Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ… «ΤΡΙΖΕΙ» ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Λίγες μέρες πριν έρθει στην Αθήνα ο Τούρκος πρόεδρος, στην Τουρκία έχει ξεσπάσει σάλος μετά τις αποκαλύψεις του αρχηγού της
αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, για κρυφές καταθέσεις του Ερντογάν και του περιβάλλοντος του στο εξωτερικό, ενώ ο ίδιο ο Ερντογάν δήλωσε πως αν αποδειχτεί κάτι σχετικό τότε αμέσως θα παραιτηθεί.
Συγκεκριμένος ο Κιλιτσντάρογλου παρουσίασε έγραφα που δείχνουν ότι πράγματι υπάρχουν κρυφές καταθέσεις στην νήσο Man της μεγάλης Βρετανίας, μια νήσο που βρίσκεται ανάμεσα στην Αγγλία και την Ιρλανδία και το οποίο έχει ειδική αυτονομία και ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς.
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των εγγράφων του Κεμάλ
Κιλιτσντάρογλου, στις 1 Αυγούστου του 2011 ιδρύεται μια εταιρεία στην νήσο Man με κεφαλαίο μια στερλίνα και με διευθυντή κάποιο Sıdkı Ayan. Στις 15 /12/2011 κατατίθενται 2,5 εκατομμύρια δολάρια από τον γιο του Ερντογάν, Μουσταφά Ερντογάν, ενώ στις 26/12/2011 ο Μουσταφά Ερντογάν καταθέτει άλλο ένα εκατομμύριο 250 χιλιάδες δολάρια. Στις 27/12/2-11 από τον Osman Ketenci άλλο ένα εκατομμύριο 250 χιλιάδες δολάρια και από τον Αχμέτ Μπουράκ Ερντογάν άλλα 2 εκατομμύρια 300 χιλιάδες δολάρια.
Τια αποκαλύψεις αυτές όπως ήταν επόμενο διέψευσαν παράγοντες του ισλαμικού κόμματος ΑΚΡ αλλά η σκιά αυτή έχει σκεπάσει την επικαιρότητα και οι συζητήσεις συνεχίζονται
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις