Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Αβέρωφ Νεοφύτου (Πρόεδρος Δημοκρατικού Συναγερμού): “Δεν υπάρχει επιδίωξη να είμαστε ένα ελληνικό κράτος…”

ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΩΡΑ ή ΑΚΟΜΑ…;;
ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΩΡΑ «ποιοί εντεταλμένοι βάζουν τα λόγια στο στόμα του κάθε τυχοδιώκτη Σουλτάνου» ή ΑΚΟΜΑ…;;

Για το Κυπριακό, τις εξελίξεις στο Ισραήλ, την προεκλογική και πολλά άλλα, μίλησε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στην πρωινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο».
Ο κ. Νεοφύτου, μιλώντας για το Κυπριακό, δήλωσε: «Δεν υπάρχει επιδίωξη από εμάς να είμαστε ένα
ελληνικό κράτος». Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ξεκαθάρισε πως αυτό που θέλουμε είναι ένα κυπριακό κράτος, χωρίς να παραγνωρίζουμε την εθνική μας ταυτότητα.
Το πρόβλημα της επίλυσης του Κυπριακού, υπογράμμισε, είναι ότι η Τουρκία θέλει να ελέγχει την Κύπρο μέσω των εγγυήσεων και των στρατευμάτων.
Στόχος, είπε ο κ. Νεοφύτου, είναι μέσα από την επίλυση του Κυπριακού να ζήσουμε σε ένα ενιαίο χώρο όπως γίνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αναφορά έγινε και στην ομοσπονδία, σημειώνοντας ότι η λειτουργία του κράτους δεν εξαρτάται από αυτήν, καθώς «δυσλειτουργίες υπάρχουν και σε ένα ενιαίο κράτους που το διοικούμε μόνο Έλληνες», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για την αναγνώριση των Ιεροσόλυμων
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ χαρακτήρισε το Παλαιστινιακό πιο δύσκολο πρόβλημα και από το Κυπριακό, για να τονίσει την ανάγκη όπως είμαστε προσεχτικοί στον τρόπο που τοποθετούμαστε για το εν λόγω ζήτημα.
«Έχουμε άριστες θέσεις με τον αραβικό κόσμο και με το Ισραήλ, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεχτικοί», τόνισε.
Το «λεγόμενο» κέντρο
Ως «λεγόμενο» κέντρο, χαρακτήρισε τον ενδιάμεσο χώρο, εξηγώντας ότι παγκόσμια, το κέντρο, είναι ένας χώρος μετριοπαθής και συναινετικός. «Εδώ είναι η φωνή της αντίδρασης, του μηδενισμού. Είναι ο χώρος που προτιμά αντί λύση στα προβλήματα, να βρίσκει χίλια δυο προβλήματα…», όπως σημείωσε μεταξύ άλλων.
Σε σχέση με το αφήγημα που προτάσσει στο Κυπριακό ο εν λόγω χώρος, ο κ. Νεοφύτου διερωτήθηκε: «Τι λέει ο χώρος του κέντρου; Έχουμε ένα Αναστασιάδη, τα έδωσε όλα και δίνοντάς τα όλα, άνοιξε τις ορέξεις της Άγκυρας και θέλουν κι άλλα. Και τι λέει αυτός ο χώρος; Όταν βγάλουμε τον Νικόλα Παπαδόπουλο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα βάλουμε τη νέα στρατηγική, τις απαιτήσεις μας, θα είμαστε διεκδικητικοί, ο Ερντογάν θα το βάλει στα πόδια και θα έρθει γονατιστός να δεχτεί τις θέσεις μας».
Ανάλυση δημοσκοπήσεων
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ προέβη και σε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση των δημοσκοπήσεων που έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει προτίμηση για αντίπαλο στον δεύτερο γύρο, καθώς η απόφαση αυτή επαφίεται στη βούληση των ψηφοφόρων, στάθηκε ιδιαίτερα στις συσπειρώσεις των κομμάτων, κρίνοντας ως αδύναμο κρίκο ουσιαστικά, τον Νικόλα Παπαδόπουλο.
Όπως τόνισε, αθροιστικά με τα αποτελέσματα των βουλευτικών, τα κόμματα που στηρίζουν τον Νικόλα Παπαδόπουλο σε ποσοστά, ξεπερνούν ακόμη και τα ποσοστά που λαμβάνει στις δημοσκοπήσεις ο Νίκος Αναστασιάδης.
Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου, ο κ. Παπαδόπουλος και ως ένα βαθμό και ο κ. Μαλάς, δεν λαμβάνουν τα ποσοστά των κομμάτων που τους στηρίζουν.
Την ίδια ώρα, όμως, ο ηγέτης του ΔΗΣΥ υπενθύμισε ότι στην Κύπρο δεν θα υπάρξει κόμμα που θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο ο ίδιος θα συνεχίσει να χτίζει γέφυρες και όχι τείχη.
Δεν είναι παροχολογία, αλλά νοικοκυρεμένη πολιτική
Η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη δίνει με βάση τα πλεονάσματα, τόνισε ο κ. Νεοφύτου, χωρίς να αυξάνει, αλλά μειώνοντας το δημόσιο χρέος, απορρίπτοντας έτσι τα περί παροχολογίας.
Για τις εκτρώσεις
Σε σχέση με τη θέση του ΔΗΣΥ για τις εκτρώσεις, ο κ. Νεοφύτου δήλωσε: «από τη μια υπάρχει το δικαίωμα της ζωής και δεν είναι εύκολο πράγμα να αποφασίζεις να αφαιρείς μια ζωή, χωρίς να ρωτηθεί αυτός που του αφαιρείς τη ζωή. Από την άλλη, ζούμε σε μια κοινωνία όπου πολλοί άλλοι λόγοι, εκ των πραγμάτων, μπορεί μια έκτρωση να σώσει ζωές».
Διακοπές στο γνωστό μέρος
Στο πιο χαλαρό κομμάτι της συνέντευξης που παραχώρησε στο ΣΙΓΜΑ και την εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ο κ. Νεοφύτου αποκάλυψε ότι τις διακοπές των Χριστουγέννων θα τις περάσει στο χωριό του την Αργάκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις