Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Δεν άντεξαν: Καπηλεύονται την γιορτή των Χριστουγέννων – Το «νέο όραμα» του Πάπα (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Άρη Δημόπουλου
Ούτε αυτές τις μέρες χαράς για τον απανταχού Χριστιανισμό δεν σταμάτησαν να
προωθούν τα δικά τους μηνύματα. Δεν θα μπορούσαν άλλωστε, με πρώτο και καλύτερο τον…»αγαπημένο» μας Πάπα Φραγκίσκο.
Στην καθιερωμένη λειτουργία την Παραμονή των Χριστουγέννων, ο προκαθήμενος της
Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας παρομοίωσε τον Ιησού Χριστού, την Παρθένο Μαρία αλλά και τον Ιωσήφ ως…»πρόσφυγες», που εκδιώχθηκαν από την πατρίδα τους και αναγκάστηκαν να ζήσουν στο περιθώριο της κοινωνίας!
Δυστυχώς δεν είναι πρωτάκουστο να αποκαλούν τον Χριστό ως «πρόσφυγα-μετανάστη» , ωστόσο για άλλη μία χρονιά ο ποντίφικας έδωσε ρεσιτάλ ερμηνειών και μεταφορικών νοημάτων σχετικά με την γέννηση του Χριστού. Εν τέλει μόνο για τον Χριστό δεν μίλησε, ο κατά τα άλλα μεγαλύτερος θρησκευτικός ηγέτης στον κόσμο.
Έχοντας ως επίσημους καλεσμένους εκπροσώπους από μία μεγάλη ΜΚΟ για τους πρόσφυγες, ο Πάπας αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του μετά την Θεία Λειτουργία στο μεταναστευτικό πρόβλημα, χρησιμοποιώντας τα γεγονότα της γέννησης του Ιησού Χριστού.
«Τόσο πολλά άλλα βήματα είναι κρυμμένα στα βήματα του Ιωσήφ και της Μαρίας, βλέπουμε τα ίχνη ολόκληρων οικογενειών που αναγκάζονται να ξεκινήσουν μία νέα ζωή, βλέπουμε τα ίχνη εκατομμυρίων ανθρώπων που δεν επιλέγουν να φύγουν, αλλά εξορίζονται από τη γη τους, αφήνουν πίσω τους αγαπημένους τους. Η χριστιανική πίστη απαιτεί να καλωσορίζουμε αυτούς τους ξένους (αλλοδαπούς)»!
Μάλιστα ο Πάπας δεν σταμάτησε εκεί, αφού μετά τους…ανείπωτους παραλληλισμούς, προέτρεψε τους πιστούς να ακολουθήσουν ένα «νέο παγκόσμιο κοινωνικό όραμα» (new social imagination), όπου κανείς άνθρωπος πάνω στη Γη δεν θα αισθάνεται μόνος και όλοι θα πρεσβεύουν τις αρχές της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.
Δεν θα μπορούσε εξάλλου ένα μήνυμα του Πάπα και δη εορταστικό να μην…συμφωνεί με τις επιδιώξεις της νέας εποχής για πλήρη ομογενοποίηση όλων των λαών , όλων των εθνικοτήτων.
Τα παραπάνω είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα, του πως αυτό επιτυγχάνεται ακόμη και καπηλεύοντας την μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων:
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις