Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

Χημικά με άρωμα… Αριστεράς!!!Χημικά με άρωμα… Αριστεράς!!!


Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑΕ, μαζί με τον Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ, και τον Θανάση Μπαρτζώκα, στέλεχος της ΛΑΕ και πρώην Δήμαρχος Καισαριανής, που είναι ένας από τους τραυματίες της αστυνομικής επίθεσης την Τετάρτη, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, ενάντια στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, κατέθεσαν την Πέμπτη 30/11/2017, μήνυση σε βάρος των κ.κ. Τόσκα και Κοντονή, σε βάρος του Αρχηγού της ΕΛΑΣ και κατά παντός άλλου υπευθύνου για τη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ με ρίψη δακρυγόνων...

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑΕ, μαζί με τον Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ, και τον Θανάση Μπαρτζώκα, στέλεχος της ΛΑΕ και πρώην Δήμαρχος Καισαριανής, που είναι ένας από τους τραυματίες της αστυνομικής επίθεσης την Τετάρτη, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, ενάντια στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, κατέθεσαν την Πέμπτη 30/11/2017, μήνυση σε βάρος των κ.κ. Τόσκα και Κοντονή, σε βάρος του Αρχηγού της ΕΛΑΣ και κατά παντός άλλου υπευθύνου για τη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ με ρίψη δακρυγόνων μέσα στον κατάμεστο κλειστό χώρο, του Ειρηνοδικείου Αθηνών, όπου υπήρχαν πάνω από 500 διαδηλωτές. Ως νομικοί παραστάτες στην κατάθεση της μήνυσης παραβρέθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών οι δικηγόροι Σαράντος Θεοδωρόπουλος, Άρης Κωνσταντάκης και Δημήτρης Σαραφιανός.
Μετά την κατάθεση της μήνυσης ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, έκανε την εξής δήλωση:
«Η ρίψη χημικών ουσιών σε ένα τέτοιο χώρο ισοδυναμεί με δολοφονική ενέργεια και είναι ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε θύματα και είχαμε μόνο τραυματίες και λιποθυμίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μία ημέρα μετά, καμία δίκη δεν έγινε, λόγω της αποπνιχτικής ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε. Γι’ αυτό το λόγο καταθέσαμε μήνυση στους αρμόδιους Υπουργούς και στον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αλλά και κατά παντός υπευθύνου. Καταθέσαμε επίσης μήνυση κατά των ίδιων για το γεγονός ότι ισχυρίζονται πως έγιναν πλειστηριασμοί στο Ειρηνοδικείο Αθηνών την στιγμή που τα ΜΑΤ δεν επέτρεπαν σε κανέναν πολίτη να καταθέσει προσφορά, ούτε φυσικά να παρακολουθήσει την διαδικασία, σε μια αίθουσα η οποία ήταν κατάμεστη από άνδρες των ΜΑΤ.
Όσοι ισχυρίζονται ότι την Τετάρτη, στο Ειρηνοδικείο έγιναν πλειστηριασμοί, είναι πολιτικοί απατεώνες και επωμίζονται βαρύτατες ποινικές ευθύνες για πλαστογράφηση διαδικασιών, υφαρπαγή ιδιωτικής περιουσίας και παραπλάνηση του λαού. Πολύ περισσότερο, που κατά κωμικό τρόπο, οι ίδιες οι τράπεζες οικειοποιήθηκαν τα ακίνητα, τα οποία οι ίδιες εκπλειστηρίαζαν.
Στην χώρα έχει επιβληθεί μια χούντα πλειστηριασμών, η οποία καταργεί κάθε έννοια Νομιμότητας και Δημοκρατίας. Ένας νέος πρωταγωνιστής έχει εισβάλει στην πολιτικοκοινωνική ζωή, το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και το πολιτικό μέτωπο που το στηρίζει. Αυτός ο πρωταγωνιστής αναδεικνύει το πραγματικό δίλημμα στην πολιτική ζωή απέναντι στην συναινετική διεφθαρμένη και αυταρχική μνημονιακή τάξη πραγμάτων στη χώρα.
Η κυβέρνηση Τσίπρα, που πλέον προσφεύγει στην ωμή βία για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αντιλαϊκές δεσμεύσεις της έναντι των “δανειστών” και του κεφαλαίου, θα πρέπει να γνωρίζει, ότι αυτός είναι και ο πιο σύντομος δρόμος για την πολιτική της κατάρρευση. Τα γκλομπς και τα χημικά δεν εγγυώνται καμιά πολιτική μακροημέρευση σε καμία κυβέρνηση!»
Ο Θανάσης Μπαρτζώκας, ένας εκ των τριών τραυματισμένων, έκανε την εξής δήλωση:
«Εγκληματική η εντολή Τόσκα – Κοντονή, για ρίψη χημικών μέσα στο κατάμεστο κτίριο του ειρηνοδικείου Αθηνών. Ενώ γενικά προσέχω, γιατί ξέρω την πάθηση μου και κάθομαι μακριά από την πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα πέσουν δακρυγόνα “με άρωμα Αριστεράς” σε κλειστό χώρο. Είναι τυχερό που δεν είχαμε και θύματα. Στους κατ' επάγγελμα λασπολόγους του κυβερνητικού μπλοκ και όχι μόνο, που τολμούν να βγαίνουν στα κανάλια με απαράδεκτο τρόπο, τους αφιερώνω το στοίχο του Τάσου Λειβαδίτη “η σιωπή κάνει τον κόσμο πιο μεγάλο και η θλίψη πιο δίκαιο».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις