Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Όνειρο Απατηλό για τους Ε/Κ να είναι η Κύπρος Ελληνικό νησί …διαμηνύει ο Ερντογάν

Οι Ελληνοκύπριοι «εξακολουθούν, ακόμα, να βλέπουν την Κύπρο ως ένα ελληνικό νησί» κι αυτό είναι ένα Απατηλό  «όνειρο, που δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ», καθώς
οι Τουρκοκύπριοι είναι συνιδιοκτήτες της Κύπρου, δηλώνει ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη, που παραχώρησε στο
«Βήμα της Κυριακής», με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης, που πραγματοποίησε την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Ελλάδα.
Η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών δεν είναι το μοναδικό ζήτημα για την Τουρκία στο Αιγαίο, ξεκαθαρίζει, χωρίς περιστροφές, ο Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές διαφορές και εμφανίζεται ανοιχτός για διάλογο.
Στον απόηχο των δηλώσεων του περί «επικαιροποίησης» της Συνθήκης της Λωζάννης σε συνέντευξη στον Σκάι, λίγες, μόλις, ώρες πριν επισκεφθεί την Αθήνα, ο Τούρκος Πρόεδρος χρησιμοποιεί διαφορετική γλώσσα στη συνέντευξη στο «Βήμα», λέγοντας ότι «η Τουρκία δεσμεύεται και σέβεται τη Λωζάννη».
Σημειώνει, πάντως, ότι η Άγκυρα εντοπίζει δυσκολίες, προβλήματα ή λανθασμένες εφαρμογές στον τρόπο, με τον οποίο η Αθήνα μεταχειρίζεται την «Τουρκική «μειονότητα στη Δυτική Θράκη.
Ο Ερντογάν, όμως, χρησιμοποιεί καθαρά δύο φορές τον όρο «τουρκική μειονότητα» και απαιτεί αυτή να έχει τη δυνατότητα να αναγνωριστούν τόσο η «εθνική» της ταυτότητα, όσο επίσης τα δικαιώματά της στην εκπαίδευση και στις θρησκευτικές ελευθερίες.
Παρά την κριτική, που του ασκείται σε σχέση με την πολιτική, που ακολουθεί στην Τουρκία, εμφανίζεται αμετακίνητος, ενώ επιμένει ότι η Άγκυρα ενδιαφέρεται στρατηγικά μόνο για πλήρη ένταξη στην ΕΕ και όχι για ειδική σχέση.
Αντιδράσεις υπάρχουν και από τους Τ/Κ με σκίτσο που κυκλοφορεί από την Εφημερίδα Αφρίκα !
Το σκίτσο καταγράφει με καυστικό προφανώς τρόπο την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα η οποία ολοκληρώθηκε χθες Παρασκευή.
Πηγή : veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις