Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Υπογράφηκε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το Ελληνικό

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει τον «τελευταίο λόγο» σημειώνει με νόημα το Μαξίμου, μετά τις παλινωδίες που έφεραν την σχεδιαζόμενη επένδυση σε οριακό σημείο.

«Το σημαντικότερο βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό έγινε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Υπουργού
Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, με την υπογραφή του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο και την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου», αναφέρει ανακοίνωση του Αλέκου Φλαμπουράρη.
Όπως σημειώνεται, το  σχέδιο εισηγήθηκε η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας Πέτη Πέρκα, ως Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας.
Μετά από παλινωδίες μηνών και περιπέτειες με την κήρυξη αρχαιολογικού χώρου που έφεραν στο όριο της ακύρωσης την συμβολική επένδυση στον χώρο του πρώην Αεροδρομίου, η Κυβέρνηση αναφέρει με νόημα ότι «ο λόγος είναι πλέον στο Συμβούλιο της Επικρατείας».
Μαξίμου - Ελληνικό - Προεδρικό Διάταγμα
Μαξίμου - Ελληνικό - Προεδρικό Διάταγμα
Το Μαξίμου σημειώνει στην ανακοίνωση του ότι «στο προς έγκριση σχέδιο αποτυπώνεται η ολοκλήρωση μιας πολύμηνης προσπάθειας της Κυβέρνησης για την υλοποίηση του έργου, όπως το αναδιαπραγματεύτηκε με τους επενδυτές και συνιστά απόδειξη της τήρησης των δεσμεύσεών της, αλλά και της εξακολουθητικής μάχης που δίνει καθημερινά με τις αγκυλώσεις, δημόσιες αλλά και ιδιωτικές». 
Μαξίμου - Ελληνικό - Προεδρικό Διάταγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις