Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Δημοσιογράφος της Washington Post σε μυστική συνάντηση για σχεδιασμό της φιλελεύθερης ατζέντας με τον Τζορτζ Σόρος

Μια φερόμενη αμερόληπτη δημοσιογράφος της Washington Post, η Τζάνελ Ρος, μίλησε σε μια άκρως απόρρητη συνάντηση φιλελεύθερων παραγόντων την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, όπου Δημοκρατικοί δωρητές,
συμπεριλαμβανομένου του δισεκατομμυριούχου Τζορζ Σόρος, περιέγραψαν το μέλλον της προοδευτικής ατζέντας τους, μεταδίδει το Fox News.
Ένας εκπρόσωπος της Washington Post δήλωσε στην Washington Free Beacon η οποία έβγαλε το θέμα, ότι η Ρος έλαβε μέρος στην εκδήλωση στην Καλιφόρνια «χωρίς να ειδοποιήσει τους προϊσταμένους της ότι θα παρευρεθεί».
Η Συμμαχία για τη Δημοκρατία, η οποία φιλοξένησε την εκδήλωση, τιμολογείται ως “το μεγαλύτερο δίκτυο δωρητών που αφιερώνεται στην οικοδόμηση του προοδευτικού κινήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες” στην επίσημη ιστοσελίδα του ομίλου. Η φιλελεύθερη ομάδα ισχυρίζεται επίσης ότι “διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην ενίσχυση της υποδομής που είναι απαραίτητη για την προώθηση μιας προοδευτικής ατζέντας” στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η ομάδα είχε την πρόθεση να διατηρήσει ”την ταυτότητα των μελών και των επισκεπτών της εμπιστευτικά”, σύμφωνα με την Washington Free Beacon, αλλά η εφημερίδα έλαβε μια «λεπτομερή ατζέντα του συνεδρίου που αναφέρει και τα γεγονότα και τους προσκεκλημένους επισκέπτες». Μόλις η Beacon αποκάλυψε τους συμμετέχοντες, η ομάδα ζήτησε από τους συμμετέχοντες να κρατήσουν λεπτομέρειες μακριά από τα κοινωνικά μέσα.
Μία από τους φιλοξενούμενους έκπληξη ήταν η Ρος, η οποία περνούσε ως μια κάπως αμερόληπτη δημοσιογράφος για την διάσημη Washington Post. Ενώ το σύνθημα της εφημερίδας είναι “η δημοκρατία πεθαίνει στο σκοτάδι”, προφανώς ήθελε να κρατήσει τους προϊστάμενους της στο σκοτάδι για να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση του φιλελεύθερου σχεδιασμού και να βρεθεί με εξέχοντες Δημοκρατικούς δωρητές, όπως ο Σόρος.
Σύμφωνα με την ατζέντα που δημοσίευσε η Beacon, η ομάδα της Ρος είχε ως στόχο να βοηθήσει τους φιλελεύθερους συμμετέχοντες να καταλάβουν «την οικονομική αφήγηση σωστά» και αμέσως ακολούθησε η γερουσιαστής Amy Klobuchar μιλώντας για τη ρωσική παρέμβαση στις εκλογές του 2016.
Μέλη της μυστικοπαθούς φιλελεύθερης ομάδας που παρακολούθησαν την σκιερή παρουσίαση υποσχέθηκαν να δωρίσουν τουλάχιστον 20.000 δολάρια για να προωθήσουν την αριστερή της ατζέντα. Η σύνοδος ήταν μέρος τριήμερου συνεδρίου στο πολυτελές La Costa Resort που βρίσκεται στην Καλιφόρνια, την περασμένη εβδομάδα, όπου η ομάδα σχεδίασε την ”αντίσταση” της και το πλάνο της για το 2018, σύμφωνα με τη Beacon. Ο Σόρος παρουσιάστηκε με βίντεο μήνυμα από την γερουσιαστή Kamala Harris και την αρχηγό της Δημοκρατικής μειονότητας Nancy Pelosi, σύμφωνα με την εφημερίδα.
“Μάθαμε τώρα για τη συμμετοχή της σε αυτή την εκδήλωση”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Washington Post στην Beacon όταν ρωτήθηκε για την εμπλοκή της Ρος, προσθέτοντας ότι της έχουν “υπενθυμίσει” ότι η εφημερίδα “αποθαρρύνει” τη συμμετοχή σε γεγονότα που μπορεί να είναι ” αντιληπτά ως αντιστασιακά”.
Η Ρος δεν σχολίασε όταν ρωτήθηκε από την Beacon.
Η Washington Post δεν απάντησε σε ερωτήσεις του Fox News σχετικά με το εάν η Ρος θα τιμωρηθεί ή όχι για την παρουσία της στην εκδήλωση. Η Ρος δεν απάντησε ούτε στο αίτημα του Fox News για σχολιασμό.
Η Δημοκρατική Συμμαχία δεν απάντησε επίσης σε ερώτηση σχετικά με το ποιός χρηματοδότησε το ταξίδι της Ρος στο πανάκριβο θέρετρο όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις