Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017

Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας και τις ΗΠΑ σε αυτοσυγκράτηση

© RIA Novosti/Natalia Seliverstova Το κτίριο του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών στην Μόσχα. Φωτογραφία αρχείουMOSCOW, 23 Δεκεμβρίου – RIA Novosti.
Η Ρωσία καλεί τη ΛΔΚ και τις ΗΠΑ να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να εγκαταλείψουν  τις δραστηριότητες που είναι γεμάτες με απρόβλεπτες συνέπειες για την περιοχή, δήλωσε σε σχόλιο του  το Τμήμα Πληροφοριών του  Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών σε σχέση με την υιοθέτηση νέου ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Βόρεια Κορέα.
«Καλούμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, ιδίως την Βόρεια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να εγκαταλείψουν  τις δραστηριότητες που είναι γεμάτες με απρόβλεπτες και καταστροφικές συνέπειες για όλη την περιοχή της βορειοανατολικής Ασίας και πέραν αυτής,» – είπε σε ένα σχόλιο.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε την Παρασκευή ψήφισμα ομόφωνα για την ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας σε απάντηση στη δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου της 29ης Νοεμβρίου. Το έγγραφο εισάγει νέους περιορισμούς στην προμήθεια αργού πετρελαίου και των  προϊόντων αυτού και απαιτεί από όλες τις χώρες να απελάσουν τους Βορειοκορεάτες μετανάστες εργαζόμενους εντός 24 μηνών.
Το ψήφισμα προβλέπει και  άλλους περιορισμούς στις εισαγωγές βιομηχανικού εξοπλισμού, και  βαρέος εξοπλισμού και οχημάτων στη ΛΔΚ, καθώς και αγορές βασικών εξαγωγικών αγαθών της Βόρειας Κορέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις