Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΙ Μπράβο της!! “ΜΕΓΑΛΟ Χαστούκι” στη Σαουδική Αραβία από EΛΛΗΝΙΔΑ πρωταθλήτρια στο σκάκι! "αποφάσισα να μην ταξιδέψω στη Σαουδική Αραβία. Αρνούμενη να παίξω με ειδικούς κανόνες, να φορέσω....."



“Χαστούκι” στην Σαουδική Αραβία που απαιτεί να την σέβονται χωρίς εκείνη να σέβεται ούτε στο ελάχιστο τον δυτικό τρόπο ζωής,
δίνει η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι Άννα Μούζιτσουκ! Η δήλωσή της πως δεν θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Σκακιστικό  Πρωτάθλημα στη Σαουδική Αραβία είναι η απάντηση στο Ριαντ πως όλα δεν εξαγοράζονται με τα χρήματα.
Η δηλωσή της:

Σε λίγες μέρες θα χάσω δυο παγκόσμιους τίτλους, το έναν μετά τον άλλον. Επειδή αποφάσισα να μην ταξιδέψω στη Σαουδική Αραβία. Αρνούμενη να παίξω με ειδικούς κανόνες, να φορέσω αμπάγια, να με συνοδεύει άνδρας για να μπορώ να βγω από το ξενοδοχείο, για να μην αισθάνομαι άνθρωπος δεύτερης διαλογής.

Θα ακολουθήσω τις αρχές μου και δεν θα μετέχω στο παγκόσμιο σκακιστικό πρωτάθλημα Ράπιντ και Μπλιτς όπου σε 5 μόλις μέρες θα μπορούσα να κερδίσω περισσότερα χρήματα από δεκάδες άλλα τουρνουά μαζί.

Όλα αυτά είναι πολύ δυσάρεστα, αλλά πιο λυπηρό είναι πως κανείς δεν νοιάζεται.

Πικρά αισθήματα αλλά δεν γίνεται να κάνω πίσω.

Το ίδιο ισχύει και για την αδελφή μου Μαρίγια και είμαι ευτυχισμένη που μοιραζόμαστε την ίδια άποψη.

Και για αυτούς που ενδιαφέρονται: Ναι, θα ξαναγυρίσουμε!

Άννα Μούζιτσουκ, παγκόσμια πρωταθλήτρια ράπιντ και μπλιτς στο σκάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις