Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Κανελόνια με μανιτάρια και κρέμα γιαουρτιού

ΥΛΙΚΑ
400 γρ. κανελόνια

650 γρ. λευκά μανιτάρια Ελληνικής γης, ψιλοκομμένα


3 πράσα, ψιλοκομμένα

3 πιπεριές Φλωρίνης, από βαζάκι, ψιλοκομμένες

150 γρ. κασέρι + 150 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένα

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

3 αυγά

750 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών ή νερό

100 ml ελαιόλαδο

1/2 κουτ. γλυκού σκόνη μπαχάρι

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΗ
1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί.

2Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα με τα μανιτάρια για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να εξατμιστούν τα υγρά τους.

3Προσθέτουμε τις πιπεριές, το μπαχάρι και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

4Αποσύρουμε, αδειάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ ή στο μούλτι (σε δόσεις) και τα χτυπάμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν. Τα αδειάζουμε σε μπολ, ρίχνουμε το κασέρι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

5Γεμίζουμε με την κρέμα μανιταριών τα κανελόνια (με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή μιας σακούλας κορνέ) και τα βάζουμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.

6Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το σύρμα το ζωμό ή το νερό με το γιαούρτι, τα αυγά και αλατοπίπερο, έως ότου σχηματιστεί μια λεία κρέμα, και περιχύνουμε ομοιόμορφα τα κανελόνια.

7Σκορπίζουμε τη γραβιέρα και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά, να απορροφήσουν τα υγρά και να ροδίσουν στην επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις