Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Η “κολεξιόν” Ερντογάν! Ειδικές φόρμες για όλους τους φυλακισμένους στην Τουρκία

Το καθεστώς Ερντογάν έχει φυλακίσει τόσο πολύ κόσμο μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, που έχει αρχίσει να μπερδεύεται. Ίσως γι΄ αυτό όπως καταγγέλει το Κέντρος
Ελευθερίας της Στοκχόλμης, υπογράφτηκε διάταγμα με το οποίο καθορίζεται τι θα φορούν οι κρατούμενοι, ανάλογα με την κατηγορία που τους βαραίνει!

Σύμφωνα με το διάταγμα με αριθμό 696, πορτοκαλί φόρμες  θα φοράνοι οι κρατούμενοι  που καταδικάστηκαν για προσπάθεια κατάλυσης του συντάγματος με βία. Οι …φιλογκιουλενιστές με απλά λόγια, που είναι και η πλειοψηφία.
Γκρίζες φόρμες θα φορεθούν  από κρατούμενους που κατηγορούνται ότι «προσπαθούν να υπονομεύσουν το τουρκικό κοινοβούλιο» ή είναι ύποπτοι για «ένοπλες εξεγέρσεις εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης», «δολοφονία και επίθεση στον πρόεδρο “,” εγκλήματα κατά της ασφάλειας του κράτους “και” εγκλήματα κατά της συνταγματικής τάξης “. Οι …φιλογκιουλενιστές περιλαμβάνονται και σ΄ αυτούς

Οι έγκυες  και τα παιδιά θα απαλλάσσονται από τον κανονισμό.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του  αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Bülent Tezcan είπε ότι οι φόρμες αποτελούν παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας. “Δείχνουν προκατάληψη για καταδίκη κατά τη διάρκεια της δίκης”, είπε.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σόιλου ανακοίνωσε στις 12 Δεκεμβρίου ότι 55.665 άνθρωποι συνελήφθησαν μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις