Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Τέλη Κυκλοφορίας 2018: Πληρώστε με άτοκες δόσεις - Τι γίνεται αν παραταθεί η εξόφλησή τους - Πως καταθέτουμε πινακίδες

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

andris@enikonomia.gr

Την Παρασκευή εκπνέει το χρονικό περιθώριο που έχουν οι
ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ώστε εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 από τα γκισέ των τραπεζών ή να καταθέσουν στις κατά τόπους εφορίες τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους ώστε πέραν του ποσού των Τελών Κυκλοφορίας να γλιτώσουν από τα τεκμήρια αλλά και το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης σε περίπτωση που ο κινητήρας του οχήματος είναι πάνω από 1.929 κ.εκ. και έχει ηλικία μικρότερη από 10 έτη.

Όσοι έχουν e-banking μπορούν να εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας τους μέχρι και την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου.

Σε περίπτωση που το υπουργείο Οικονομικών δώσει ολιγοήμερη παράταση στην εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας τότε αυτομάτως παρατείνεται και ο χρόνος κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας στις κατά τόπους εφορίες.

Τέλη κυκλοφορίας

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 όσοι χρησιμοποιούν e-banking ενώ εκείνοι που τα εξοφλούν μέσω των γκισέ των τραπεζών θα πρέπει να γνωρίζουν πως η προθεσμία εξόφλησή τους λήγει την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου και θα πληρώσουν επιπλέον 2 ευρώ!

Οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν δηλαδή ακριβώς τα ίδια τέλη με αυτά που κατέβαλαν τον Δεκέμβριο του 2017. Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες οχημάτων ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας του οχήματός τους θα πληρώσουν ως εξής:

1. Από 22 έως 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000.

2. Από 22 έως 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2001 έως 2005.


3. Από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2006 έως 2010.

Για όσα αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν μετά την πρώτη Νοεμβρίου του 2010 οι τιμές των τελών κυκλοφορίας θα υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων. Η εξόφληση των τελών θα γίνεται μέσω τραπεζών, e-banking ή στα ΕΛΤΑ.

Εξοφλήστε τα Τέλη Κυκλοφορίας σε άτοκες δόσεις

Όλες οι τράπεζες έχουν ετοιμάσει ειδικά προγράμματα εξόφλησης των Τελών Κυκλοφορίας σε έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις ώστε οι εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων να μπορέσουν να διευκολυνθούν.

Μοναδική προϋπόθεση αποτελεί να υπάρχει διαθέσιμο υπόλοιπο προς χρήση στις πιστωτικές κάρτες καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούν να εξοφληθούν τα Τέλη Κυκλοφορίας.

Όσοι πάντως δεν εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 εντός των προθεσμιών που ορίζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα τους βεβαιωθεί στο Τaxisnet ποσό ίσο με τη διπλάσια αξία των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας.

Τα προγράμματα εξόφλησης των Τελών Κυκλοφορίας 2018 από τις τράπεζες είναι τα εξής:

Alpha Bank

H Alpha Bank σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε την εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας 2018 μέσω πιστωτικής κάρτας και να επωφεληθείτε από τη δυνατότητα εξοφλήσεώς τους σε έως και 12 άτοκες δόσεις.

Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς σας δίνει τη δυνατότητα να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματος σας μέσω των πιστωτικών της καρτών και παράλληλα να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα των δόσεων που σας προσφέρει, αποπληρώνοντάς τα έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Eurobank

H Eurobank δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους κατόχους των πιστωτικών καρτών της να πληρώσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 και να τα εξοφλήσουν σε έως 12 άτοκες δόσεις. Επίσης η τράπεζα επισημαίνει ότι τα Τέλη Κυκλοφορίας μπορούν να εξοφληθούν μέσω προπληρωμένων καρτών οι οποίες όμως δεν υποστηρίζουν δόσεις.

Παράλληλα η Eurobank επισημαίνει ότι: «Η Τράπεζα δεν εγγυάται ότι οι πληρωμές του Τέλους Κυκλοφορίας που κάνετε μετά τις 17:00 θα σταλούν στο Δημόσιο αυθημερόν. Η Τράπεζα δεν ευθύνεται για την, για οποιοδήποτε λόγο, μη αποδοχή από το Ελληνικό Δημόσιο της ανωτέρω πληρωμής».

Εθνική Τράπεζα

Σε έως και 12 άτοκες δόσεις μπορούν να εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών της Εθνικής Τράπεζας.

Γλιτώστε από τεκμήρια, Τέλη Κυκλοφορίας και Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης με κατάθεση πινακίδων

Όσοι θέλουν να απαλλαγούν από το κόστος των Τελών Κυκλοφορίας, του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης αλλά και των τεκμηρίων μπορούν να επιλέξουν την οδό της κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου. Αν δοθεί παράταση στην εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας τότε αυτομάτως παρατείνεται και η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας.

Εκείνοι πάντως που είναι αποφασιμένοι να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους:

Την Άδεια κυκλοφορίας.

- Τις Πινακίδες

- Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ.

- Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2017.

- Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.

- Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις