Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Προανακριτική για Καμμένο θα ζητήσει η ΝΔ, αν γίνει κυβέρνηση

του Βασίλη Σκουρή
Τη σύσταση Προανακριτικής των πραγμάτων Επιτροπής -όπως λέγεται πλέον η Προανακριτική- και όχι Εξεταστική προσανατολίζεται να ζητήσει η ΝΔ για την
 υπόθεση Καμμένου, σύμφωνα με το real.gr.
Σε περίπτωση, μάλιστα, που το Μοσχάτο δεν διαθέτει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 151 εδρών, εκτιμά ότι η πρότασή του για Προανακριτική θα λάβει και τις ψήφους του Κινήματος Αλλαγής υπό την Φώφη Γεννηματά, που έχει πρωτοστατήσει -μαζί με τη ΝΔ και με πρωταγωνιστή τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο Ανδρέα Λοβέρδο- στον χαρακτηρισμό της υπόθεσης ως σκάνδαλο.

Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι πως τόσο στελέχη της ΝΔ, όπως ο Β. Κικίλιας, όσο και του Κινήματος Αλλαγής, όπως ο Α. Λοβέρδος, μιλούν πλέον καθαρά (ασχέτως εάν δεν έχει αποδειχθεί αγοραπωλησία) για οικονομικό σκάνδαλο, κάνοντας λόγο ακόμα και για μίζες.
Ερώτημα, ωστόσο, αποτελεί το τι θα πράξει η ΝΔ εάν φτάσει στη Βουλή σχετική δικογραφία, καθώς, ως γνωστόν, εάν οι εισαγγελείς πέσουν πάνω σε πολιτικό όνομα στέλνουν την υπόθεση στη Βουλή.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει λάβει σχετική απόφαση, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα καταψηφίσει σχετική πρόταση της αντιπολίτευσης.
Στην περίπτωση, όμως, που η ΝΔ καταθέσει σχετική πρόταση, οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, που τώρα αποτελούν το Κίνημα Αλλαγής θα την υποστηρίξουν, όπως πιθανότατα το ίδιο θα πράξουν και άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητων βουλευτών.
Την Τρίτη, πάντως, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα αποφασιστεί εάν θα κληθούν ή όχι να καταθέσουν για το θέμα της πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία οι υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και Άμυνας, Πάνος Καμμένος, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.
Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις