Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Έσωσε τη ζωή του Ερντογάν αλλά συνελήφθη ως… Γκιουλενιστής

Ήταν μέλος του πληρώματος του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ταγίπ Ερντογάν από  τη Μαρμαρίδα το βράδυ του πραξικοπήματος…

Απολύθηκε από την υπηρεσία του, συνελήφθη και φυλακίστηκε στη διαβόητη φυλακή Σινκάν ενώ βοήθησε στη διαφυγή του Ερντογαν από τη Μαρμαρίδα τη νύχτα του
αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, στις 15 Ιουλίου του 2016.  
Ο λόγος για τον τεχνικό αεροσκαφών Tayyib Sina Doğan, ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, κατηγορήθηκε από το καθεστώς Ερντογάν ως υποστηρικτής του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη, Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο “Σουλτάνος” θεωρεί «ενορχηστρωτή» του αποτυχημένου πραξικοπήματος.
Ο Tayyib Sina Doğan , ήταν στο τριμελές πλήρωμα του ελικοπτέρου που μετέφερε τον  Ερντογάν  μακριά από το ξενοδοχείο της Μαρμαρίδας, όπου έκανε τις διακοπές του, και κατηγορήθηκε πως χρησιμοποιούσε την εφαρμογή μηνυμάτων ByLock, την οποία εικάζεται ότι χρησιμοποιούν για την επικοινωνίας τους τα μέλη της οργάνωσης FETO του Γκιουλέν.
Ταγίμπ Σινά Ντογκάν - Τούρκος - αστυνομικός - Ερντογάν - πραξικόπημα - σύλληψη
«Αν ήμουν μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, είχα την τεχνογνωσία  να αποτρέψω την απογείωση του ελικοπτέρου», δήλωσε ο Doğan  στην Hurriyet αρνούμενος οποιαδήποτε  σχέση με τον Γκιουλέν  καθώς και ότι κατέβασε στο κινητό του την εφαρμογή ByLock.
Στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου έχασαν τη ζωή τους 249 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Μετά το πραξικόπημα έγιναν 150.000 απολύσεις σε δικαστικούς, εκπαιδευτικούς και αξιωματικούς της αστυνομίας αλλά και 50.510 συλλήψεις, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Επίσης, 169,013 άτομα αντιμετωπίζουν ποινικές κυρώσεις για εμπλοκή τους στο πραξικόπημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις