Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

EKTAKTO - «Μπουρλότο» στην επίσκεψη Ερντογάν πριν την άφιξη του -Απάντηση Μαξίμου ΤΩΡΑ - ο σεβασμός της συνθήκης της Λωζάνης αποτελεί ...

Λίγες ώρες πριν φτάσει στην Αθήνα ο Ταγίπ Ερντογάν άναψαν... φωτιές στην ελληνική κυβέρνηση τα όσα είπε στην συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ.


Μάλιστα, την έντονη ενόχλησή της εκφράζει και επίσημα η κυβέρνηση στον απόηχο των δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου σε συνέντευξή του, περί επικαιροποίησης της Συνθήκης της Λωζάνης παραμονή της άφιξής του στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος,αναφέρει σε δήλωσή του πως η συνέντευξη Ερντογάν εγείρει έντονο προβληματισμό και ξεκαθαρίζει πως: «ο σεβασμός της συνθήκης της Λωζάνης αποτελεί τον αποκλειστικό και αδιαπραγμάτευτο  θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο μπορεί να οικοδομηθεί η ειλικρινής συνεργασία των δυο χωρών».

Ολόκληρη η δήλωση: «Η σημερινή συνέντευξη του κ.  Ερντογάν εγείρει έντονο προβληματισμό και ερωτήματα. Η Ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός επιθυμούν η επίσκεψη του να αποτελέσει αφορμή να χτιστούν γέφυρες όχι να υψωθούν τείχη. Ο σεβασμός της συνθήκης της Λωζάνης αποτελεί τον αποκλειστικό και αδιαπραγμάτευτο  θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο μπορεί να οικοδομηθεί η ειλικρινής συνεργασία των δυο χωρών. Οι αναφορές περί αναθεώρησης της δε συμβάλλουν στο κλίμα που προσπαθούμε να οικοδομήσουμε στις σχέσεις μας και στην περιοχή».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις