Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Der Standard: Το Ελληνικό μπορεί να «διώξει» την κρίση από την Ελλάδα


 Τις αναπτυξιακές δυνατότητες που διανοίγει για την ελληνική οικονομία το μεγάλο επενδυτικό έργο στην έκταση του παλαιού αεροδρομίου
στο Ελληνικό τονίζει η αυστριακή εφημερίδα Der Standard. Όπως εκτιμά στην ηλεκτρονική της έκδοση, η επένδυση «θα μπορούσε να βοηθήσει το σύνολο της οικονομίας να ορθοποδήσει».
Η αυστριακή εφημερίδα σημειώνει ότι «η έκταση του παλαιού αεροδρομίου είναι ακόμη ανεκμετάλλευτη. Σύντομα πρόκειται να δημιουργηθούν εκεί οι μεγαλύτερες τουριστικές εγκαταστάσεις στην Ευρώπη. Τα σχέδια περιλαμβάνουν ξενοδοχεία, καζίνο, συνεδριακούς χώρους, μαρίνα για θαλαμηγούς και μια δημόσια παραλία. Με την επένδυση στην περιοχή και τις νέες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν, η κρίση στην Ελλάδα θα αποτελέσει παρελθόν, λέει ο Γκερντ Ντύκελμαν-Ντουμπλάνι, εμπορικός Σύμβουλος και Επικεφαλής του Εμπορικού Τμήματος της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «επενδύσεις οκτώ δισ. ευρώ και 75.000 θέσεις για την ανοικοδόμηση της τεράστιας ανεκμετάλλευτης έκτασης (...) έχουν συμφωνηθεί, υπογραφεί και επικυρωθεί από τη βουλή». Ο Γκερντ Ντύκελμαν-Ντουμπλάνι εκτιμά ότι «μια επένδυση αυτού του μεγέθους και με τέτοια συμβολική ισχύ θα ταράξει τα νερά. Εάν οι Έλληνες επιχειρηματίες δουν τις μπουλντόζες να κινούνται στο Ελληνικό θα αισθανθούν αυτοπεποίθηση και θα προχωρήσουν στην υλοποίηση και των δικών τους έργων». 

Παρά τις όποιες δυσκολίες που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα στη διαδικασία υλοποίησης του έργου, η Der Standard εκτιμά ότι «φαντάζει σχεδόν αδιανόητο η Lamda και οι εταίροι της να τα παρατήσουν τελικά. Η πίεση των ευρωπαίων δανειστών στην ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ μεγάλη. Επιπλέον μετά από οκτώ χρόνια χρηματοοικονομικής κρίσης η χώρα βρίσκεται στο μεταίχμιο της αλλαγής. Οι ενδείξεις ότι αντιστρέφονται τα δεδομένα επιτέλους υπάρχουν», γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη και την τεχνική συμφωνία ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών στην Αθήνα.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας κλείνει αναφερόμενο στην παρουσία του ομίλου Lamda Development στο πρώτο ελληνοαυστριακό επιχειρηματικό φόρουμ του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Αυστρίας, που διεξάγεται σήμερα στη Βιέννη. Η Lamda «θα παρουσιάσει την κατασκευαστική μελέτη της. Το Ελληνικό προσφέρει αρκετές δυνατότητες σε αυστριακές επιχειρήσεις», σημειώνει κλείνοντας η Der Standard.

Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις