Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΤΗΣ «ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ». ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΝΑ …ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΙΔΟΝΤΑΙ.

«ΕΓΚΑΤΕΛΙΠΑΝ ΤΟΝ ΙΣΙΟΝ ΔΡΟΜΟΝ ΚΑΙ ΕΠΛΑΝΗΘΗΚΑΝ» (Β’Πέτρ.β’15) 
«..Όλοι οι μακράν του Θεού άνθρωποι ευρίσκονται υπό την εξουσίαν και επίδρασιν του πονηρού πνεύματος» (Α’Ιωάν.ε’19). 
«Σημαδεύσατέ τους και φύγετε μακράν από αυτούς» (Ρωμ.ιστ’17). 
Έχουμε μεγάλη ευθύνη και Ιερή υποχρέωση να αγρυπνούμε στα θέματα της Πίστεως, να αντιστεκόμαστε στη «λαίλαπα» αυτή των επιθέσεων του διαβόλου και να γνωρίζουμε όλους αυτούς, «σημαδεύσατέ τους», που κρυφά από εμάς «προπαρασκεύαζουν την προσωπικήν έλευσιν του ΑΝΤΙ-χρίστου»(Α’Ιωάν.δ’3),μέσω του οικουμενισμού και της πανθρησκείας. 

Ήρθε η ώρα να διαπιστώσουμε που ανήκει ο καθένας μας, ποιον πατέρα έχει και με ποιον έχουν ορισμένοι «σχέσιν και στενήν γνωριμίαν» (Α’Ιωάν.γ’8) 
Το Σύμβολο της Πίστεως λέει :  
«Είναι ακάθαρτοι και στίγματα της Εκκλησίας ..». 
«Είναι άλογα ζώα.. θα καταστραφούν ασφαλώς, επειδή βλασφημούν εις εκείνα που δεν γνωρίζουν.» (Β’ Πέτρ.β’13-12) 
Αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω, δεν ανησυχούν καθόλου τους μισθωτούς «πνευματικούς», ίσως να τα θεωρούν και επουσιώδη, όπως λέει για τα Ιερά μυστήρια ο βλάσφημος ζηζιούλας. 
Τους ανησυχεί όμως σφόδρα η φωνή των σούπερ Ορθοδόξων! Γιατί άραγε;  
……………………………………………………. 
H CIA ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ; 
Ελισάβετ Προδρόμου.Πρόσωπο «κλειδί» στην «Πανορθόδοξη σύνοδο» ή απλά συνωμοσιολογίες; 
Στα μέσα της αγίας Τεσσαρακοστής το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανακοίνωσε τα ονόματα δύο γυναικών που θα στελεχώσουν την πατριαρχική αντιπροσωπία στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο (ΑκΜΣ)• το πρώτο είναι μιας ηγουμένης ελληνικής ι. μονής, της οποίας οι μοναχές διακονούν στο Φανάρι, και είναι «τιμής ένεκεν», το άλλο όμως είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθότι ανήκει σε μία ελληνοαμερικανίδα καθηγήτρια γνωστού πανεπιστημίου των ΗΠΑ, με ειδίκευση τη διαχείριση κρίσεων και τις διεθνείς σχέσεις. 
Συγκεκριμένα το όνομα της Δρ. Ελισάβετ Προδρόμου (Δρ. Πρ.) ούτε είναι άγνωστο, ούτε βεβαίως ασήμαντο. 
Οι θέσεις της Δρ. Ελισάβετ Προδρόμου. 
Πρώτον, η ανθρωπότητα διαθέτει την ικανότητα να καταστρέψει όλη τη κτίση του Θεού αφ᾽ενόςαφ᾽ετέρου δε, υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθεί ανθρώπινη ζωή με τρόπο ολωσδιόλου ξεχωριστό από τη πράξη του έρωτα(!). Αυτά τα δύο τοποθετούν την Εκκλησία σε απορία ενώπιον ενός διωνύμου “ ισχύος και ύβρεως ”, αφάνταστου έως τώρα στην ανθρώπινη ιστορία η στην ιστορία της Εκκλησίας. Επομένως η απουσία μιας ΑκΜΣ διαμορφώνει μία κατάσταση, κατά την οποία η Εκκλησία αδυνατεί να σταθμίσει τα καινούργια δεδομένα και να προσευχηθεί(!), ακόμη λιγότερο δε να ασκήσει την αρμόζουσα ποιμαντική μέριμνα υπό την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος και έτσι να βοηθήσει τους Ορθοδόξους Χριστιανούς σε ζητήματα όπως: Πόλεμος(!), Περιβαλλοντική Προστασία(!) και Βιοηθική, ειδικότερα δε για το τελευταίο, ζητήματα όπως: ανθρώπινη σύλληψη, έκτρωση, ευθανασία, κλωνοποίηση, γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα, και έρευνα στο ανθρώπινο γονιδίωμα. 
(…) 
« Η ανωτέρω λίστα θεμάτων, υπογραμμίζει το αναμφισβήτητο γεγονός ότι ούτε οι κανόνες της Εκκλησίας στην παρούσα τους μορφή, ούτε το σύνολο σώμα της Αγίας Παράδοσης, κατανοούμενο ως αμετάβλητο, δύνανται να προσφέρουν επαρκείς απαντήσεις στην πρωτόγνωρη δημιουργική και καταστροφική πραγματικότητα (sic) της παρούσης ιστορικής στιγμής. Η ΑκΜΣ ως έκφραση της ζώσας παράδοσης της Εκκλησίας, αποτελεί το ων ουκ άνευ όλο για την Εκκλησία στην προσπάθεια να έρθει σε συμφωνία και να μετασχηματίσει την παρούσα ιστορική πραγματικότητα.» 
(…) 
Μία τέτοια σύνοδος πρέπει να βοηθήσει τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, ώστε να κατανοήσουν, να συμβιβαστούν και ενεργά να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση της πραγματικότητας της παγκόσμιας θρησκευτικής ετερότητας. 
………………………. 
Ποιος μπορεί να κάνει το χώμα – άνθρωπο  
και τον άνθρωπο να περπατήσει πάνω στο νερό; 
Το κρανίο να μιλήσει, 
και τους παλαιούς κεκοιμοιμένους ολοζώντανους έμπροσθέν μας να φέρει; 
Το δε άνθρωπο ,όχι μόνο να κάνει αθάνατο, αλλά να του δώσει εξουσίες και επί των δαιμόνων; 
Πώς να κατανοηθούν αυτά από τους άθεους ειδωλολάτρες και αιρετικούς που πιστεύουν και στηρίζονται μόνο στις γνώσεις τους; 
«Γνωρίζετε ότι ένας τέτοιος άνθρωπος ΕΧΕΙ ΔΙΑΣΤΡΑΦΕΙ και αμαρτάνει.., ων αυτοκατάκριτος»! (Τίτον Γ’11) 
Ο Θεός ερχόμενος στη γη γεννήθηκε άνθρωπος για να μας βεβαιώσει ότι και εμείς μπορούμε να του μοιάσουμε και μας το αποδεικνύει με τους ανθρώπους που πληρώνουν την θριαμβεύουσα, είναι εντελώς ανόητο να περιφρονούμε τέτοια χάρη και τιμή. Ούτε να παρασυρθούμε θεωρώντας ότι πλησίον Του θα καθίσουν ανόμοιοί Του. 
Στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνά η ανθρωπότητα, ας κάνουμε έστω και τώρα, φάτνη την καρδιά μας και ας φιλοξενήσουμε παντοτινά τον Θεάνθρωπο Χριστό μας, προσευχόμενοι και μετανοώντας για την αποστασία μας, γνωρίζοντας μετά βεβαιότητας ότι ως στοργικός και φιλεύσπλαχνος Πατέρας, μας περιμένει όλους (όπως τον άσωτο)! 
               ΕΓΚΑΡΔΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! 
 Σας μεταφέρει ταπεινά  
 με εν Χριστώ αγάπη και ενδιαφέρον  
 Ο Γεώργιος Φλώρος 


ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις