Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.1489 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

Καταδικάστηκαν επίσης άλλα 23 άτομα.

Αποτέλεσμα εικόνας για δικαστηρια θεσσαλονικη φωτο


Η Ελλάδα έχει εδώ και καιρό ένα μεγάλο πρόβλημα με τους «μετανάστες» και τους «πρόσφυγες». Τα καλά νέα είναι ότι οι αστυνομικές αρχές έχουν καταφέρει να βρουν και να καταστρέψουν αρκετές από τις επιχειρήσεις λαθρεμπορίου. 
Ένα ελληνικό δικαστήριο πρόσφατα καταδίκασε 23 άτομα σε ποινές φυλάκισης από 8 έως 1.489 χρόνια για τη διακίνηση Ιρακινών και Σύρων προσφύγων στη χώρα μεταξύ 2015 και 2016.
Το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης επέβαλε τη μεγαλύτερη δυνατή ποινή σε έναν 54χρονο Έλληνα που καταδικάστηκε για τη διεξαγωγή λαθρεμπορίου.Μετέφερε συνολικά  περισσότερους από 500 πρόσφυγες σε 43 ξεχωριστές περιπτώσεις. Η δικαιοσύνη έκανε το καθήκον της.
Επίσης μια ομάδα οργανωμένου εγκλήματος που ασχολείται με το λαθρεμπόριο λαθρομεταναστών από την Ελλάδα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντοπίστηκε και διαλύθηκε στην Αθήνα. Η επιχείρηση διεξήχθη από κοινού από το τμήμα Attika Aliens, την Ευρωπόλ και την Εθνική Υπηρεσία Εγκληματος του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά από αρκετούς μήνες ερευνών.
Σε αυτή τη μεγάλη επιχείρηση στην Αθήνα στα τέλη Μαΐου, συνελήφθησαν συνολικά 12 άτομα, εκ των οποίων επτά ήταν μέλη της ομάδας οργανωμένου εγκλήματος. Οι άλλοι ήταν κυρίως λαθρομετανάστες της Μέσης Ανατολής.
Βάσει της έρευνας, για κάθε σκέλος του ταξιδιού, το δίκτυο έλαβε μεταξύ 1000 και 2000 ευρώ ανά άτομο, με κυριότερους προορισμούς την Αυστρία, τη Γερμανία και τις Κάτω Χώρες.
Οι τιμές που χρεώνουν στους λαθρομετανάστες εξαρτώνται από τις χώρες στις οποίες επιθυμούν να φτάσουν. Για τις χώρες της ΕΕ, η τιμή κυμαινόταν από 4000 ευρώ έως και 6000 ευρώ. Για το Ηνωμένο Βασίλειο η τιμή κυμαινόταν από 8000 ευρώ έως και 10.000 ευρώ και ένα ταξίδι στον Καναδά κόστιζε 16.000 ευρώ ανά άτομο.
Αυτό που είναι περίεργο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι υποτίθεται ότι ήταν «πρόσφυγες» και οι ΜΚΟ υποστηρίζουν ότι ξεφεύγουν από τον πόλεμο. Ωστόσο, έχουν αυτά τα μεγάλα χρηματικά ποσά για να πληρώσουν για αυτά τα παράνομα ταξίδια και για διάφορα έγγραφα.
Άλλη μια επιτυχία των αρχών είχαμε επίσης πρόσφατα στην Κρήτη.  Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 13 λαθρεμπόρους ανθρώπων οι οποίοι πιστεύεται ότι είναι μέρος ενός διεθνούς δακτυλίου ενώ ανακαλύφθηκαν και 131 λαθρομετανάστες που κρύβονταν σε σπηλιές και αποθήκες στο νησί της Κρήτης
Στην επιχείρηση για την αποσυναρμολόγηση του δακτυλίου , συμμετείχε επίσης η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος της Βρετανίας, ανέφερε το πρακτορείο Reuters.
Η βρετανική εφημερίδα The Sunday Express έγραψε ότι η συμμορία χρέωνε μεταξύ 2000-4000 ευρώ ($ 2124- $ 4248) ανά άτομο για να τα πάει από την Αθήνα στην Κρήτη και στη συνέχεια στην Ιταλία μέσω της θάλασσας.
Ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι συλληφθέντες ήταν λαθρομετανάστες από την Αίγυπτο και το Πακιστάν και την Συρία. 
Και πάλι, το ενδιαφέρον κομμάτι αυτής της ιστορίας είναι πώς οι «πρόσφυγες» που φεύγουν από τον πόλεμο, πιθανώς με ελάχιστα υπάρχοντα, έχουν τόσα πολλά χρήματα για να πληρώσουν τους διακινητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις