Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Διοικητής Πολεμικού Ναυτικού: Το Ιράν θα στείλει πλοία σε Ιταλία, Ισπανία, Αλγερία.

Οι ιταλικοί στόλοι πολεμικών πλοίων πραγματοποίησαν αρκετές επισκέψεις στο Bandar Abbas (μια πόλη του νότιου λιμανιού στο Ιράν) και έχουμε φιλικές σχέσεις με το ιταλικό ναυτικό και θα επισκεφθούμε σίγουρα και τα λιμάνια τους
στο άμεσο μέλλον «, δήλωσε ο Rear Admiral Khanzadi στο FNA την Τετάρτη.
Σημείωσε ότι το Ιράν θα πρέπει να περάσει από το Γιβραλτάρ για να φτάσει στον Ατλαντικό Ωκεανό και είπε: «Η Ισπανία βρίσκεται επίσης στην περιοχή του Γιβραλτάρ και είναι μια χώρα φιλική προς το Ιράν και μας ενδιαφέρει να επικοινωνήσουμε μαζί».
Ο Khanzadi υπογράμμισε επίσης τα σχέδια του Ιράν να στείλει στόλο πολεμικών πλοίων στον Ατλαντικό Ωκεανό και τη Νότια Αμερική.
Σε σχετικές παρατηρήσεις το περασμένο Σάββατο, ο Khanzadi ανακοίνωσε ότι η χώρα του είναι σοβαρή, για την αποστολή του στόλου πολεμικών πλοίων,  στη Λατινική Αμερική και στον Κόλπο του Μεξικού, παρά την αντιπολίτευση των ΗΠΑ.
«Δεν είμαστε αντιμέτωποι με κανένα περιορισμό για την ανάπτυξη στις θάλασσες και οπουδήποτε αισθανόμαστε ότι έχουμε συμφέροντα να αναπτύξουμε δεσμούς … σίγουρα θα αναπτύξουμε εκεί και θα απολαύσουμε και αυτή την εξουσία», ανέφερε ο Khanzadi.
«Θα φτάσουμε στο φιλικό κράτος στη Λατινική Αμερική και στον Κόλπο του Μεξικού στο εγγύς μέλλον με την ανάπτυξη στον Ατλαντικό Ωκεανό», πρόσθεσε.
«Οι Αμερικανοί είχαν πει κάπου ότι οι Ιρανοί δεν μπορούν να αποπλεύσουν 9.000 μίλια από τον Bandar Abbas στον Κόλπο του Μεξικού, δεδομένου ότι διαθέτουν τις δυνατότητές τους, αλλά σίγουρα θα τους αποδείξουμε αυτή τη δυνατότητα και θα επικοινωνήσουμε με τους φίλους μας (στη Λατινική Αμερική)», υπογράμμισε ο Rear Admiral Khanzadi .
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FARS : corfiatiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις