Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

«Είναι μία μποτοξαρισμένη Μπάρμπι» -Οργή στην Ινδία για τα ρούχα-αντιγραφές που φόρεσε η Ιβάνκα Τραμπ [εικόνες]

Ακόμη και τα ινδικά μέσα ενημέρωσης έβαλαν στο μάτι την Ιβάνκα Τραμπ, η οποία πήγε τις χειρότερες κριτικές για την εμφάνισή της στην Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για την Επιχειρηματικότητα στην Ινδία.

Φορώντας ένα κιτρινοπράσινο φόρεμα με άρωμα από Ανατολή, η Ιβάνκα Τραμπ μπορεί φαινομενικά να ντύθηκε καθωσπρέπει για την περίσταση, αλλά  οι Ινδοί όχι μόνο δεν ενθουσιάστηκαν, αλλά ανέφεραν πως όλο αυτό το ντύσιμο ήταν επιφανειακό.
Αναφέροντας πως η εμφάνισή της ουσιαστικά προσβάλει την κουλτούρα τους, οι δημοσιογράφοι χαρακτήρισαν μάλιστα την κόρη του Προέδρου των ΗΠΑ  «μποτοξαρισμένη Μπάρμπι», η οποία αντιπροσωπεύει «περήφανα» το αμερικάνικο όνειρο (American dream).
Βέβαια, η επιλογή της Ιβάνκα, να φορέσει ένα τόσο πανάκριβο φόρεμα στην διάσκεψη για την επιχειρηματικότητα στην Ινδία ήταν αρκετό για να την αντιπαθήσουν οι Ινδοί.
Το φόρεμα που επέλεξε κόστισε 3.500 δολάρια και ήταν από την Erdem, ενώ σαν να μην έφτανε αυτό η επόμενη εμφάνισή της την ίδια μέρα αποτελούνταν από ένα φόρεμα Tory Burch, αξίας 3.500 δολαρίων.
«Μπορεί να έβαλε ένα κεντηντό φόρεμα για να εντυπωσιάσει τους Ινδούς, αλλά στην πραγματικά έβαλε ένα φτηνό ρούχο, το οποίο είναι κακή αντιγραφή από τον Ινδό σχεδιαστή Ραχούλ Μισρά», ανέφερε το ινδικό μέσο Daily O, σχολιάζοντας την επιλογή της Ιβάνκα να φορέσει δημιουργίες με ανατολικό άρωμα, αλλά από Αμερικανούς σχεδιαστές.
Για το θέμα έγραψε ακόμη και συντάκτης της Vogue Ινδίας, αναφέροντας πως το προτιμότερο θα ήταν να φορέσει ένα χειροποίητο ινδικό σάρι που να έχει κατασκευαστεί στην χώρα μας ή ένα απλό φόρεμα που να έχει κατασκευαστεί στην δική της χώρα.
Μάλλον, το να κάνει ένα μιξ σεμία εποχή αδιευκρίνιστης ποικιλομορφίας είναι μία επιλογή που προφανώς δεν είχε αποδοχή.
Φωτογραφίες: AP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις