνία.
«Πολλά έχουν ειπωθεί για τις επιχειρήσεις των αμερικανικών δυνάμεων SOF στην Αφρική, οι οποίες επεκτείνονται και εντείνονται . Επίσημα, οι δυνάμεις αυτές εκπαιδεύουν και βοηθούν τις τοπικές ένοπλες δυνάμεις στην  αντιμετώπιση τρομοκρατικών απειλών. Αλλά δεν μπορεί κανείς να φανταστεί την ανάγκη να αναπτυχθούν τέτοιες ειδικές δυνάμεις στην Ευρώπη  για να πολεμήσουν μόνο τους ισλαμιστές τρομοκράτες», τονίζει ρωσικό άρθρο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αύξησαν την παρουσία της SOF στην Ευρώπη τέσσερις φορές πέρυσι. Οι δυνάμεις αναπτύσσονται κυρίως στα ρωσικά σύνορα, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Βαλτικής, της Ρουμανίας, της Πολωνίας, της Ουκρανίας και της Γεωργίας.
Από τον Μάρτιο,  αμερικανικά «Πράσινα μπερέ, εκπαίδευσαν  τοπικά  στρατεύματα σε  Λαπωνία, Φινλανδία . Τον Μάιο, δυνάμεις  Navy SEALs ήταν μέρος της άσκησης με την επωνυμία Flaming Sword 17 στη Λιθουανία.
Τον Ιούνιο, μέλη της 10ης ομάδας ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ εκπαιδεύτηκαν  κοντά στο Lubliniec της Πολωνίας. Τον Ιούλιο, κομάντος των ΗΠΑ έλαβαν μέρος στην ετήσια στρατιωτική άσκηση Sea Breeze στην Ουκρανία.
Τον Αύγουστο, οι ειδικές δυνάμεις από την  321η Ειδική Τακτική Μοίρα έλαβαν μέρος σε ασκήσεις με την επωνυμία Noble Partner στη Γεωργία.
Σύμφωνα με Αμερικανό ταγματάρχη  Michael Weisman, εκπρόσωπο της αμερικανικής Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων στην Ευρώπη, «εκτός από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία εκπαιδεύουμε σχεδόν όλες τις χώρες της Ευρώπης, είτε διμερώς είτε μέσω διαφόρων πολυεθνικών ασκήσεων ».
Οι Αμερικανοί κομάντος έχουν αναπτυχθεί «αθόρυβα»  στα κράτη της Βαλτικής  για να εκπαιδεύσουν τις αντίστοιχες δυνάμεις των χωρών αυτών, τονίζει η Μόσχα που σίγουρα έχει λάβει τα μέτρα της .
Επίσης και  στην Ελλάδα , η παρουσία των Αμερικανών κομάντος είναι έντονη ειδικά σε αεραποβατικές επιχειρήσεις με τις αντίστοιχες ελληνικές , προδικάζοντας εξελίξεις με τον αντίπαλο συνασπισμό των χωρών του συμφώνου CSTO.
Όπως λοιπόν δείχνουν τα «πράγματα» εντελώς αθόρυβα …ειδικά σε Βαλτική και Πολωνία ετοιμάζεται μια νέα διένεξη ΗΠΑ-Ρωσίας η οποία θα συγκλονίσει πρώτα την Ευρώπη και έπειτα τον πλανήτη ολόκληρο…αυτό άλλωστε φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού πλέον.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις