Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

TA NEA SS THΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ... Αυτός ο κωδικός στην κάρτα επιβίβασης σημαίνει ότι θα περάσετε από εξονυχιστικό έλεγχο στο αεροδρόμιο [εικόνες]

Η διαδικασία ελέγχου για να επιβιβαστείς στο αεροπλάνο είναι χρονοβόρα, αλλά απαραίτητη κυρίως για λόγους ασφαλείας.


Όταν ολοκληρωθεί όμως και λάβετε την κάρτα επιβίβασης αυτό που δεν θέλετε να δείτε σε αυτή είναι ο κωδικός SSSS που προέρχεται από τη φράση Secondary Security Screening Selection και σημαίνει ότι θα υποστείτε μία συμπληρωματική επιθεώρηση. Αφορά κυρίως στον έλεγχο των επιβατών που ταξιδεύουν προς και από τις ΗΠΑ και σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι ασφαλείας θα υποβάλλουν τον ταξιδιώτη σε λεπτομερή επιθεώρηση. Δηλαδή θα ελέγξουν τις αποσκευές, θα κάνουν σωματικό έλεγχο που περιλαμβάνει και σαρωτές, θα πιστοποιήσουν όλα τα έγγραφα και θα κάνουν ερωτήσεις για τον λόγο και τον σκοπό του ταξιδιού.

«Πετούσα για το JFK και είχα κλείσει τις πτήσεις μου μία εβδομάδα νωρίτερα. Για κάποιο λόγο δεν μπορούσα να κάνω check in χρησιμοποιώντας το γνωστό app και ανησύχησα ότι κάτι πήγαινε στραβά», είπε μιλώντας στον Independent άτομο που πέρασε από τον συγκεκριμένο έλεγχο. Αφού έκανε έκανε κανονικά το check in παρατήρησε στην κάρτα επιβίβασής του τον συγκεκριμένο κωδικό. Στη συνέχεια στην ουρά για τον επιπλέον έλεγχο δεν παρατήρησε κάτι συγκεκριμένο ως προς τους ανθρώπους που περίμεναν μαζί του εκτός από το γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους ήταν άντρες και ασιατικής καταγωγής. Ο επιβάτης πέρασε από scanning και στη συνέχεια επιβιβάστηκε κανονικά στην πτήση του.

Σύμφωνα με την αμερικανική Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών, το «Secure Flight» είναι ένα πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου επιβατών το οποίο ενισχύει την ασφάλεια εντοπίζοντας επιβάτες χαμηλού και υψηλού κινδύνου προτού φτάσουν στο αεροδρόμιο που καταχωρεί τα ονόματά τους σε λίστες αξιόπιστων ταξιδιωτών και σε λίστες παρακολούθησης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει τεθεί σε ισχύ από το 2010 και προέκυψε βάσει των νόμων που τέθηκαν σε ισχύ μετά την τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ στις 9/11. Ωστόσο επειδή ο κωδικός SSSS εμφανιζόταν στις κάρτες επιβίβασης και πριν το 2010 εικάζεται ότι χρησιμοποιούνταν και σε προηγούμενο πρόγραμμα ασφάλειας.

Πάντως, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της TSA, οι ταξιδιώτες λαμβάνουν τον κωδικό SSSS στην περίπτωση που εμφανίζονται στη λίστα του FBI που σχετίζεται με την τρομοκρατία και είναι γνωστή ως «Selectee List», ωστόσο άλλοι λαμβάνουν τον κωδικό εντελώς τυχαία.

Παρόλα αυτά, έχετε περισσότερες πιθανότητες να δείτε το SSSS στην κάρτα επιβίβασης σας αν κάνετε κράτηση τελευταία στιγμής, αν κλείσετε εισιτήριο χωρίς επιστροφή, ή αν επιστρέφετε από κάποια χώρα υψηλού κινδύνου.



Πάντως το θέμα σχολιάζεται συχνά στα κοινωνικά δίκτυα με τους ταξιδιώτες να αναφέρουν όσα βίωσαν λαμβάνοντας τον εν λόγω κωδικό.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις