Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου υποσχέθηκε να ασχοληθεί με τα αεροπορικά συμβάντα στη Συρία

© RIA Novosti / Υπηρεσία Τύπου του Προέδρου της Ουκρανίας / Nikolay Lazarenko Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας James Mattis. Φωτογραφία αρχείου
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ, 16 Δεκεμβρίου – RIA Novosti. Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς
Μάττις την Παρασκευή υποσχέθηκε να ασχοληθεί με περιστατικά στα οποία τα ρωσικά και αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη επέτρεψαν την προσέγγιση στον ουρανό πάνω από τη Συρία.
Σε συνέντευξή του με τους δημοσιογράφους, των οποίων ένα αντίγραφο διένειμε το Πεντάγωνο, διαβεβαίωσε ότι δεν περιμένει «κάποιο σφάλμα », αλλά δεν περιμένει και επικίνδυνους ελιγμούς. «Θα ασχοληθούμε με αυτό, αλλά προς το παρόν δεν μπορώ να σας πω αν πρόκειται για ακούσια πλοήγηση, με ευερέθιστο πιλότο ή για ανθρώπους που προσπαθούν να κάνουν κάτι πολύ παράλογο», είπε.
Την ίδια στιγμή, ο Mattis τόνισε ότι το κανάλι για την αποτροπή της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσικού και αμερικανικού στρατού στον ουρανό πάνω από τη Συρία «δεν σταμάτησε να λειτουργεί».
Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε τις εκθέσεις ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης σχετικά με το κλείδωμα από το αμερικανικό μαχητικό   F-22 των  δύο Ρωσικών αεροσκαφών Su-25 επί του ουρανού πάνω στη Συρία.
Σύμφωνα με το τμήμα, το περιστατικό που συνέβη στις 13 Δεκεμβρίου τελείωσε μετά την εμφάνιση του μαχητικού αεροσκάφους Su-35S της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας. Το  F-22, που είχε πυροβολήσει  τροχιοδεικτικες βολές, αναχώρησε.
Η εξέλιξητ  της κατάστασης – στο ειδικό κεφάλαιο το  RIA Novosti «Ο πόλεμος στη Συρία [1]» >>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις