Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Τολμάνε να κάνουν δημοψήφισμα για το Σκοπιανό;

Όπως σας είχαμε ενημερώσει εγκαίρως, η υπόθεση του Σκοπιανού θα απασχολήσει τους επόμενους μήνες πολύ την επικαιρότητα. Ενδεχομένως να γίνει και το άλλοθι για πρόωρες εκλογές ή και για δημοψήφισμα, ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί και ως
όπλο αποπροσανατολισμού όσο θα πλησιάζει το νέο μνημόνιο, μετά το καλοκαίρι του 2018.
Όπως όλα τα μεγάλα θέματα έτσι και αυτό είναι αντικείμενο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης και θα έχουμε πολλά επεισόδια όσο η κυβέρνηση σπεύδει να κλείσει ένα εθνικό θέμα μείζονος σημασίας.
Ο τρόπος με τον οποίον ασκεί πολιτική και διαπραγματεύεται η κυβέρνηση είναι επιεικώς απαράδεκτος.

Με δηλώσεις δημόσια του Τσίπρα ή του Κοτζιά, με απόσειση ευθυνών για όσα δεν έχουν γίνει ή με το να ρίχνει το Μαξίμου στη ΝΔ όλη την ευθύνη για τη… μη λύση.
Και βεβαίως, η προετοιμασία για μια επώδυνη λύση μέσω επικοινωνιακών παιχνιδιών ασφαλώς δεν τιμά κανέναν και είναι άκρως επικίνδυνη.
Και καλά, οι Σκοπιανοί μπορεί να λένε ό,τι θέλουν. Μπορούν να γκρεμίζουν τα ανόητα αγάλματα του Μέγα Αλέξανδρου και να κάνουν πέτρα την καρδιά και να λένε ότι δεν έχουν το μονοπώλιο στη μακεδονική καταγωγή.
Μπορούν να εγκαταλείπουν στα χαρτιά την πολιτική Γκλιγκόροβιτς ή Γκρουέφσκι αλλά να έχουν για διαπραγματευτή το ίδιο πρόσωπο εδώ και δεκαετίες.
Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε. Το θέμα είναι τι κάνει η κυβέρνηση που υποτίθεται ότι θέλει να πάει σε λύση.
Αλλά λύση χωρίς να ρωτήσει τους πολίτες; Μια οποιαδήποτε λύση, ένας οποιοσδήποτε επώδυνος συμβιβασμός; Με ποιους να στηρίζουν αυτή την προσπάθεια;
Ο Καμμένος επιτέλους… μίλησε και είπε ότι αν χρειαστεί θα πάμε και σε δημοψήφισμα ή ότι αυτός δε συμφωνεί με τη χρήση του όρου Μακεδονία. Αλλά προφανώς αν το ψηφίσουν κάποια άλλα κόμματα και υπάρξει πλειοψηφία αυτός θα κάνει πέτρα την καρδιά και θα συνεχίσει να κυβερνά. Να κυβερνά με τους… προδότες που θέλουν ονομασία η οποία δεν είναι σύμφωνη με τα θέλω του κόσμου;
Σύμφωνα με δημοσκόπηση πάνω από 80% δε συμφωνεί με ενδεχόμενη σύνθετη ονομασία με χρήση του όρου Μακεδονία. Και καλά κάνουν, δικαίωμά τους, όμως, από αυτά τα θολά νερά πάει να αρπάξει ψήφους ο Καμμένος. Είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ.
Και με τον καλό και τίμιο Αλέξη και με τον προδότη που θα φέρει συμβιβασμό που δεν θα είναι καθόλου καλός; Αυτό ρωτάμε εμείς…
Αυτή η διπλή γραμμή εντός της κυβέρνησης μόνο σε εκλογές μπορεί να οδηγήσει, δεν παίζουμε εδώ με τέτοια θέματα.
Κι από την άλλη γιατί η κυβέρνηση βιάζεται να κλείσει ένα θέμα τόσο σημαντικό; Σε ποιους έχει υποσχεθεί και με τι ανταλλάγματα; Κι αξίζει μια λύση – ξεπέτα μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν κάποιοι αλλά σίγουρα όχι οι Έλληνες πολίτες;
Από την άλλη θα πρέπει και η ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη γραμμή της; Τι ακριβώς θα υποστήριζε δηλαδή; Υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι πρέπει να κλείσει η υπόθεση το ταχύτερο. Υπάρχει και άλλη πλευρά που δεν συμφωνεί με μια γρήγορη λύση χωρίς εγγυήσεις και προς όφελος της χώρας. Από τη μια εμφανίζονται κάποιοι να στηρίζουν τη γραμμή Σαμαρά, υπάρχουν κι άλλοι που δεν θα είχαν πρόβλημα με το «Μακεδονία». Μια θολή κατάσταση δηλαδή που μπερδεύει τους πολίτες και δεν τους δίνει τη δυνατότητα της εναλλακτικής μπροστά σ’ αυτό που θέλει να φέρει η κυβέρνηση.
Πρέπει λοιπόν και η ΝΔ να λύσει τα υπαρξιακά της προβλήματα αλλά το κυριότερο ζήτημα είναι τι θα κάνει η κυβέρνηση. Ας βρει μια πρόταση κι αν έχει τα κότσια ας κάνει δημοψήφισμα. Έκανε για τη μεγαλύτερη ανοησία της ιστορίας το 2015, δεν θα κάνει για μείζον εθνικό θέμα; Στην κάλπη να κρίνει ο κόσμος τι θέλει κι όχι να μαζευτούν 151 βουλευτές και να σηκώσουν τα χεράκια τους λες και είναι τροπολογία.
Κι επιτέλους η κυβέρνηση ας διαπραγματευτεί σοβαρά και υπεύθυνα. Με twits, απειλές, συγκρούσεις για τα μάτια του κόσμου, διαρροές και προετοιμασία επώδυνης λύσης το μόνο που έρχεται είναι η ζημιά.
Η αντιπατριωτική στάση φέρνει καταστροφή κι επιτέλους να μπορούν οι Έλληνες να αυτοπροσδιορίζονται ως πατριώτες χωρίς ενοχές.
antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις