Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Το νέο success story του κ. Τσίπρα κάηκε στην Καλαμάτα από κερί…


Το νέο success story του κ. Τσίπρα κάηκε στην Καλαμάτα από κερί…

Θανάσης Πετράκος

Ο Θανάσης Πετράκος είναι υπεύθυνος Ενέργειας της Π.Γ. της ΛΑΕ

 


Το νέο success story και η δήθεν μεταμνημονιακή εποχή που διαφημίζει ο κ. Τσίπρας κάηκε προχθές στην Καλαμάτα όταν παραλίγο να καούν 3 ανήλικα αδέλφια από κερί διότι η ΔΕΗ τους έχει κόψει το ρεύμα από τον περασμένο Αύγουστο, αφού οι γονείς τους είναι άνεργοι δεν είχαν να πληρώσουν και αδυνατούσαν να ανταποκριθούν και στη ρύθμιση που τους πρότεινε ο ΔΕΔΔΗΕ. “Τα λεφτά της ρύθμισης είναι πιο πολλά απ’ ό,τι μπορώ να καλύψω”, είπε η μητέρα των τριών παιδιών μετά την παρ’ολίγο τραγωδία.
Το γεγονός αυτό είναι ένα από τις εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες περιπτώσεις οικογενειών που ζουν τον 21ο αιώνα χωρίς ρεύμα στη μνημονιακή Ελλάδα.
Η τραγωδία της οικογένειας ξεσήκωσε κύμα αλληλεγγύης στην Καλαμάτα. Επειδή όμως δεν είναι μία οικογένεια αλλά χιλιάδες και επειδή οι φτωχοί και στην «εποχή της δίκαιης ανάπτυξης» του κ. Τσίπρα πληθαίνουν, επιβάλλεται να υπάρξει ένα άμεσο μέτρο ουσιαστικής ανακούφισης και αποτροπής ανάλογων τραγικών συμβάντων.
Η λύση άμεσα μπορεί να δοθεί αν η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός Ενέργειας κ. Σταθάκης επαναφέρει το νόμο του πρώην Υπουργού Ενέργειας και Προέδρου της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος καταργήθηκε μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου από 222 βουλευτές όλων των μνημονιακών κομμάτων. Ο νόμος 4320/19-03-2015 γνωστός ως νόμος Λαφαζάνη, προέβλεπε 1200 κιλοβατώρες το τετράμηνο δωρεάν για όσους ήταν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Η επαναφορά του νόμου Λαφαζάνη θα έχει ως αποτέλεσμα μια οικογένεια που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας να πληρώνει μόνο 65 ευρώ το τετράμηνο, ενώ σήμερα η ίδια οικογένεια ενταγμένη στο κοινωνικό τιμολόγιο πληρώνει 225 ευρώ!!! δηλαδή 3,5 φορές επάνω. Μόνο με την επαναφορά του νόμου Λαφαζάνη μπορεί να υπάρξει να έχουν ρεύμα όλες οι οικογένειες στη σημερινή μνημονιακή εποχή και να μην κινδυνεύουν ή να μην καίγονται άνθρωποι από αναμμένα κεριά ή από μαγκάλια.
Η ΛΑΕ καλεί όλους τους πολίτες, τις κοινωνικές οργανώσεις, την τοπική αυτοδιοίκηση να δημιουργήσουν ένα μεγάλο κίνημα και να απαιτήσουν την άμεση επαναφορά του καταργημένου νόμου 4320/19-03-2015.
Βέβαια ουσιαστική λύση για ρεύμα φτηνό για όλο το λαό μπορεί να δοθεί μόνο από μια ενιαία, ανασυγκροτημένη και 100% δημόσια και κοινωνική Δ.Ε.Η. Μια ΔΕΗ που θα ενσωματώσει ξανά τις αποσχισθείσες εταιρείες (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ). Μια Δημόσια ΔΕΗ που μαζί με δημόσια ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και δημόσια ΕΛΠΕ θα αποτελέσουν τον δημόσιο εκείνο ενεργειακό πυλώνα που θα υπηρετήσει τα συμφέροντα της κοινωνίας και της ανάπτυξης. Αυτά προϋποθέτουν την κατάργηση των μνημονίων και την έξοδο από την ευρωζώνη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις