Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Οι Τίγρεις της Σιβηρίας απέναντι στους 2.000 κομάντος των ΗΠΑ – Σύγκρουση κορυφής

Επιβεβαίωση για την αποστολή κινεζικών ειδικών δυνάμεων στο συριακό έδαφος , τώρα που ξεκινά η «μοιρασιά» της χώρας και η ανοικοδόμηση της .

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία του κινεζικού Υπουργείου Άμυνας , το Πεκίνο χρησιμοποιώντας ως «δικαιολογία» την εξουδετέρωση Ισλαμιστών ανταρτών Ουιγούρων θα αποστείλει επίλεκτες  μονάδες καταδρομών , όπως οι «τίγρεις της Σιβηρίας», η οποία σταθμεύει  στην επαρχία  Xinjiang .
Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν αρκετές διεθνείς συναντήσεις, κατά τις οποίες συζητήθηκε η κατάσταση στη Συρία και τα προβλήματα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκαν πολλές διαπραγματεύσεις μεταξύ κινέζων και Σύρων  εκπροσώπων.
Το Πεκίνο, όπως και η Δαμασκός, ενδιαφέρονται  να εξαλείψουν  την τρομοκρατική απειλή. Η οργάνωση «Ανατολικό  Τουρκεστάν Ισλαμικό Κίνημα» τα τελευταία χρόνια έχει διαπράξει πάνω από 200 τρομοκρατικές ενέργειες στην Κίνα, και είναι μια σοβαρή απειλή για τη σταθερότητα της περιοχής. Οι Τούρκοι της Ανατολικής Κίνας σκοπεύουν να μεταστρέψουν ολόκληρο τον πληθυσμό της περιοχής  στο Ισλάμ.
Οι Τίγρεις της Σιβηρίας απέναντι στους 2.000 κομάντος των ΗΠΑ – Σύγκρουση κορυφής - Εικόνα0
Ο σύμβουλος για την πολιτική και ασφάλεια του προέδρου Μπασάρ Άσαντ Buseyna Shaaban  συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κίνας Wang Yi πλευρές συζήτησαν τη διεθνή κατάσταση στη Μέση Ανατολή.
Ο επικεφαλής του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε τις προσπάθειες της ηγεσίας της Συρίας για την καταπολέμηση των Ουιγούρων τρομοκρατών .
Οι  Σύροι αξιωματικοί εντόπισαν μαχητές του Ισλαμικού Κινήματος  «Ανατολικού  Τουρκεστάν »,  σε ένα από τα ανατολικά προάστια της Δαμασκού.
Για αυτούς έρχονται οι Κινέζοι κομάντος με στόχο να τους εξαλείψουν και να μην γυρίσουν πίσω στην χώρα.
Άλλες πληροφορίες όμως  φέρουν το Πεκίνο να έχει ανακαλύψει σχέδιο στο οποίο εμπλέκεται η δύση , και το οποίο αναφέρει την δημιουργία ένοπλου αντάρτικου από τους Ουιγούρους εντός ολόκληρης της δυτικής πλευράς της Κίνας.
Όλα αυτά θορύβησαν τους Κινέζους , οι οποίοι θέλουν να εξουδετερώσουν κάθε απειλή από τους Τούρκους Ουιγούρους που πολεμούν στην Συρία.
Η Τουρκία επισημαίνουμε  υποστηρίζει την μεγάλη μειονότητα των Ουιγούρων στην δυτική Κίνα , κάτι το οποίο « ενοχλεί» σφόδρα το Πεκίνο. Η συγκεκριμένη μειονότητα δεν ενσωματώθηκε ποτέ στην κινεζική κοινωνία με όλα τα επακόλουθα.
Άλλο ένα κομβικό σημείο  στην Συρία είναι η επέμβαση των Τούρκων  εναντίον των Κούρδων της Συρίας και του Ιράκ , η οποία  έχει «απενεργοποιήσει» μια μεγάλη δύναμη που θα πολεμούσε εναντίον των ισλαμιστών.
Κινέζοι στρατιωτικοί αναλυτές ειδικοί σε θέματα ασφάλειας επισημαίνουν ότι η τρομοκρατία έχει καταστεί μείζον εμπόδιο για την ανάπτυξη της Κίνας και αποτελεί MΕΓΑ-απειλή για την κινεζική εθνική ασφάλεια.
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας IZVESTIA,  οι ειρηνευτικές δυνάμεις του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO), μπορούν να συμμετάσχουν στην επίλυση της συριακής σύγκρουσης, είχε δηλώσει ο Ρώσος Γενικός Γραμματέας  του Ν. Μπρντοϊούζα.
Οι Τίγρεις της Σιβηρίας απέναντι στους 2.000 κομάντος των ΗΠΑ – Σύγκρουση κορυφής - Εικόνα1
Άρα το σχέδιο υπήρχε για την  πολεμική εμπλοκή της Κίνας στην Συρία  , είτε με υπό  τον «μανδύα» του «ΝΑΤΟ της Ανατολής» του συνασπισμού CSTO , είτε από μόνη της .
Όπως λοιπόν γίνεται κατανοητό η Συρία  «συγκεντρώνει» ήδη τα «βλέμματα» όλων των υπερδυνάμεων του Πλανήτη και πολλών άλλων χωρών. Το τι ακριβώς θα γίνει « εκεί» γίνεται κατανοητό μέρα με την ημέρα .
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις